08-12-03

Foto

Wie kan raden wie dit is ? Of liever, wie dit had moeten zijn.

Om de spanning erin te houden, het antwoord in de reacties.

14:08 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

Lachen met Bush

Op FOK! gelezen dat Webloggers over de hele wereld eind oktober zijn begonnen met 'Google bombing' ivm de biografie van Bush. Door links te plaatsen naar de biografie van Bush gelabeld "miserable failure" krijg je zijn site als eerste te zien als je zoekt op die term. (Zoekmachines als Google indexeren deze links en leggen zo de link tussen de biografie en de woorden "miserable failure")

11:28 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

05-12-03

Spreuk van de dag

Ik zeg altijd: Hoe meer zielen, hoe meer volk.

Luc De Vos

20:00 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Geert Lambert langs de grote poort binnen in het parlement

Spiritist Geert Lambert zit sinds kort in het parlement en dat zullen we geweten hebben. Hij stelde onmiddellijk al een uitermate kritische vraag : waarom moet die mini-bar weg op de binnenlandse lijnen van de NMBS ?

"Gisteren bereikte mij die jammerlijke tijding - en ik ben een ervaringsdeskundige - dat de NMBS het contract over de minibar verbreekt. Het is een service die wegvalt en dat betreur ik, als dagelijkse gebruiker van de lijn Oostende-Brussel, ten zeerste."

Lambert wilde van geen wijken weten en wilde een antwoord van de regering ook al was Vande Lanotte, de verantwoordelijke minister ziek. Patrick Dewael was het haasje en kwam verklaren dat het verbreken van het contract met Sodexho een jaarlijkse besparing van 2 miljoen euro opleverde.

Nog was onze sympathieke dikkerd niet overtuigd. Volgens hem was deze dienst op bepaalde lijnen toch rendabel. Juist ja, ik kan me al voorstellen op welke lijn.

Goed zo beste Geert Lambert, ik stel voor dat u zich - na deze beuzelarijen - gaat bezig houden met serieuze zaken. Politiek is geen lachertje, laat u vooral niet misleiden door de aanwezigheid van clowns als Dedecker.

17:00 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

04-12-03

Schitterend

0

18:09 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Einde

Bij deze sluit ik de onderstaande discussie af want het is intussen welletjes geweest. Wie zich geroepen voelt mag natuurlijk vrolijk verder bazelen in de reacties, de ruimte op skynet voor een blog is naar verluidt toch niet gelimiteerd :-)

17:01 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

There is nothing to fear but fear itself III

Hieronder de reactie van Jacky. Voor de duidelijkheid er even op wijzen dat hij met "onderbouwd" eigenlijk "niet onderbouwd" bedoelt (of "slecht/onvoldoende onderbouwd"). Wat ik wel een grappige vergissing vind, want zeg nu zelf, strikt genomen klinkt "onder" bouwen toch negatief ? :-)

Ik zou hem bij deze dan ook willen danken voor deze goed onderbouwde reactie.


------Rik schreef-----------------------------------------
Het Vlaams Blok cultiveert het onveiligheidsgevoel. Het is de laatste decennia slechts veiliger geworden op straat, niet onveiliger, toch voelen de mensen zich onveilig omdat ze dagelijks een stortvloed aan overvallen, vechtpartijen, .... over zich uitgestort krijgen door de media. Maar ga eens na bij de mensen die u zelf kent, vraag ze eens of ze iemand kennen bij wie de handtas al eens gestolen is of wie 's nachts al eens brutaal overvallen is door gewetenloze Marokanen. De meeste mensen kunnen niemand opnoemen, maar "hebben wel al wel eens gehoord van zo'n geval" als ge begrijpt wat ik bedoel.
----------------------------------------------------------
Cultiveert het blok het onveiligheidsgevoel, dan moet ik zeggen ja, akkoord. Maar andere partijen doen perfect hetzelfde maar die snijden dan andere thema’s aan. Ik weet ook niet als jij je cijfers haalt gebaseerd op feiten of gecreëerd uit de meningen van mensen in je buurt? Want dit is toch een serieus verschil, het is niet omdat in jouw buurt geen probleem is dat in andere buurten er wel een aanzienlijk probleem aanwezig kan zijn, toch?
En dan nog, al had je de cijfers zwart op wit. Hoe juist zijn deze cijfers? Ik heb een relatie gehad met een verpleegster die mij vertelde dat er heel veel verkrachtingen waren die nt eens aangegeven werden aan de politie gewoon uit schaamtegevoel en schrik. Dus cijfers kloppen niet altijd omdat ze (per definitie) gebaseerd zijn op feiten. Ik geef je gelijk met de eerste zin maar de rest vind ik onderbouwd, sorry :-)

2de alinea -> goed punt, maar wat ik toch even kwijt wil is het volgende; een buurt waar een sfeer heerst van studenten, plezier, het bruisende leven als het ware daar heb je minder kans op "criminaliteit" als in een buurt van mensen (en schiet mij aub nt dood) met een lagere sociale status, hogere werkloosheidscijfers, veel mensen die ongelofelijk veel last hebben van zich onhoudbaar vast te nestelen in het slachtofferpatroon. In borgerhout lopen ook heel veel jongeren rond 24 op 24, waar loop jij het liefst rond? :-)

3de en 4de alinea -> Ok

------The insane schreef-----------------------------------
Dit is dan meteen de reden waarom ik niet geloof in de oplossing die sommige mensen voorstellen : laat het Blok maar aan de macht komen, ze zullen snel door de mand vallen. Neen, als je dat doet dan proberen ze de zaken nog wat te verergeren en de schuld in de schoenen van de coalitiepartner(s) te schuiven want die zijn tegen een "echt" harde aanpak. Voor wie het nog niet wist, dat is de tactiek geweest van Hitler om aan de macht te komen.
------------------------------------------------------------
Deze stelling vind ik I’m sorry to say weer onderbouwd! Je vergelijkt niet alleen 2 verschillende partijen met elkaar(ook al zijn ze allebei ‘rechts’), je vergelijkt ook nog 2 totaal verschillende periodes met elkaar! En ik zou zelfs ook nog durven te zeggen dat je het intellect van vele mensen hiermee schaadt. (waarop jij direct denkt, "maar er stemmen toch nog veel mensen voor het blok, dus ik heb gelijk", FOUT, toch niet).
Maar dat het blok niet aan de macht moet komen daar geef ik je voor 100pct gelijk!


"Je vergelijkt niet alleen 2 verschillende partijen met elkaar(ook al zijn ze allebei ‘rechts’), je vergelijkt ook nog 2 totaal verschillende periodes met elkaar!"

Ik vergelijk helemaal niks. Ik wijs er gewoon op dat Hitler die tactiek toepaste en dat is gewoon een feit. En weten dat iemand dit in het verleden gedaan heeft met alle catastrofale gevolgen vandien, vind ik belangrijk genoeg als feit om aan te geven dat het gebeurd is. Als jij daar onmiddellijk een "vergelijking" in ziet, hoe komt dat dan ? Zie je soms gelijkenis tussen de nazi's en het Vlaams Blok ?

Het misbruik dat een extreem-rechtse partij kan maken van een deelname aan de macht is dus één van voornaamste de redenen waarom ik de "laat ze deelnemen aan de macht" theorie slecht vind. Het is namelijk helemaal geen garantie voor een afname van hun stemmenaantal noch een garantie dat er een verbetering optreedt in de situatie van de mensen/burgers/inwoners zoals in Vitrolles duidelijk wordt aangetoond.

09:39 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

03-12-03

There is nothing to fear but fear itself II

Wel, wel, mijn smeekbedes werden verhoord en ik prijk in de top 10 van de meeste reacties :-) een ongetwijfeld helemaal niet ter zake doend feit maar ik ben er blij mee, en wie wil een arme jongen zijn blijheid ontzeggen ? (Nadrukkelijke grijns.)

Maar ter zake. Beste jacky, wat denk je hier van ?


2003-12-03, 20:29:39

Het Vlaams Blok cultiveert het onveiligheidsgevoel. Het is de laatste decennia slechts veiliger geworden op straat, niet onveiliger, toch voelen de mensen zich onveilig omdat ze dagelijks een stortvloed aan overvallen, vechtpartijen, .... over zich uitgestort krijgen door de media. Maar ga eens na bij de mensen die u zelf kent, vraag ze eens of ze iemand kennen bij wie de handtas al eens gestolen is of wie 's nachts al eens brutaal overvallen is door gewetenloze Marokanen. De meeste mensen kunnen niemand opnoemen, maar "hebben wel al wel eens gehoord van zo'n geval" als ge begrijpt wat ik bedoel.

Dan is dus maar de vraag wat het Blok zou doen als ze aan de macht zou komen. Het Blok is dus voor de invoering van een avondklok voor jongeren, laat me daarover iets zeggen. Echte criminelen trekken zich ten eerste niets aan van zo'n verbod en de anderen worden zo van de straat weggehouden waardoor de sociale controle wegvalt. Even een voorbeeldje uit mijn eigen stadje Leuven : het feit dat het criminaliteitscijfer hier zowat het laagste is van heel België komt voor een groot deel doordat er juist 24 uren op 24 jongeren op straat rond lopen. Die zorgen dus voor sociale controle.

Laten we dan ook eens kijken naar Frankrijk, we kunnen zeggen dat het Front National vergelijkbaar is met het Blok, het zijn in ieder geval toch wel hele dikke vrienden zoals al meermaals is gebleken. Het FN is dus aan de macht gekomen in onder andere Vitrolles, en wat zien we? Alle jeugdhuizen werden gesloten, kwestie van de jongeren vooral geen bezigheid te geven zodat ze misschien wel uit verveling rottigheid gaan uithalen. De bib werd botweg gesloten, die literatuur wordt toch alleen maar geschreven door linkse ratten en de mensen moeten een beetje dom gehouden worden. En last but not least de mensen hebben een enorme schrik daar. Een cameraploeg van de VRT is daar nog geweest een aantal jaar geleden om de mensen eens interpelleren over hun bestuur. Ga zoiets in Antwerpen doen en de mensen praten voluit, ze hoeven daar tenslotte niet te vrezen dat er een politieker van de SP. A of de VLD iets met hun doet. Wel, in Vitrolles durfden ze geen woord te zeggen, ze trokken alleen bleek weg en mompelden iets over dat het gevaarlijk was iets te zeggen.

Iets waar het FN nog veel weg heeft van het Blok zijn de knokploegen, in Vlaanderen is dat nog voorlopig het zootje ongeregeld van het NSV en B&H maar in Frankrijk kunnen ze nu ze zelf aan de vetpotten zitten het wat serieuzer aanpakken. Zo werd er in totaal voor zo'n 25000 euro subsidie gegeven aan een vereniging met als doel politiemensen en "anderen" te trainen. Wie die anderen zijn kan je je wel inbeelden uiteraard en de subsidie werde gewoon weggehaald bij de andere gewone verenigingen, kwestie van de mensen niet te veel sociale contacten te laten hebben, daar ebt de schrik te veel van weg.

Een tip dus: kijk eens wat verder dan uw neus lang is en geloof niet blindelings wat zo'n aap in een kostuum zegt.

Rik


Dit is dan meteen de reden waarom ik niet geloof in de oplossing die sommige mensen voorstellen : laat het Blok maar aan de macht komen, ze zullen snel door de mand vallen. Neen, als je dat doet dan proberen ze de zaken nog wat te verergeren en de schuld in de schoenen van de coalitiepartner(s) te schuiven want die zijn tegen een "echt" harde aanpak. Voor wie het nog niet wist, dat is de tactiek geweest van Hitler om aan de macht te komen.

22:08 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

There is nothing to fear, but fear itself

Vanwege een volledig writer's block stel ik voor dat de bezoekers dit keer eens het werk doen :-)

Dit is een reactie van "jacky" (zijn reactie begint met een quote uit een eerdere post van mij op 2003-11-23). Wie is er rad van tong en scherp van geest genoeg om hem van antwoord te dienen ? Komaan, deze blog moet aan de absolute top verschijnen van de "aantal reacties" top 10. Met minder neem ik geen genoegen !


2003-11-28, 11:28:58
polspoel en desmet
"Nu doet elke politicius dat wel, maar Dewinter gaat er toch wel heel ver in en slaagt er aardig in de discussie te ontwijken"
Dit is een subjectief statement en totaal niet juist, ze doen het allemaal en maken je helemaal niet een slecht politicus. Er worden je nt altijd gemakkelijke vragen naar het hoofd gesmeten, dus moet je op dat moment een antwoord geven wat het beste is voor jouw partij als je het er nu mee eens bent of niet, dat maakt gn fluit uit. Persoonlijk vind ik dat Vanhecke gedeeltelijk gelijk heeft, en wie vind van niet is de grootste lafste lamme hypocriet die er maar kan zijn. Waarom: vraag dat maar eens aan alle mensen die er wonen en nt na 22.00 durven buiten te komen, alle mannen/vrouwen die lesgeven en als het ware worden ontnomen van hun levenslust in het les te geven, politie wat er met heel veel tegenzin rond rijdt, moet ik er nog een paar geven??? Elke politici zegt dingen in zijn/haar carriere waar hij later spijt van heeft, waarom in dit forum altijd het blok fixeren?
Ik stem zeker nt op het blok,maar dit ter zijde.
Er zijn toch ook nog andere mooie voorbeelden; bv. een jongedame met 180.000BF netto per maand die een sociale woning huurt, ben vergeten bij welke partij dat ze was?????????????????
Toch mooi, met zo'n loontje iemand anders de kans wegnemen om warm knus te wonen. Was dat trouwens het beleid van haar partij? (GRAAG EEN ANTWOORD?)

En tot slot, een politieke partij is de weerspiegeling van haar kiezers, toch? Ik zeg helemaal nt dat de kiezers achter het programma van het blok staan, helemaal niet, maar als zoveel mensen op het blok stemmen dat is toch een teken dat er ergens iets fundamenteels mis is.
En als allerlaatste, achter een dikke vijf maanden gaat het blok nog groter worden vrees ik...

jacky
lekmennebiegel@hotmail.com


Omdat ik weet dat veel mensen niet verder kijken dan hun neus (of de proganda van het blok) lang is en dus niet in de reacties geraken, hier alvast de ontkrachting van dat maandloon gedoe door Rik :

Laat ik u al even uit één droom helpen, Chantal Pauwels verdient maar een dikke 2000 euro per maand netto. Ik denk dat ge bruto en netto een beetje verwart.

11:43 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

02-12-03

Spreuk van de dag

Most of the time I don't have much fun. The rest of the time I don't have any fun at all.

Woody Allen

19:09 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Bewijs van kunde

Om te bewijzen dat mijn dichterlijke kunde verder reikt dan kijken in het brein van Luc De Vos, bij deze een echt en authentiek gedicht dat getuigt van weergaloze klasse en meer van dergelijke hoogdravende eigenschappen die door de massa in hoge mate gewaardeerd worden.

Net zoals vele andere bloggers maak ik debiele gedichten
U hoeft ze niet te lezen, maar mag er wel voor zwichten

Soms staar ik in het niets, in gedachten verzonken
Wat later val ik om en dan lig ik te ronken.

17:55 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Nieuw nummer van Gorki in avant- avant-première !

In 2004 zal Luc De Vos van Gorki een nieuw nummer schrijven. De tekst alvast in avant-avant première nog voordat ze het in brein van Luc zelf zal opwellen.

Ik fietste over de paden
van het dagelijks bestaan
Ik vloog het ging vanzelf
Maar straks is het gedaan

Vandaag moet ik nog werken
Voor het beleg op mijn brood
Heelder dagen zwoegen
En dan ga ik dood

Maar eerst spreek ik bezwerend
Tot de massa in de straat
Ik vertel over de Heiland
En de wereld die vergaat

En dan op het einde
tijdens mijn laatste zucht
overzie ik mijn leven
die eindeloze klucht

De engelen die zingen
in de hemel o zo schoon
terwijl mijn ziel vervliegt
wat was ik een rare boon

(of "het was allemaal een droom" of "ik raak er nog eens aan gewoon" of ...)

Refrein :
O was ik maar gebleven
bij ons moeder thuis
mijn hemdkragen gesteven
en de soep op het fornuis

16:05 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Lachen met Michael

0

11:49 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-11-03

Het peulengaleis en Blind date

Vrijdagavond gezapt van het peulengaleis op Canvas naar Blind date op VTM. De tijden veranderen dus nu doen er ook homo's mee in dit voortreffelijke kwaliteitsprogramma. No hard feelings (haha), dat moet kunnen, al is het wel een raar zicht. Ik moet eerlijk zeggen dat Canvas mij die avond teleurgesteld heeft. De gênante situaties op VTM waren tenminste écht gênant.

Homo vragende partij : "Als je wakker wordt, waar denk je dan aan ?"

Homo achter het scherm : "Als ik wakker wordt dan draai ik me om en dan denk ik, waarom zijn we hier, wat is het doel in ons leven. Wel, misschien is dat wel, jouw leren kennen." Applaus op alle banken !

Even later maakt onze sympathieke deelnemer zijn keuze bekend. Het scherm gaat neer en de vraag weerklinkt "wil je met X hier een uitstap maken" of iets in die trant. "Neen" luidt het antwoord. Met de homo's niks dan last.

13:04 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

29-11-03

Spreuk van de dag

Zwijnen op een landingsbaan, leiden nooit een lang bestaan.

12:06 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-11-03

Politie en gerecht 'moderniseren'

Het gerecht en de politie gaan de boetes van "geflitsten" veel sneller verwerken, zo las ik in de Standaard. Ze gaan namelijk moderniseren en gooien het ambachtelijk tikwerk overboord. Ja hoor, u hoort het goed, daar tikken ze alles nog uit .Dat ze dat zo lang hebben kunnen volhouden, het is echt een opvallende prestatie.

(Zorg dat u nu eerst even gaat zitten.) Ze gaan namelijk diskettes gebruiken. Wow, ik ben sprakeloos. En dan Aldi PC's aanschaffen zeker ?

Neen, zo'n Aldi PC, dat gaat veel te snel voor de politie en het gerecht, dat kunnen ze niet volgen. In ieder geval, als ze aan dit tempo doorgaan met 'moderniseren' kunnen we ervan uitgaan dat er tegen het einde van het decennium toch wel minstens 386 SX computers gebruikt zullen worden.

22:03 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Stevaert in Nachtwacht over het fileprobleem

Uitspraak van Stevaert vorige week in "Nachtwacht" op Canvas (weet het niet meer letterlijk maar hier kwam het op neer) :

Het fileprobleem is als een man met vier dochters. 's Morgen moeten die allemaal tegelijk in de badkamer zijn. En dat los je niet op door badkamers bij te bouwen (en ook niet door geld te vragen om de badkamer te mogen gebruiken).

Waarmee nogmaals bewezen wordt dat er niets boven een goede metafoor gaat.

Het gebrek aan vertrouwen van Stevaert in verkeersspecialisten begint legendarische vormen aan te nemen als je het mij vraagt. Als je ziet wat er in Hasselt gebeurd is, vrees ik dat ik hem nog gelijk moet geven ook (hij heeft het tegengestelde gedaan wat de heren specialisten voorstelden en dat is schitternd uitgedraaid. Haha, zoiets vind ik altijd grappig.

Tenslotte nog voor diegenen die vinden dat ik te veel over dezelfde politici en partijen spreek. Ik kies de onderwerpen uit die me opvallen, die er een beetje uitspringen. Ik kan het ook niet helpen dat het altijd dezelfde zijn...

17:09 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Spreuk van de dag

Alles komt goed en als het niet goed komt, ja, dan is er niets aan te doen.

Luc Devos (Gorki)

11:22 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

27-11-03

Vlaams Blok dient klacht in tegen AEL

Rik, immer goed op de hoogte van het reilen en zeilen in de 'vaderlandsche politiek' in het algemeen en het Vlaams Blok in het bijzonder schreef het onderstaande verhaal over de klacht die het Vlaams Blok indient tegen de AEL. Stof tot nadenken als u het mij vraagt ...

Philip Dewinter heeft een klacht ingediend tegen de AEL op basis van de wet op privé-milities. Op het eerste zicht zou men denken dat dit een nog enigszins eerbaar initiatief is. De AEL veroorzaakt meer slecht dan goed en hun activiteiten balanceren maar op het randje van de wettelijkheid. Bovendien is hun programma al helemaal niet in overeenstemming met de grondwet en draagt het er alleen maar toe bij dat mensen die niet weten dat slechts een fractie van de buitenlanders achter de AEL staat, nog slechter gaan denken over die buitenlanders.

Maar dat is allemaal op het eerste zicht, de situatie zit complexer in elkaar. Zo kunnen we het wel enigszins vreemd vinden dat juist het Vlaams Blok deze klacht indient. Ja, hetzelfde Vlaams Blok dat de voorbije weken geen moment kon laten voorbijgaan om te schreeuwen hoe belangrijk het recht op vrije meningsuiting wel niet was. Dat paste toen nu eenmaal even in hun kraam, maar zodra de storm weer is gaan liggen, gooien ze het ook weer even snel uit die kraam.

Nu kun je natuurlijk wel zeggen dat het Vlaams Blok in deze zaak recht van spreken heeft. Immers, ze hebben in tegenstelling tot de AEL de wet op de privé-milities niet overtreden. Wel, theoretisch zou dat nog zo kunnen zijn, want officieel worden er in naam van het Vlaams Blok geen privé-milities georganiseerd. Zelfs niet meer zo dikwijls officieus want de woelige tijden met luidruchtige tegenbetogingen tijdens de congressen van het Blok zijn nu wel zo ongeveer voorbij (met af en toe een zeldzame uitschieter als uitzondering die de regel bevestigt). Vroeger was dat echter toch wel even anders. Dewinter weet dat zelf ook nog wel, hij stond namelijk menig keer op de eerste rij om het uitschot dat het licht nog niet had gezien, manu militari te bekeren tot het grote extreem-rechtse gelijk. Dewinter zei vandaag dan ook droogweg dat de overheden moesten optreden want men had dat in het verleden met ‘andere organisaties’ wel gedaan, waarna hij er nog aan toevoegde: “en ik kan het weten”. Zo, dat was duidelijk, maar dat is niet meer dan normaal natuurlijk, Dewinter is tenslotte een eerlijke en directe politicus.

Conclusie van dit verhaal: als het Blok de AEL wil aanpakken omdat hun ideeën ze niet echt aanstaan dan is dat op zijn minst vreemd te noemen. Als ze de AEL werkelijk willen aanpakken op het feit dat ze privé-milities hebben is dat nog vreemder te noemen.

Maar iedereen weet natuurlijk wel dat het ze maar om één ding te doen is, de bange autochtone Vlaamse man tonen dat zij wel van aanpakken weten.

En als afsluiter nog eentje over die andere kwestie: iedereen weet nu wel dat Geert van Cleemput uit het Blok is gestapt. Volgens hem omdat hij het niet eens is met het racistische karakter van de partij, volgens het Blok omdat hij geen parlementair mandaat kon losweken. Blijkt dus wel dat die Van Cleemput eind jaren ’70 bij de oprichting van de partij al lid was en toen was het Blok nog echt een obscure marginale extremistische partij! Enfin, toen zeiden ze dat tenminste nog gewoon zelf. Als hij er toen al bij was moet hij nu toch niet te veel meer komen zeveren dat hij daar niets van wist, zou ik zo denken. Allicht is dit zo slecht naar buiten gekomen omdat de pers er anders een minder vette kluif aan had. Voor die ene keer dat er binnen het Blok eens kritiek naar boven borrelde en het er wat rommelde….

21:08 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Victoria en Beckham

Ik dacht nog even dat het een homohuwelijk betrof daarnet in het nieuws en dat één van de partners maar net aan een grasmaaier had kunnen ontsnappen gezien het gehavende hoedje. Maar het waren dus Victoria en David Beckham bij de Britse Queen.

19:49 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Hoe de politiek naar de mensen brengen

Roep verscheidene keren luidkeels door de microfoon "Wat voor een flauwekul is da nu ?" tijdens een parlementaire zitting.

13:47 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Zoektermen III

De zoektermen in google waarmee toevallige passanten uiteindelijk op deze blog belanden, het blijft een onuitputtelijke bron van humor. Hier zijn ze, naar goede gewoonte voorzien van commentaar.

busabonnementen inleveren
In ruil voor een gratis auto zeker ?


commentaar verhofstadt 2003
Hetzelfde als in 2002. We zijn op weg naar een modelstaat.


clijsters borsten
Kim Clijsters naakt
hollywood ster in porno film gratis

bekende vrouwen naakt gratis
porno in maasmechelen

...
Daar gaan we weer


Vlaanderen, accomodatie , goed leven
Nog iemand die naar de wekelijkse persconferentie van Verhofstadt gaat


circus schande
huh ?


perzische tapijten
En dan op deze blog terechtkomen ? Wow.


web side big brotter huis
big brotter 2002

De die-hard kijkers hebben deze blog ontdekt :-)


stront+afbeelding
Misschien kan u zelf voor een fotgrafische representatie zorgen ?


waarom naakt leven
Iemand met existentiële levensvragen, maar dan wel rare.


naakt gaia dames
En nogmaals zeg ik 'Huh ?'


contraceptie, paus
Verkeerde combinatie, dude


henin borsten cup
De W-cup, met de W van werkeloos


spreekwoorden huwelijk
Beter één vrouw in huis dan tien op de cover van de playboy. Hoewel natuurlijk.


rik daems villa
Flashback : "De andere kinderen lachen met mij, meester". "Da's niks, ga in de politiek, leg je voor je villa neer en lach de werkende mensen uit". En zo geschiedde.


tijdig terugtrekken
Zoals in "Ik daagde de wereldkampioen bij de zwaargewichten uit maar gelukkig kon ik mijn kandidatuur nog tijdig terugtrekken" ?


4 kardinalen mop
Er bestaat geen mop over vier kardinalen. Echt niet !
Er zaten eens vier kardinalen op de trein te kaarten. Zegt de eerste "Als God het wil, wordt ik de volgende paus". Zegt de tweede, "Als God het wil dan win ik de lotto". Zegt de derde "Als God het wil dan win ik dit spelletje". Zegt de vierde "Ik ga kakken".

Ik had u nochtans zo gewaarschuwd !

ford genk artikel standaard
Probeer de standaard eens.


ferrari inbreker
Tja, dan heb je na lang sparen zo'n ding, kom je toch wel tot de constatatie dat de verzekering en de brandstof niet te betalen zijn zeker !


"bob de brouwer"
Niet helemaal pedagogisch verantwoord als je het mij vraagt, maar wie vraagt mij wat ?


"geert van cleemput"
ontslagen kaderlid vlaams Blok
Juist ja


enkelband blok
enkelband asielzoekers
Geert van Cleemput nog gezien de laatste tijd ? Neen ? Say no more.


De klein zeemeermin sex
sexy zeemeermin
sprookje zeemeermin
De bond van zeemeerminnen heeft klacht ingediend. Als u niet stopt met zoeken naar zeemeerminnen gijzelen ze de regering. Ik zou zo zeggen, ga ervoor dames.


geen stemrecht voor vreemdelingen afbeelding
Het hele land hangt al vol met de slogans van het Blok, dat volstaat zou ik zo zeggen.


Capriati leven
Leven en laten leven, zeggen we dan


naakt en bekend
Dat werkt alleen als je een vrouw bent


grappige islam baby's
Het is algemeen bekend dat die baby's grappiger zijn ja. Ze lachen meer. Met mensen die stomme zoektermen gebruiken bijvoorbeeld.


De rest, bij gebrek aan 'nog meer' inspiratie zonder commentaar :

protten
gummbah ouwe lul
Waarom Mannen liegen en vrouwen schoenen kopen
Waarom mannen niet luisteren en vrouwen niet kunnen kaartlezen
condooms en hiv
CONDOOMFABRIKANTEN
Cambridge Vlgones een oznrdeeok op een Eglnese uvinretsiet mkaat het
cambridge universiteit lezen letters volgorde

agnost
BABY KOUDE HANDJES
spreuk eureka
hoeveel boete zware overtreding genk
"de nul" dendermonde rechtbank
bob douwer nederland
accomodatie dilsen-stokkem

structuur algemene christelijke vakbond
"bvba structuur"

09:38 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

26-11-03

Flitspalen

Nog een poll, het lijkt wel alsof ik ziek ben. 't Is voorlopig de laatste, beloofd !

20:18 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

24-11-03

Poll "Kan je je voorstellen dat je ooit voor het Vlaams Blok zou stemmen ? " afgesloten

De vraag was "Kan je je voorstellen dat je ooit voor het Vlaams Blok zou stemmen ? ". Er kwamen 60 antwoorden binnen. De percentages :

- 55 % Neen nooit, elke vezel in mijn lichaam verzet zich daartegen
- 22 % Neen, ik denk het niet, maar je weet maar nooit natuurlijk
- 15 % Natuurlijk, het zou niet de eerste keer zijn
- 7 % Als het zo verder gaat met dit land wel, ja
- 2 % Nog nooit gedaan, maar ik kan het me wel voorstellen

Gezien het lage stemmenaantal mag je uit zo'n peiling geen conclusies trekken natuurlijk (en ook al omdat de respondenten niet representatief zijn gekozen), maar ik doe het toch :-P

Conclusie : een meerderheid van de stemmers heeft een regelrechte aversie van het Blok. Bij verkiezingen zou je niet alleen vóór een partij moeten kunnen stemmen, maar ook tegen. Iedereen zou dus twee stemmen moeten kunnen uitbrengen, een pro en een contra. In dat geval zou het Vlaams Blok een goede kans hebben om negatief te eindigen :-)

22:21 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

23-11-03

Dewinter bij Polspoel en Desmet

Vriend Philip Dewinter was vrijdag te gast bij Polspoel en Desmet.

Wat me opviel tijdens het gesprek

- Dewinter is een onvervalste propagaganda machine. Eens vertrokken is hij bijna niet meer af te stoppen en orakelt op onnavolgbare wijze iedereen onder de tafel in. Op zo'n moment zat er voor de moderators niets anders op dan ertussen te komen en van onderwerp te veranderen. Ik kan me voorstellen dat heel wat simpele zielen zich door zo iemand laten inpakken.
- Gevolg van het voorgaande : het is moeilijk om met Dewinter een zinnig gesprek ten gronde te voeren. Hij gebruikt zo'n interview gewoon als gratis propagandatijd. Nu doet elke politicius dat wel, maar Dewinter gaat er toch wel heel ver in en slaagt er aardig in de discussie te ontwijken.
- Hoewel hij niet voor één gat te vangen is, ging hij op een bepaald moment plat op zijn bek. Dewinter probeerde te ontkennen dat Frank Vanhecke de vreemdelingen in Borgerhout had vergeleken met Maki-apen. Daarbij zei hij verscheidene keren dat het een 'slip of the tongue' betrof waarop Polspoel droogjes vastelde dat 'slip of the tongue' betekent 'per ongeluk zeggen wat je eigenlijk denkt'. Het antwoord 'ik deel uw mening niet' klonk als de dooddoener van iemand die niet meer wist hoe te reageren.
- Maar Dewinter kwam nog een tweede keer serieus in de problemen, met name toen het ging over zijn 70-punten plan. Hij probeerde nog deze discussie af te wimpelen maar Polspoel en Desmet losten niet. De hele discussie over het 70-punten plan zat Dewinter zich trouwens in allerelei bochten te wringen totdat hij uiteindelijk niet meer goed wist naar welke kant te draaien. Het ene moment zei Dewinter nog dat hij afstand nam van het plan, maar even later beweerde hij dan weer dat hij het plan niet afzwoer. Waarna hij - geheel in tegenspraak met de gewoonte van het Blok om atlijd klare standpunten te hanteren - verzandde in een uitleg over het verschil tussen 'afstand nemen van' en 'afzweren'.
- Het 70-puntenplan wordt zijn dood nog eens :-)

15:33 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

21-11-03

Britten, zijn het geen geweldige mensen ?

Onze goed vriend Bush was vandaag te gast in het rustige Engelse Sedgefield, de thuisbasis van Blair. Ook daar stonden duizenden mensen om te betogen tegen Bush en zijn beleid : 1.300 agenten en een paar honderd betogers om precies te zijn :-) Maar Britten blijven Britten natuurlijk, zelfs al verwensen ze je naar de hel, ze blijven altjid beleefd. Of wat moeten we anders denken van het spandoek "Bush is not very nice", voor mijn part het understatement van het jaar. (Letterlijk vertaald "Bush is niet heel aardig".) Ik schoot zowaar spontaan in de lach.

Britten, het blijft een geweldig humoristisch volk.

21:14 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

20-11-03

Hoe de tijd te vullen tussen de geboorte en de dood

Wat doet een mens zoal tussen 14u00 en 15u00 in de namiddag.  Een stukje babbelen via icq bijvoorbeeld.  Ja, als je tijd wil verspillen is dat ongetwijfeld de manier.  Eigenlijk is zo'n conversatie hilarisch.  Hier gaan we dan (in een klein font, het is nogal lang).
 

Session Start (ICQ - Rik): Thu Nov 20 08:31:01 2003

[08:31] insane: In de standaard : “Ludo Dierickx keert terug naar Groen!”

[08:34] insane: Dat Groen! met uitroepteken was een goed idee.  Onbewust gaan mensen het belang van zoiets hoger inschatten stomweg door dat uitroepteken (het belang van dit nieuws is verwaarloosbaar, maar gewoon door het uitroepteken lijkt het belangrijker).  Het valt ook op tussen de andere koppen in de Standaard online.

 

 

Session Start (ICQ - Rik): Thu Nov 20 14:06:11 2003

[14:06] Rik: wow, wat een diepzinnige opmerkingen zo vroeg

[14:06] insane: vroeg ?  de dag is bijna om

[14:06] Rik: tsjeezes insane

[14:06] insane: de werkdag is bijna om

[14:06] insane: zo beter ?

[14:06] Rik: das iet anders

[14:07] insane: ja, diep hè !

[14:07] Rik: heeeeeeeeel diep

[14:07] Rik: ik zal er straks eens over nadenken

[14:07] insane: er staat nu ook al iets op

[14:07] insane: ook al heel diepzinnig

[14:07] Rik: ik zal eens zien

[14:07] insane: ik heb het wel vandaag, dat diepzinnige

[14:08] Rik: ik niet nochthans

[14:08] Rik: de rollen zijn gekeerd

[14:08] insane: dat mag ook wel ééns

[14:08] insane: het komt door naar gorki te luisteren denk ik, daar wordt een mens zeer diepzinnig van

[14:09] Rik: en van bier gaat het allemaal wat minder zeker

[14:09] insane: zo vroeg en al bier aan 't zuipen !

[14:10] insane: en dan nog zeggen dat hij een sociale drinker is

[14:10] insane: "ik ben een sociale drinker, wij zuipen samen een vat af !"

[14:10] Rik: lol

[14:10] Rik: neenee, das nog vn gisteren

[14:10] Rik: das zo snel nie uitgewerkt

[14:10] insane: ah, het is van gisteren

[14:10] insane: nu begin ik een licht te zien in de verte aan het eind van de tunnel

[14:10] Rik: t ga nie goed, zit al de hele week onder de alcool

[14:10] Rik: vandaag een excursie gemist van school

[14:11] insane: een mens zou niet te veel naar gorki mogen luisteren, daar gaat de coherentie van de samgengestelde zinnen van aan 't wankelen

[14:11] Rik: aaaaaargh

[14:11] Rik: doe nie zo moeilijk

[14:11] insane: maar ter zake

[14:11] insane: ge zoudt zo veel niet moeten drinken, dat is slecht voor uw lever

[14:11] insane: en voor uw excursies ook, zie ik nu al

[14:11] Rik: ja maar goed voor mijn gemoedstoestand

[14:12] Rik: en zo hebt ge nog eens een straf verhaal af en toe

[14:12] insane: alleen op de korte termijn

[14:12] Rik: ja kweet

[14:12] Rik: kwou al minderen dit jaar

[14:12] Rik: maar t is nie zo makkelijk

[14:12] insane: ge gaat nog vet worden

[14:12] insane: van al dat zuipen

[14:12] Rik: mijn lijn zal nie vet worden

[14:12] insane: kijk maar naar koen, dat was vroeger een sprinkhaan

[14:12] Rik: echt???

[14:12] insane: wist je dat niet ?

[14:12] Rik: nee

[14:13] insane: ah nee, toen was je pas 8 of zo

[14:13] insane: die was zo mager als wat

[14:13] Rik: toen kende ik die mens nog niet

[14:13] insane: een lat

[14:13] Rik: tsjeezes

[14:13] insane: deed aan wielrennen

[14:13] Rik: koen toch niet

[14:13] insane: toch wel

[14:14] Rik: ik zal er eens over nadenken

[14:14] insane: zo'n type als die van hooydonck als je die kent

[14:14] Rik: die voetballer?

[14:14] insane: die magere met zijn rode haren die twee keer de rond van Vlaanderen won

[14:14] Rik: ah

[14:14] Rik: diene

[14:14] insane: de eerst keer was hij aan het bleiten

[14:14] Rik: voor wat dat

[14:14] insane: blijdschap

[14:14] Rik: hij had toekomst

[14:14] Rik: maar heeft er niets mee gedaan

[14:14] insane:  jawel, twee keer de ronde gewonnen

[14:15] insane: en toen ging het niet meer, al wou hij nog wel

[14:15] insane: 't kan vreemd lopen

[14:15] Rik: wel wel een mens kom nog eens zoiets te weten smorgens

[14:15] Rik: da kunt ge wel zegen

[14:15] insane: ja, het is weer eens wat anders hè

[14:16] Rik: mja

[14:19] Rik: ik zie zojuist dat ik op mijn eerste test van ffrans 16op20 heb

[14:19] Rik: zonder teveel te leren

[14:20] Rik: en de avond ervoor knalzat geweest

[14:20] Rik: ben ik een genie of ben ik het niet

[14:20] Rik: en hoogste van de klas is slechts 16.5

[14:21] Rik: dat maakt u wel even stil he

[14:22] insane: mits ge uw best wel een beetje gedaan had, ge waart eerste geweest

[14:22] insane: de tweede wordt altijd vergeten, kijk maar in de sport

[14:22] insane: de mensen willen winnaars

[14:22] insane: geen tweedes

[14:22] insane: behalve als ge heel veel tweede zijt

[14:22] Rik: de eerste van de klas wordt geschopt en geslagen door de gebuisden

[14:22] Rik: beter niet dus :d

[14:23] insane: daar geloof ik niks van

[14:23] Rik: nie zo fel natuurljik

[14:23] insane: de gebuisden zitten stil in een hoeksken voor zich uit te staren

[14:23] insane: met de handen in het haar

[14:23] Rik: neenee, dat was in uwen tjid

[14:23] insane: en de blik naar de grond gericht

[14:23] insane: onder het hoongelach van de anderen

[14:23] Rik: de eerste van de klas, zeker als het een jongen is wordt uitgesloten

[14:23] Rik: alst een meisje is dan wordt het meer aanvaard

[14:23] insane: allé, wat is dat bij u, de lagere school ?

[14:23] Rik: lol

[14:23] Rik: jep

[14:24] Rik: enfin ,tis te zeggen , ik doe zon zaken toch altijd

[14:24] insane: ah, zo, moest ge bijkans uzelf uit gaan lachen

[14:24] Rik: tzou een vreemde bedoening zjin geweest

[14:25] Rik: mensen zouden denken dat ik weer gedronken had

[14:25] insane: het zou vreemder zijn als ze nog eens gaan denken dat ge niet gedronken hebt

[14:25] Rik: dat gebeurd soms hoor

[14:25] Rik: de zaterdag drink ik meestal niets

[14:25] Rik: dan zit ik thuis

[14:26] Rik: en vanavodn ben ik ook van plan niets te drinken

[14:26] insane: tussen droom en daad staan vele praktische bezwaren

[14:26] Rik: jaja, da weet ik al onderhand

[14:26] insane: of practisch, sinds de hervorming ben ik het noorden kwijt

[14:27] Rik: neenee tis met k natuurlijk

[14:27] Rik: hehe, weer even kunen corrigeren

[14:27] insane: omwille van praktijk waarschijnlijk

[14:27] Rik: bijv, weet ik niet

[14:27] insane: het was ook maar humoristisch bedoeld, practijk met een c is geen zicht

[14:27] Rik: aaaaaaah

[14:27] insane: niet practisch

[14:27] insane: ook geen zicht

[14:28] Rik: nope

[14:28] Rik: leljk zeg

[14:28] insane: allé, het is al goed

[14:29] insane: je hebt dus een goede test afgelegd.  Was dat de enige of was de rest zo slecht dat je erover zwijgt ?

[14:29] Rik: eertse test waar ik punten van krijg

[14:29] Rik: andere vakken geven geen punten aan ons

[14:29] Rik: en heben nog nie zoveel testen gehad

[14:29] Rik: of jawel ik had ook nog ergesn een zes van frans

[14:29] Rik: op tien he

[14:30] insane: ik heb ook marketing gedaan, maar dat wist je al waarschijnlijk ?

[14:30] Rik: ja

[14:30] Rik: da wist k

[14:30] insane: 't was idd niet zo moeilijk allemaal

[14:30] Rik: zeg dat nu niet

[14:30] insane: toch niet na de unief

[14:31] Rik: zo gaat de glans van de prestatie af

[14:31] Rik: op midelbaar had ik frans moeilijk

[14:31] insane: het was ongelofelijk moeilijk, vooral dat Frans ;-)

[14:31] Rik: wat univ?

[14:31] insane: ik heb eerst economische wetenschappen gedaan

[14:31] Rik: ah

[14:31] Rik: da wist ik niet

[14:31] Rik: en zwaar gebuisd

[14:31] Rik: of niet?

[14:31] insane: hogeschool was dat toen nog, maar nu is het unief

[14:32] insane: ik had ergens in de 50 %

[14:32] Rik: waarom dan gestopt?

[14:32] insane: vooral door wiskunde en economie

[14:32] insane: dat vond ik shitvakken

[14:32] Rik: klopt, wisk was wel zwaar

[14:32] Rik: op tew toch

[14:32] insane: en dat waren de voornaamste vakken, dus ik zat gewoon verkeerd

[14:32] insane: had ik onmiddellijk goed gekozen, ik was nu misschien psycholoog

[14:32] Rik: trial and eror

[14:33] Rik: lol, gij psycholoog

[14:33] Rik: de meest ongevoelige mens van de heel wereld

[14:33] insane: ja, grappig hè

[14:33] insane: LOL

[14:33] Rik: LMAO

[14:33] insane: normaal had ik tweede zit gedaan op tew

[14:34] Rik: ik snap er niets meer van

[14:34] insane: maar ik scharrelde een lief op tijdens de vakantie en toen had ik geen zin meer

[14:34] insane: dus toen ben ik maar marketing gaan doen

[14:34] Rik: lol, die vrouwen ook altijd he

[14:34] insane: met de wijven niks dan last

[14:34] insane: ze woont nu in Noorwegen

[14:34] Rik: bij mij is het allemaal heel andres gelopen

[14:34] Rik: ik ben begonen op tew

[14:35] insane: die wist niet hoe ver ze van mij moest weglopen, maar vertel vooral verder

[14:35] Rik: lol

[14:35] Rik: en ben toen iets economisch gaan zoeken, waar ge verplicht naar de les moest

[14:35] Rik: n dan kwam ik op marketing uit

[14:35] insane: marketing is de afvalbak

[14:35] insane: dat was toch zo in Hasselt

[14:36] Rik: da valt nog wel mee hier

[14:36] Rik: is vooral pol en soc hier

[14:36] insane: Als A1 boekhouden niet lukte gingen ze marketing nog eens proberen

[14:36] insane: was ook te merken aan de slaagcijfers, man wat liepen daar een oenen rond

[14:37] insane: het achtereind van een varken was nog vele malen intelligenter dan wat daar bijeen stak

[14:37] Rik: da merk ik ook wel soms in de klas

[14:37] insane: gelukkig dat ik er nog was

[14:37] Rik: ik ljik wel eens een genie daar

[14:37] Rik: zame feeling

[14:38] insane: allé, ik ga nog eens naar gorki luisteren, "het voorspel was moordend" :

 Het voorspel was moordend

 De nasleep viel mee

 En de daad zelf kon er mee door

[14:38] Rik: mss iets voor uw blog: de nederlandse commerciele zenders stopen met sex in hu programmatie

[14:38] Rik: is dat weer zo'n nieuwe trend?????

[14:38] insane: geen soft porno meer ?

[14:39] Rik: Op RTL5 zal binnenkort geen seks meer te zien zijn. Dat zegt TV-directeur Leo van der Groot in Veronica Magazine. Nu al brengt de zender geen al te heftige erotische programma's, maar over enige tijd is dat helemaal afgelopen. "We zenden uit wat we nog hebben, onder meer 'Sex Court', en dan is het klaar", aldus van der Groot. 

[14:39] Rik: Volgens Van der Goot heeft RTL5 geen seks nodig om kijkers te trekken. Ook concurrent SBS6 besloot eerder al om geen seks meer uit te zullen zenden

[14:39] Rik: vreemd toch

[14:39] Rik: sex verkoopt niet meer

[14:39] insane: humor : We zenden uit wat we nog hebben, onder meer 'Sex Court', en dan is het klaar

[14:39] Rik: lol

[14:39] insane: sex verkoopt wel, maar het moet de goede zijn

[14:40] insane: een glibberige *** die in een zompige *** verdwijnt of zo

[14:40] insane: dat willen de mensen zien !

[14:40] Rik: hou u fantasieen maar voor uzelf

[14:40] insane: allé, de mannen toch

[14:40] Rik: hehe

[14:40] insane: dat zijn geen fantasieën, dat is de harde realiteit

[14:40] insane: bemerk de subtiele humor

[14:41] Rik: goed dat ge dat erbij zei

[14:41] insane: nu weet ik wat ik op mijn blog kan zetten : deze conversatie

[14:41] Rik: LMAO

[14:41] Rik: dat zou nog eens iets zijn

[14:41] Rik: voer voor discussie

[14:42] insane: ah, ge hebt er zelfs geen problemen mee, misschien dat ik het nog wel doe ook :-)

[14:42] Rik: toch eens zien dan wat er allemaal instaat

[14:42] insane: Moet ik wel al die tikfouten van je verbeteren :-(

[14:42] Rik: ach ja doe maar, zet er maar op

[14:42] Rik: die fouten, dat draagt bij an realiteitsgehalte

[14:43] Rik: de zondagnacht had ik nog zo'n grote fuifspot meegenomen uit zo'n zaal

[14:43] Rik: en nu staat die vreselijk in de weg hier op kot

[14:46] insane: een fuifspot ?

[14:46] insane: hangt daar geen kabel aan en zo ?

[14:46] Rik: jawel

[14:46] Rik: ik had die daar rustig gedemonteerd

[14:47] Rik: da is 2meter hoog :s

[14:47] Rik: en da schijnt gruwelijk ver

[14:47] Rik: is wel grappi trouwens van de standard op uw blog

[14:48] insane: dank u, dank u

[14:48] Rik: maar k geloo er wel niets van

[14:48] insane: hoezo, je gelooft er niets van

[14:48] insane: het staat in de standaard dedju !

[14:49] Rik: ge moet nie alles geloven wat de kranten schrijven

[14:49] insane: maar het is waar, ik zal het toch wel weten zeker !

[14:49] Rik: gij zijt gene objectieve bron

[14:49] insane: het is mijn blog, objectiever kan niet

[14:50] insane: als het woord niet bestond had ik het uitgevonden

[14:50] insane: maar soit

[14:50] Rik: met een andre betekenis dan toch

[14:50] insane: "Het woord"

[14:51] insane: 'In den beginne was er niets' ge weet wel

[14:51] insane: als  "Het woord" niet bestond had ik het uitgevonden

[14:51] insane: ik ben van onderwerp veranderd, maar dat had je waarschijnlijk niet door

[14:51] insane: :-)

[14:51] Rik: ik merk niets

[14:52] insane: quod erat demonstrandum

[14:52] insane: verkeerd geschreven waarschijnlijk maar kom

[14:53] Rik: nee, tis geo geschreven dnek ik

[14:53] Rik: maar ik ga eens aan mijn ontbijt beginnen

[14:53] Rik: bye


16:36 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Een jongen van simpele afkomst en dan het zo ver schoppen !

Dit ongelofelijke verhaal kan u hier lezen.

13:26 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Spreuk van de dag

Een fanaticus is meestal een weifelaar, die een besluit genomen heeft

10:38 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

19-11-03

Ter Zake

Daarnet in Ter Zake ging men de straat op om een uit te vissen in welke mate de mensen op de hoogte zijn van alles wat er omgaat over dat fameueze gemeentelijke stemrecht voor migranten.

Nu moet je oppassen met straatinterviews, want dat soort dingen vind je over van alles en nog wat in Het Laatste Nieuws en het Belang van Limburg. Daarbij geven zogenaamd 'toevallig gekozen' mensen in het geheel niet gehinderd door kennis van zaken hun mening waarbij ik sterk het gevoel krijg dat dezelfde vier idioten telkens opnieuw hun mening mogen geven. Het spreekt voor zich dat je als journalist of hoofdredacteur in zo'n geval net de meningen kiest die je graag in je krant ziet staan.

Dat gezegd zijnde (en meer vertrouwen hebbend in de redactie van Ter Zake) was het toch tekenend wat we hier te zien kregen. De mensen hebben gewoon géén idee waarover het gaat en wat de consequenties zijn. Dat het alleen over de gemeente gaat heeft geen mens in de mot (het Blok met zijn simpele slogans heeft weeral zijn doel bereikt blijkbaar). Eén madammeke dacht dat het om zo'n 3 miljoen potentiële kiezers ging (waarvan 2.5 miljoen in Vlaanderen en 'de rest' in Wallonië).

Intussen heb ik ook vernomen dat zo'n 10 procent van de allochtonen uit de EU gebruik maakte van zijn gemeentelijk stemrecht bij de laatste verkiezingen. Ervan uitgaand dat er 150.000 potentiële kiezers zijn (het cijfer dat ik vandaag vernam), gaan er dus hooguit 15.000 mensen gebruik maken van hun stemrecht. Dat is nog een stuk minder dan ik aanvankelijk dacht dus.

Ik blijf het hele gemeentelijk stemrecht voor migranten gebeuren dé sof van het jaar vinden.

21:24 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |