15-01-06

Exit Daems (3)

Hoopvol keek ik laatst naar het nieuws. Welke boeiende gebeurtenissen zouden zich vandaag weer aan mijn lodderig oog ontvouwen ? Welke politica had zich nog zwanger laten maken door een collega, een taxichauffeur of de melkboer ? Had Rik Daems nog een verrassing in petto ? Een tweede baby bij een andere vrouw bijvoorbeeld. Of beter nog, een baby bij zijn eigen vrouw ? Was de Bruno Tobback gepakt bij het diametraal oversteken van een zebrapad ?

Helaas, er viel geen enkel politiek relevant feit te noteren, enkel de benoeming van Fons Borginon tot de nieuwe voorzitter van de kamer.Het non-event van het jaar ongetwijfeld. Fons - voor wie het zich niet meer herinnert - was de laatste voorzitter van de VU. Hij slaagde er als laatste kapitein van het zinkende schip in om de boel zonder al te veel geruzie te splitsen in Spirit en NVA. Er zijn dan misschien mensen die hem omwille van dat laatste feit wel zouden zien zitten om met België hetzelfde te doen, ik herinner onze Fons vooral om het feit dat ik me voor de rest niets van hem herinner, niet eens hoe hij eruit ziet.

Bij de VLD heeft de populariteit van de van elke frivoliteit gespeende Leterme een belletje doen rinkelen. Dat kunnen wij beter, dachten ze, en prompt schoven ze Fons "ik ben nog saaier dan een alle afleveringen van Buren versneld achteruit gespeeld" Borginon onder een archiefkast uit waar hij per abuis was beland.

Van Daems naar Borginon, het gaat werkelijk de verkeerde kant uit met dit land. Straks is er niemand meer om mee te lachen.

21:42 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.