23-08-07

Boem !

Bon, laten we wel wezen.  Het eerstvolgende dat gebeurt in de onderhandelingen 'op weg naar een nieuwe regering' is dat Leterme naar de koning gaat en de pijp aan Maarten geeft.

Vervolgens zit er voor de koning niets anders op dan een nieuwe informateur aan te stellen en dan begint het hele circus weer van voor af aan maar dan met andere partijen als potentiële deelnemers aan een nieuwe regering (al is er niet echt veel keuze op dat gebied).

De mislukking wordt dan middels allerhande verklaringen in mekaars schoenen geschoven maar vooral CDH  zal de zwarte Piet toegeschoven krijgen.

Goed, nu we alles al weten kunnen we die stappen misschien even versneld doorspoelen ?  Ik wil namelijk graag weten wat er daarna zal gebeuren.

12:11 Gepost door The Insane in Actualiteit | Permalink | Commentaren (4) | Tags: regeringsvorming, leterme, boem, politiek |  Facebook |

Commentaren

Misschien... ... kunnen we ineens heel de stap overslaan waarin de partijen geen duimbreed willen toegeven en skippen tot het punt waarin ze beseffen dat onderhandelingen draaien om te onderhandelen en niet om te verkondigen.

En dan wil ik ook graag weten wat er zal gebeuren.

Gepost door: Anneke | 24-08-07

Wij willen meer, en de burger mag er voor betalen.
Wie er de verkiezingen wint heeft geen belang.
Uiteindelijk draait het altijd uit op een situatie die vooral voor de politici zelf het best uitkomt.

Het politieke profitariaat is immers slechts democratisch in woord, in hun daden tonen ze een ander gezicht.
Kris Peeters bvb.,o.a. tot voor kort CD&V-Minister van Leefmilieu in de Vlaamse Regering sinds 2004.
In een vorig leven nog de grote baas van UNIZO, de Vlaamse zelfstandigenorganisatie (en dus allerminst onbevooroordeeld).
Deze meneer werd onlangs tot Vlaams minister president benoemd en daar wringt het schoentje.
We mogen best allemaal graag denken dat velen onder ons hun stem hebben uitgebracht op deze rising star van de CD&V maar bij het nakijken op de kieslijsten van 2004 valt er iets op.
Inderdaad, deze persoon kreeg nog minder stemmen dan eender welke kandidaat van eender welk minipartijtje.
Namelijk 0,00 stemmen..... niet verwonderlijk, dhr. Peeters is immers nooit verkiesbaar geweest.
Vandaag de dag moet een persoon, die zich nog nooit voor deze functie aan de kiezer heeft gepresenteerd, ons deeltje van België besturen.
Allereerst is er een grote contradictie met het discours van kartelpartner N-VA, de taalracistische separatisten met hun roots in het VNV die alle Belgische symbolen liefst zo snel mogelijk zien verdwijnen .
Een monarchie is onaanvaardbaar voor hen omdat een monarch niet democratisch verkozen werd zo verklaren ze telkens weer.
Over dhr. Peeters horen we hen echter met geen woord reppen. Nochtans werd ook hij door niemand democratisch verkozen!
Erger nog dhr. Peeters zal na zijn aanstelling één van de hoogste machtsposities in ons land bekleden .
Onze tot een marionet gereduceerde vorst ziet zijn functie tot hoofdzakelijk ceremoniële taken beperkt worden terwijl Kris Peeters zomaar verregaande kan heersen over het lot van 6 miljoen van zijn medeburgers zonder daarbij over welk mandaat dan ook van hen te beschikken.

Dit lijkt de mij dan ook een uiting van totaal misprijzen voor de democratie, de parallellen met sovjet-Rusland, waar de secretaris-generaal ook werd aangeduid door de partij liggen er dan ook vingerdik op.
Democratie, quo vadis? Waar vaart ge heenGepost door: Luk | 20-02-08

Demokratie In een politiek systeem dat men 'demokratie' heet heeft de bevolking de regering die ze verdient.

Gepost door: Ramuntxo | 23-10-08

j'apprecie votre site internet et je me permet de mettre un lien vers le mien . n hesitez pas a visiter !

Gepost door: electricien paris | 21-02-15

De commentaren zijn gesloten.