08-12-05

De actie van de vakbonden volgens de distributiesector

Vandaag was er een actie van de vakbonden (tegen het generatiepact of wat dacht u) in de distributiesector.

In de loop van de namiddag werd er gegild door de werkgevers "Jullie actie is helemaal mislukt want slechts 14 % van de grote winkels waren dicht..."

Maar wat lees ik op dit eigenste moment op de site van mijn kwaliteitskrant ? "De staking van vandaag in de grootwarenhuizen heeft de distributiesector 16 miljoen euro gekost."

Tegelijk warm en koud blazen noemt men dat. Bij het VB kunnen ze daar ook iets van: "Wij staan achter de loontrekkenden in hun strijd tegen het generatiepact". Twee dagen later op hun economisch congres blijkt dan weer dat ze de vakbonden willen "hervormen" (lees: afschaffen).

21:13 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

vakbond de ideale oplossing tegen de werkloosheid: stuur al die vakbonds- aka onrust-kraaiers den dop op (op brugpensioen vanaf hun 30ste of vroeger-lol) en laat de mensen die willen werken werken. Zijn we meteen van alle gezaag af. neh.

Gepost door: Leen | 08-12-05

na-babyboom egoïsme Ik ben al dat egoïsme van zij die na de baby-boomers zijn gekomen echt wel beu aan het worden. Als zij meer hadden 'gekweekt' moesten ze nu niet langer werken, maar dat hebben ze niet gedaan en dus vind ik het niet meer dan logisch dat iedereen meehelpt aan het opvangen van de vergrijzing en niet enkel zij die binnen 50 jaar op pensioen zouden willen gaan.

Het generatiepact mocht wat mij betreft nog een beetje 'strenger'.
En mijn teleurstellingen in de vakbonden blijft groeien. Want wat zij doen, daar heeft de toekomst niks aan, alleen zijzelf en de werknemers van nu.

Gepost door: Johan | 08-12-05

generatiepacten Wat het generatiepact betreft vind ik ook wel dat al dat protest een beetje overdreven is (al denk ik ook wel dat de vakbonden het bewust laten doodbloeden om de geit en de kool te sparen).

Maar op zich ben ik nog altijd voor het bestaan van vakbonen (en liefst sterke ook), want ik krijg koude rillingen van het Amerikaanse systeem zonder sociale zekerheid waar werknemers maar al te vaak overgeleverd zijn aan complete willekeur van soms gewetenloze werkgevers.

Gepost door: the insane | 15-12-05

De commentaren zijn gesloten.