25-11-05

Inspiratie en dode mussen

Inspiratie, het komt in golven en altijd als ik het niet nodig heb. En als het wel nodig is, dan zit ik vertwijfeld naar het plafond te staren. Ik werk tegenwoordig in Eindhoven. Tijdelijk maar. Hasselt Eindhoven. Op en af. Heen, en weer terug. Elke dag. Gaap ! Neen zo'n persoonlijk lifelog met de beslommeringen van alledag is niet aan mij besteed. Tenzij er iets echt leuk gebeurt. Een gekantelde vrachtwagen kippensoep. KIPPENSOEP !

Nooit gedacht toen ik aan deze tekst begon dat ik bij het woord kippensoep ging uitkomen. Ongelofelijk toch, zo'n tekstje waaraan je begint te schrijven zonder na te denken waar het gaat eindigen.

"Waar moet dat eindigen ?" vroegen mijn ouders zich ongetwijfeld wanhopig af toen ze merkten dat ik om 4 uur 's nachts nog Dune II zat te spelen. Niet dat zij ook maar het geringste vermoeden hadden wat er zich - vroeg in de ochtend - spelsgewijs op het beeldscherm van mijn 386SX met 1 MB intern RAM geheugen en een joekel van een HD van 88 MB afspeelde.

Maar terug naar de essentie van dit verhaal. want wat vond ik daar elke dag naast de gratis Douwe Egberts koffieautomaat in dat verre Eindhoven in de gebouwen van een mutlinational waarvan ik de naam niet ga vernoemen omdat het volledige overbodig is aangezien iedereen het zo ook wel kan raden ? Ik vond er elke dag de "Metro". In Holland zal dat dan wel iets zijn dat ze op de bus uitdelen of zo, ik weet het niet en to be frankly my dear, het zal me een dikke grote boerenworst wezen. In dat krantje stond er elke dag wel een nieuwtje over het record dominsteentjes omver laten vallen. Gek zijn ze de Hollanders, en het komt nog op TV ook. Dan loop je hier een jaar of 70-80 op deze verdomde aardkloot rond en dan zit je uren van je kostbare tijd voor een lichtbak te gapen naar vallende steentjes. Maar ik dwaal af. De moraal van het hele verhaal waren niet de steentjes maar een dode mus. Iets waar ik mij graag vrolijk over maak. Iets dat zich leent tot leuke woordspelingen. Iets dat keer op keer opnieuw in het nieuws komt met triviale details, doodsbedreigingen, muizen en valse pizzabezorgers die een nachtje in de cel belanden. Kortom, de perfecte soap om je in je blog over te vermeien. Ja, het had mooi kunnen zijn, maar nu ben ik te laat, het is allemaal al oud nieuws en de verontwaardiging is alweer geluwd. De verontwaardiging om één dood musje dat gewetenloos werd afgeknald voor het heil van vallende dominosteentjes. Waarna er een stroom aan verontwaardiging losbarstte waarbij de bekende en minder bekende Nederlanders - als kantelende dominosteentjes - over elkaar heenvielen om dat diepbetreurd musje en zijn familie te herdenken en de dader te vervloeken en op te roepen om het vermaledijde harteloze sujet strafrechterlijk terstond en zonder pardon van het leven te beroven. Intussen crepeerden er ergens tussen Pakistan en India 150.000 mensen en weende baby Xena hartverscheurd haar laatste ademtocht.

23:42 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.