18-07-03

Beleefdheid

Het is toch zo moeilijk om kinderen vandaag de dag nog enige beleefdheid bij te brengen !

15:31 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

17-07-03

Situatie in Irak nu echt onder controle

Nu de vijand in Irak gekend is, kunnen de troepen ongetwijfeld binnen afzienbare tijd vertrekken

19:26 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De nieuwe regering, laten we er een potje van maken

Vriend en vijand was het erover eens, DE minister van de voorbije regeerperiode was Frank Vandenbroucke op Sociale Zaken. Daadkrachtig en met het nodige inzicht beheerde en organiseerde hij. Die-hard aanhangers van de VLD kunnen zich voorstellen dat ze voor de man stemmen, de Standaard riep hem uit tot de beste minister van Paars-Groen, kortom lof alom.

En wat gebeurt er bij de nieuwe regeringsvorming ? Juist ja, het departement wordt in stukjes gekapt en verdeeld tussen zowat iedereen.

Een overzichtje :

De ministers
Rudy Demotte (PS) : Sociale Zaken en Volkgsgezondheid
Frank Vandenbroucke : Arbeid en Pensioenen
Sabine Laruelle (MR) : Middenstand en Landbouw

En ook nog een staatssecretaris :
Isabelle Simonis (PS) : Staatssecretaris voor het Gezin en Personen met een handicap

Om het compleet te maken, wordt André Flahaut (Landsverdediging, PS) alom geroemd om zijn bekwaamheid (NOT) bevoegd wordt voor de uitkeringen aan oorlogsslachtoffers (terwijl dit bij de vorige regering nog expliciet bij Sociale Zaken gestopt werd).

Nu wil ik het belang van de uitkeringen aan oorlogsslachtoffers niet overdrijven, maar het illustreert toch dat de regering er een zootje van aan het maken is. Welke reden kan er in godsnaam zijn om dat niet te laten waar het thuishoort ? Is Flahaut misschien zelf een oorlogsslachtoffer ? Heeft hij nog gediend in 40-45 en ziet hij er daarom zo slecht uit ? Als ik hem zo bezie, zou ik zeggen dat ze zijn nek hebben weggeschoten en daarna zijn kop rechtstreeks op zijn lijf hebben gemonteerd. Op enkele schoonheidsfoutjes na (de rest van zijn gezicht) is dat aardig gelukt, alleen jammer van de hersenbeschadiging.

11:45 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

16-07-03

Amerikanen "mogen" langer in Irak blijven

Toen ik hoorde dat de Amerikaanse soldaten van Bush het bevel kregen nog een tijdje langer als schietschijf te fungeren in het post-Hoessein Irak, vond ik dat de jongens een beetje opbeuring verdienden. Vandaar deze cartoon.

14:38 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

09-07-03

De ... van tegenwoordig

Gisteren fietste ik vrolijk huiswaarts na een lange werkdag. De vogeltjes floten, het zonnetje scheen en plots daagde er voor mij een koppel van middelbare leeftijd op. Nu zijn de fietspaden in Hasselt en omgeving behoorlijk breed, maar toch slaagden ze erin het hele fietspad te blokkeren. Omdat ik op een mooie zomerdag af en toe de behoefte voel om op hoge snelheid over het fietspadbeton te scheren, liet ik de bel van mijn fiets vrolijk tingelingen door de vroege avond. Er gebeurde niets. Het is te zeggen, de linksrijdende mevrouw week 1 centimeter en 43 millimeter, maar dat lag eerder aan de leeftijd en de onmacht om recht te rijden dan aan de bereidwilligheid om plaats te maken. Aangezien ik met 1 centimeter en 42 millimeter ruimschoots toekom, suisde ik het intussen weer wat ouder geworden koppel met enkele forse pedaalslagen voorbij onderwijl enkele toesnellende bomen ontwijkend. Op zich allemaal geen erg maar toch, waar gaat het naar toe met de mensen van middelbare leeftijd van tegenwoordig ?

17:12 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

08-07-03

Begeerte

Weet je wat ik eigenlijk nog wel zou willen studeren ? Wijsbegeerte ! Een studierichting waarin je voornaamste taak er au fond uit bestaat na te denken over de zin van het leven. De mensen die het echt gestudeerd hebben stellen nu misschien vast dat ik hier spreek niet in het minst gehinderd door kennis van zaken, maar wat dondert dat ? Wijsbegeerte, het woord alleen, de begeerte naar wijsheid, terwijl eenieder bij het woord begeerte onmiddellijk aan het broertje lust denkt, denk je bij wijsbegeerte aan een saaie piet in een studierichting waar je na het verlaten van de unief en met je hoofd vol kennis rechtstreeks naar het stempellokaal mag. Heb je ineens heelder dagen de tijd om verder na te denken over de zin van het leven. Misschien mag je de stempeltjes zelfs zetten, want de andere simpele zielen die er staan te wachten zijn doorgaans niet van de snuggersten (en ik kan het weten, ik heb er zelf na het verlaten van de schoolbanken gedurende een jaar gestaan. Dat geeft me trouwens onmiddellijk het recht om ermee te lachen want dan lach ik met mezelf, dit om de eventuele politiek correcte critici alvast de mond te snoeren vooraleer ze me komen lastig vallen met hun zompige commentaar).

Maar terug to-the-point. Wijsbegeerte dus ? Het woord alleen al. Het begeren wijs te zijn. Bestaat de richting nog wel ? Als dat niet zo is, meteen terug invoeren die handel, met een leerplan tot je 65ste. Je kan toch moeilijk zeggen dat je wijs bent zonder een aanzienlijke hoeveelheid grijze haren ? Dan kan je meteen met pensioen na je studies, als de regering tegen die tijd de pensioenleeftijd tenminste niet opgetrokken heeft naar 105, want met Verhofstadt weet je maar nooit. Op het ene moment belooft hij je nog een zonnige toekomst in het land van je dromen en nog voor je met je ogen hebt geknipperd zit hij in Europa het mooie weer te maken en duwen ze die aap van Di Rupo op de troon. Die heeft alvast geen wijsbegeerte gestudeerd. Al zijn die pogingen om Nederlands te leren wel lovenswaardig, ik moet het toegeven. Lovenswaardig maar onvoldoende, ik bedoel maar, het lijkt nergens naar. Maar ik dwaal weeral af, dus terug naar de wijsbegeerte, nog steeds niet gehinderd door enige kennis van zaken. Zijn er eigenlijk beroemde mensen die wijsbegeerte gestudeerd hebben ? Eerste ministers, hoofdredacteurs, TV-presentatoren, wielrenners, Einstein ? Ik betwijfel het, al moet ik bekennen dat ik het ook niet weet. And to be frankly my dear, I don't give a damn.

15:03 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

06-07-03

Bruiloft

Ja, ja, het goddelijke commentaar van de meester zelf. Pfft, de meester heeft tegenwoording nauwelijks nog tijd om ergens commentaar op te geven.

Gisteren op een bruiloft geweest. Nu heb ik al enkele min of meer alternatieve bruiloften meegemaakt (de mijne bijvoorbeeld) maar deze was toch wel van het strafste dat ik mocht aanschouwen.

De openingsdans was "The bad touch" van "The Bloodhound gang". Het geeft er een enorme lap op om een feest zo te starten, ik kan het je verzekeren. En grappig is het ook al als de ouders van bruid en bruidegom staan dansen tijdens dit refrein (terwijl het verse koppel een soort dirty lambada uitvoert) :

Do it now
You and me baby ain't nothin' but mammals
So let's do it like they do on the Discovery Channel
Do it again now
You and me baby ain't nothin' but mammals
So let's do it like they do on the Discovery Channel
Gettin' horny now


Bijzonder grappig allemaal. En in ieder geval weer eens wat anders dan het bruidskoppel dat op een supermelige vierkante-centimeter-slow bij voorbaat de wezenloze saaiheid van het doorsnee huwelijk staat te etaleren.

15:32 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-07-03

Zwangerschap

Aangezien mijn teerbeminde zwanger is, hier enkele nuttige tips : In deze blog staat een post met uitspraken die je best niet doet als je vrouw zwanger is :

Te vermijden uitspraken als je vrouw zwanger is

20:11 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-07-03

Ogen waar heel het verdriet van de wereld in ligt...

Een (bij momenten poëtische) reactie van Steffest op mijn vorige post.

Mja, dat dacht ik vroeger ook ja, maar nu ben ik er niet meer zo zeker van :-) Ik heb een dochter van 7 maanden die nu in haar "kast uitladen" periode zit, waar ik dus als "opvoedende ouder" op moet reageren dat ze dat niet (met alles) mag. En als ze je dan aankijkt met van die ogen waar heel het verdriet van de wereld in ligt omdat je haar kordaat komt vertellen dat ze er af moet blijven ... dan liggen de zaken toch niet meer zo simpel hoor ... !

Greetz
Steffest
http://steffest.skynetblogs.be


Beste Steffest,

Ik geloof u, helemaal zelfs. Meer nog, mijn teerbeminde is een beetje zwanger 'as we speak' en als alles goed loopt, mag ik dit binnenkort zelfs aan den lijve ondervinden. In goede "Jan Publiek" traditie blijf ik echter bij mijn standpunt, omdat het ene het andere niet uistluit en omdat ik (generaliserend) durf te beweren : het eten van zoetigheid is aangeleerd en het uitladen van kasten aangeboren.

17:19 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

To Snickers or not to Snickers,...

Gisteren had ik een discussie met een vriend over het eten van chips, nootjes, snickers en andere zoute of zoete versnaperingen 's avonds voor de TV. Ik eet zoiets 's avonds niet, gewoon omdat we dat niet kopen (zelfs koekjes komen alleen maar in huis als we bezoek verwachten). Dat we dan af en toe zonder zitten als er bezoek komt, tja, daar gaan we ons toch echt niet druk om maken hoor (van onze vrienden kregen we dit jaar op onze bruiloft een grote doos koekjes cadeau, een stille wenk waar ik wel goed om heb kunnen lachen).

Maar terug naar die vriend dus, die 's avonds niet van de snoep kan afblijven omdat de kinderen allerlei lekkernijen smullen en hij zich dan ook niet meer kan bedwingen. "Wacht maar tot je kinderen hebt" zei hij, "dan is dat ook zo makkelijk allemaal niet meer". Toch zie ik het probleem niet echt, waarom zouden we opeens snoep moeten gaan kopen als we kinderen hebben ? Groeien kinderen zonder snoep niet soms ? Komen ze dan iets fundamenteels te kort waar ze jaren later nog trauma's van over houden ? Komt de snoep-politie dan langs ? Is dat tegen de volksgezondheid ? Allemaal vragen die in zo'n moment bij me opwellen. Maar mijn vriend was formeel en bleef bij zijn standpunt "Wacht maar tot je kinderen hebt".

Kinderen hebben en geen snoep en frisdrank in huis halen, neen, dat is gewoon een onmogelijke zaak. In vroeger tijden kwam mijnheer pastoor langs als je na je huwelijk niet vlug genoeg zwanger geraakte. Straks staan mijnheer Aldi en mijnheer Carrefour voor de deur, om te vragen hoe dat zit met onze consumptie 's avonds...

13:48 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

30-06-03

Wat we zelf doen, doen we beter

Vandaag het nieuws gelezen over een Australische mijnwerker die zijn eigen arm heeft geamputeerd om zichzelf te bevrijden na een mijnongeval. Hij raakte gekneld onder een voertuig dat geladen was met 3 ton kalksteen.

OK, dit verhaal lijkt veel op dat van die Amerikaanse bergbeklimmer die na 5 dagen ervoor koos zijn arm te amputeren die onder een rotsblok gekneld zat ipv te sterven van honger en dorst. Maar het verhaal van de mijnwerker is fundamenteel verschillend, want wat staat er verder in het nieuwsbericht ?Hoewel hij werd gevonden door een collega, koos hij er toch voor zijn eigen arm af te snijden tot onder de elleboog in plaats van te wachten op de veiligheidsdiensten.

Dan vraag ik me toch af wat die mens bezielde ? Dacht hij bij zichzelf "wat dat stukske Amerikaan kan, dat kan ik ook" ? Of "hij moet er toch af, dan kan ik het net zo goed zelf doen".

08:38 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

25-06-03

Ja of neen ?

Wat is dat toch met de interviewers op TV ? Als vandaag de dag de Siegfried Brackes van deze wereld een interview doen, willen ze van een politicus enkel nog een 'ja' of een 'neen' horen. Het moet simpel blijven nietwaar, de bevolking moet snappen waar de politici voor staan. En als de politicus in kwestie het waagt om ook maar enigszins te nuanceren, krijgt hij/zij onmiddellijk het deksel op de neus. Desnoods wordt de vraag opnieuw gesteld totdat er "ja" of "neen" geantwoord wordt.

Hoewel ik daar in het geval van een rond de pot draaiende politicus best nog wel kan inkomen, leidt het veralgemenen van die strategie tot een complete verkleutering van de interviews. Vooral sinds men de nederlaag van de CD&V tijdens de laatste verkiezingen toeschrijft aan hun "enerzijds, anderzijds" standpunten, voelen politici zich meer en meer verplicht om alle grijstinten te negeren en de wereld zwart/wit voor te stellen. Daarbij worden ze dankbaar bijgestaan door de reporters die voortdurend hengelen naar straffe uitspraken, want dat is goed voor de kijkcijfers.

11:50 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-06-03

Jong geleerd is oud gedaan

Het Duitse gerecht stelt een onderzoek in naar een stel dat zijn baby van negen dagen naar een concert van de hardrockband AC/DC heeft meegenomen, zo heeft de politie maandag bekendgemaakt. Het paar volgde vanop een tribune de show te Hockenheim. Andere toeschouwers hadden een arts gealarmeerd. Die maande de 41-jarige man en de vrouw aan het concert te verlaten vanwege het gevaar dat de decibels vormden voor de gezondheid van de pasgeborene. Vader en moeder worden officieel verdacht van gebrekkige zorgen aan het kind.

Geen wonder dat 90 % van de Duitsers in Lederhösen gehuld naar slechte muziek luistert, het wordt er met de paplepel ingegoten

15:08 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Genocide-wet

België stelt weer iets voor in de internationale wereld. We hebben België terug op de wereldkaart gezet. Kortom, we staan er weer !

Als schietschijf van de Amerikanen, ja.

Allé, nog goed dat ze de wet niet helemaal hebben afgeschaft onder druk van de VS, dat zou pas een blamage geweest zijn.

12:47 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

22-06-03

Het verdriet van Vlaanderen

Wat is de favoriete bezigheid bij uitstek van de Vlamingen ? Neen, niet belastingen ontduiken, niet bier drinken, niet frieten eten, maar klagen. Klagen over het weer, de belastingen, de politiek, de staat van de wegen, klagen over alles gewoon. We leven in een klaagcultuur. We klagen tot we erbij neervallen. We klagen tot we een ons wegen. We klagen, zeuren, zagen en klagen nog eens. Ik vraag me af of er een volk is dat meer klaagt dan het onze.

11:39 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-06-03

I'm on fire

Over modegrillen gesproken, de nieuwste bestaat er blijkbaar in om jezelf in brand te steken uit protest tegen eender wat. Natuurlijk kan je erop rekenen dat de omstaanders je blussen, maar dat wil af en toe ook nog wel eens verkeerd aflopen. Trouwens, als je dan geblust wordt en naar het ziekenhuis moet, wie betaalt er dan voor de verzorging van je brandwonden ? Juist ja.

En de politie, waar zijn die met hun waterkannon wanneer het echt nodig is ?

11:58 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-06-03

Idool 2003 en bijhorende modegrillen

De winnaar van Idool 2003 is Peter Evrard (ja, dat wist u wel al zeker ?). De brave mens heeft op zijn kin een stevige toef haar laten groeien, het is niet echt een sik, het is eerder een soort "harig onderlipverlengstuk". Op zich niet zo'n probleem, maar kennelijk staan we hier aan het prille begin van een nieuwe rage, want rondom mij zie ik meer en meer mannen die een beginnend toefje haar op hun onderlip hebben staan. Niet zo'n toef als Peter, maar toch... Het valt dan ook te vrezen dat er straks meer en meer behaarde onderlippen in het Vlaamse land zullen rondlopen. En eigenlijk is het niet eens mooi. Eigenlijk is het zelfs gewoon lelijk.Zoals dat echter is met rages, er is niks tegen te doen (tenzij Peter zijn onderliphaar stante pede wegsnoeit, maar dat is als het slachten van de kip met de gouden eieren). Bij deze bent u dus gewaarschuwd...

14:10 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-06-03

Een penis voor iedereen !

Een winkelier in een pretpark in Denemarken heeft het in zijn hoofd gehaald om lollies te verkopen in de vorm van een penis (in erectie wel te verstaan).  Aangezien er in pretparken voornamelijk kinderen rondlopen, zou ik - hoewel ik een ruimdenkend mens ben - dit toch heel voorzichtig als 'totaal wansmakelijk' durven categoriseren.
 
Het wordt pas echt sterk als je de argumentatie van deze middenstander hoort.  "De lollies betekenen niks in vergelijking met wat kinderen kunnen zien in pornografische magazines".  Hallo ?  Staat er aan de ingang iemand die magazines uit te delen of zo ?  Noem me simpel, maar het gemiddelde zesjarige kind komt niet in aanmerking met pornografische magazines zo mag ik hopen, tenzij we de Flair voor het gemak bij de pornografische magazines gaan rekenen (niet dat ze hun best niet doen, maar toch, voor pornografie is er meer nodig).
 
Intussen is dit nieuws in de wereldpers gekomen en heeft het pretpark zo'n storm van kritiek over zich gekregen dat ze de verkoop van de lollies verboden hebben (alhoewel ze aanvankelijk beweerden dit niet te kunnen omdat ze enkel adviserende bevoegdheid hadden naar de zelfstandige winkeliers in het pretpark).
 
Pikant detail : de lollies waren 10 cm.  Mag ik daarmee aannemen dat onze sympathieke Deense winkelier zelf als model heeft gefungeerd ?

18:55 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-06-03

Wat zijn we toch weer simpel bezig

Juweliers die zich schietend verdedigen tegen het gespuis dat hun winkelraam inklopt om de juwelen mee te graaien (een bij klaarlichte dag overvallen Kortrijkse juwelier schoot één inbreker dood en verwondde twee anderen.  Per ongeluk doorboorde hij ook het koffiehuis aan de overkant, gelukkig zonder erg, want als er iemand op het terras had gezeten, was het risico zeer groot dat hij iemand geraakt had). 
 
En dan natuurlijk onzen Stefaan (de Clerk) die op de feiten springt om nog eens in het nieuws te komen, nu ze hem aan de kant hebben geschoven als voorzitter, de duts.  Vooral niet te diep nadenken en maar vlug die wet op de zelfverdiging aanpassen.  Diepe zucht.  Wat zijn we toch weer simpel bezig.
 

22:09 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

15-06-03

in den beginnne...

... was er niets. Maar het heeft verdorie niet lang geduurd !

12:39 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Vorige 4 5 6 7 8 9 10 11 12