05-02-06

Censuur

Op verzoek van mama Insane is de onderstaande cartoon verwijderd.

De motivatie: "Ieder zijn geloof en dat verdient respect. Als zij geloven dat je hun profeet niet mag afbeelden dan is het toch een kleine moeite om dat niet te doen".

Het is een dunne lijn natuurlijk tussen vrijheid van meningsuiting en aanzetten tot haat. En al vind ik persoonlijk niet, dat die hier overschreden wordt, dan nog kan ik er wel mee leven om een beetje zelfcensuur toe te passen.

Als het op zelfcensuur aankomt verkeert the insane dezer dagen in goed gezelschap trouwens (Google anyone ?). Bovendien moet een mens ook iets doen voor de lieve vrede in huis, nietwaar ;-)

13:23 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

APPLAUS ! STAANDE OVATIE VOOR MAMA INSANE !

Je moest het van ergens hebben en nu weten we het. Het is eigenlijk gemakkelijk uit te leggen maar blijkbaar moeilijk begrijpbaar. Recht op vrije meningsuiting is goed. Maar als je er iemand mee kwetst ... dan verkies ik respect voor de ander zijn mening omdat we éérst moeten leren samenLEVEN eer we kunnen samen LACHEN.

Dat van : je moet het van ergens hebben, was maar om te lachen zenne, maar ik kan niet tekenen, zelfs geen cartoons ;-)

Gepost door: ms | 05-02-06

in ander nieuws... De Israëlische Rus Yuri Ochakovsky wint de Gouden Hoed op het 45ste Internationaal Cartoonfestival van Knokke-Heist, dat van 18 juni tot 3 september in de humorhal in Duinbergen plaatsvindt.

Hij won met een cartoon van een geeuwende Christus aan het kruis boven een oud paar dat in bed wegkijkend van elkaar een boek leest.

http://www.gva.be/nieuws/Media_Cultuur/default.asp?art={447FE0E0-AEB7-4AD7-B31B-F1D52F9F60B1}

Gepost door: Dog of Flanders | 05-02-06

@Dog of Flanders 50 jaar geleden zou dat ook niet waar geweest zijn, wij zijn geëvolueerd.

We moeten dus nu niet gaan betuttelen over dingen die wij nog maar pas 50 jaar aan het aanleren zijn. Ieder op zijn eigen tempo.

Bovendien is het érg gemakkelijk om een prentje in een krant te zetten op je veilige buroke in Denemarken of eender waar, als "anderen" die ginder werken er de klappen voor krijgen.

Vrije meningsuiting of ezelsverstand ?

Gepost door: ms | 05-02-06

De commentaren zijn gesloten.