30-11-05

Nieuwe rubriek: spreekwoorden zoals u ze nog nooit zag

Wederom tijd voor een nieuwe rubriek waarin een spreekwoord nader wordt toegelicht.

Wie kaatst ... verwacht best niet te veel want zeg nu zelf, wie heeft er een flauw idee hoe dat hele kaatsgedoe in mekaar zit ?

22:04 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Hoera, hoezee, groot feest: de duizendste !

En ter ere van wie is dat feest ?
De duizendste bezoeker ? Nope.
De duizendste reaguurder. Had gekund, had gekund, maar toch maar niet
De duizendste mijlpaal die niet gehaald wordt bij het bedrijf in Eindhoven waar ik mijn tijd verdoe en waarvan ik de naam niet vernoem omdat (enzovoort enzovoort, zie eerder). Ook al niet

Wat is het dan wel ?

Vandaag in de VS - bijgenaamd het Walhalla van het vrije Westen - de duizendste executie !

Om de pret te drukken dacht de gouverneur van Virginia de arme sukkel/de moordzuchtige aap (schrappen wat niet past) gratie te verlenen. Kan iemand Richmond bellen en die dumbo uitleggen dat nu iemand anders de duizendste wordt ?

21:59 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-11-05

Overstromingen en weeral goede verstaanders

En de reacties blijven binnestromen. Ditmaal van lord cms over de registratie van mijn favoriete domein "mijnpenisleeg.be".

om wereld kundig te maken dat uw pen leeg is... is dat een metafoor voor iets? :D

lord cms, u hebt me aan het lachen gebracht. waarvoor mijn oprechte dank. ik heb er zowaar mijn interpunctie bij verloren.

dat doet me eraan denken, dringend een post verzinnen omtrent "metafoor" (een hele grote kermis, als ik me niet vergis)

21:49 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Afrikaanse vrouwen maken taalfouten

Mijn - ik geef het grif toe enigszins flauwe - bijdrage over Afrikaanse vrouwen, lokte een reactie uit van "Taalpurist".

Je was toch beter wat langer naar school geweest denk ik. Want als deze zin jouw betekenis moest hebben was het "Afrikaanse vrouwen verdienen MEER" geweest.

Ach ja, ik wist het eigenlijk wel, maar dan was de woordspeling weg en onder het motto "Beter een heel erg foute woordspeling dan helemaal geen woordspeling", heb ik er voor geopteerd niet verder na te denken en mijn weblog van een nutteloze update te voorzien. Of was het nu het motto "ik wil hoedanook een update want anders geraak ik nooit aan 100.000 bezoekers".

Kortom, aan motto's geen gebrek. Maar dit terzijde.

En nu maar hopen dat hoedanook goed gespeld is want wie weet moeten dat eigenlijk drie woorden zijn.

Toch bedankt voor de reactie want ik begon al te vrezen dat ik hier voor Piet Snot bezig was. Dat is natuurlijk ook zo, maar de indruk alleen al dat mijn bestaan iets minder nutteloos is dan een soort bezigheidstherapie tussen geboorte en dood is heel erg troostend. Hoewel ik daar na mijn eigen formulering ook wel weer aan ga twijfelen natuurlijk.

21:43 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Registreer je .be domeinnaam

Stel, je hebt een pen en die is leeg en je wil dit graag wereldkundig maken. Dan registreer je toch je eigen .be adres zodat iedereen hiervan op de hoogte gebracht wordt. Ik heb even gecheckt en ja hoor, "mijnpenisleeg.be" is nog helemaal vrij. Vlug, registreren die hap !

21:31 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

28-11-05

Een goed verstaander...

Deze week op de voorpagina van "Vrouw en wereld": "Afrikaanse vrouwen verdienen beter".

Vreemd, de economie in Afrika floreert niet echt dus ik dacht altijd al dat ze hier in het Westen beter verdienden.

21:04 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

25-11-05

Inspiratie en dode mussen

Inspiratie, het komt in golven en altijd als ik het niet nodig heb. En als het wel nodig is, dan zit ik vertwijfeld naar het plafond te staren. Ik werk tegenwoordig in Eindhoven. Tijdelijk maar. Hasselt Eindhoven. Op en af. Heen, en weer terug. Elke dag. Gaap ! Neen zo'n persoonlijk lifelog met de beslommeringen van alledag is niet aan mij besteed. Tenzij er iets echt leuk gebeurt. Een gekantelde vrachtwagen kippensoep. KIPPENSOEP !

Nooit gedacht toen ik aan deze tekst begon dat ik bij het woord kippensoep ging uitkomen. Ongelofelijk toch, zo'n tekstje waaraan je begint te schrijven zonder na te denken waar het gaat eindigen.

"Waar moet dat eindigen ?" vroegen mijn ouders zich ongetwijfeld wanhopig af toen ze merkten dat ik om 4 uur 's nachts nog Dune II zat te spelen. Niet dat zij ook maar het geringste vermoeden hadden wat er zich - vroeg in de ochtend - spelsgewijs op het beeldscherm van mijn 386SX met 1 MB intern RAM geheugen en een joekel van een HD van 88 MB afspeelde.

Maar terug naar de essentie van dit verhaal. want wat vond ik daar elke dag naast de gratis Douwe Egberts koffieautomaat in dat verre Eindhoven in de gebouwen van een mutlinational waarvan ik de naam niet ga vernoemen omdat het volledige overbodig is aangezien iedereen het zo ook wel kan raden ? Ik vond er elke dag de "Metro". In Holland zal dat dan wel iets zijn dat ze op de bus uitdelen of zo, ik weet het niet en to be frankly my dear, het zal me een dikke grote boerenworst wezen. In dat krantje stond er elke dag wel een nieuwtje over het record dominsteentjes omver laten vallen. Gek zijn ze de Hollanders, en het komt nog op TV ook. Dan loop je hier een jaar of 70-80 op deze verdomde aardkloot rond en dan zit je uren van je kostbare tijd voor een lichtbak te gapen naar vallende steentjes. Maar ik dwaal af. De moraal van het hele verhaal waren niet de steentjes maar een dode mus. Iets waar ik mij graag vrolijk over maak. Iets dat zich leent tot leuke woordspelingen. Iets dat keer op keer opnieuw in het nieuws komt met triviale details, doodsbedreigingen, muizen en valse pizzabezorgers die een nachtje in de cel belanden. Kortom, de perfecte soap om je in je blog over te vermeien. Ja, het had mooi kunnen zijn, maar nu ben ik te laat, het is allemaal al oud nieuws en de verontwaardiging is alweer geluwd. De verontwaardiging om één dood musje dat gewetenloos werd afgeknald voor het heil van vallende dominosteentjes. Waarna er een stroom aan verontwaardiging losbarstte waarbij de bekende en minder bekende Nederlanders - als kantelende dominosteentjes - over elkaar heenvielen om dat diepbetreurd musje en zijn familie te herdenken en de dader te vervloeken en op te roepen om het vermaledijde harteloze sujet strafrechterlijk terstond en zonder pardon van het leven te beroven. Intussen crepeerden er ergens tussen Pakistan en India 150.000 mensen en weende baby Xena hartverscheurd haar laatste ademtocht.

23:42 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Het grote ja... het grote wat ?

Waarom ik nog bij Skynet blogs zit ? Ik weet het niet. Misschien met de Grote Verandering die eraan komt. Ja, misschien is het dat wel.

Maar waarom ik eigenlijk 'überhaupt" (ja, het is een super-hollands modewoord, ik weet het, wie een goede Vlaamse variant weet mag het zeggen) nog een blog heb ? Ook hier moet ik het antwoord schuldig blijven. Misschien omdat ik denk dat ik op een dag nog iets schoons zal schrijven, iets waarvan de mensheid versteld zal staan. Waarbij ze zullen zeggen, "the insane, die kan nog eens een schoon tekstje uit zijn klavier persen sè". Zoiets waarbij de ouderlingen een traantje wegpinken en de jeugd ontroerd glimlacht. Of andersom natuurlijk,

Maar eigenlijk wil ik hier dus weg. Want laten we wel wezen, is er in het hele bloglandschap ook maar iemand die een skynet blog au sérieux neemt ? Er zit in het hele bloggedoe sowieso al veel kaf tussen het koren, maar bij skynet reikt het kaf tot aan je neusgaten terwijl het koren ergens onder de hak van je linkervoet vertoeft.

Maar nu zal ik wel beschuldigd worden van verwaandheid. Ik zie de reacties al voor me: "Goe insane, dan zijde gij hier perfect op uw plaats". Want een beetje reaguurder (een gewilde contaminatie van reageren en gluren, ik heb het helaas niet zelf bedacht), gebruikt geen normaal Nederlands, oh nee, da moe een bèke vlot klinken hé !

"Maar ga dan Insane!" hoor ik u al vertwijfeld uitroepen, "GA DAN !". En dan komt de triviale aap uit de nog trivialere mouw. "Ja maar die teller staat hier op meer dan 70.000 en ik sta in de top 50 van de populairste skynet blogs."

Ik heb toch gezegd dat ik hier perfect op mijn plaats ben...

23:06 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

16-11-05

Het genie der Karpaten

Pieter, 2 jaar en drie maanden oud intussen was aan het spelen met een ballon. Hij gooide de ballon zo hoog in de lucht als hij maar kon en rende er dan achter aan om de ballon terug op te rapen, een spelletje dat zich eindeloos herhaalde totdat de ballon net buiten zijn bereik op de kast viel.

Zonder dralen holde hij naar het park van baby Arne, klom erop, nam de rammelaar van Arne, holde terug naar de kast en sloeg de ballon eraf zodat hij verder kon spelen.

Holbewoners hebben tienduizenden zoniet miljoenen jaren nodig gehad om zich het gebruik van gereedschappen eigen te maken en mijn zoon lost dit op in amper 15 seconden.

My son, he's a fucking genius.

20:35 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |