14-09-05

Het is weer van dat

Onze Arne wordt gedoopt. Voor mij hoeft het niet, maar kom, laat ik me nog maar eens schikken naar de lokale gewoontes. Erger is dat er een doopcatechese aan vooraf gaat en nog erger is dat er daarvoor nog iemand over de vloer komt om, ja om wat ?

Dat herinnert me aan het doopcatechesebezoek voor de doop van onze Pieter.

DRIIING
Ik doe de deur open, er staan twee mannen. Ik draai me om en roep "Schaaaat, de getuigen van Jehova zijn hier !". De mijnheer zegt "Excuseer, we zijn van de doopcatechese, mijnheer". Ik draai me terug om en roep : "Schaaat, kleine correctie het zijn die anderen !"

Mijn vrouw komt aangerend en kijkt me vernietigend aan. Ik doe alsof mijn neus bloed. "Kom maar binnen zegt ze vriendelijk". "Ja maar pas op voor onze alligator", zeg ik. "Oh nee die zit in de kelder vandaag. Zeg het is toch erg hè, van die verdwenen kinderen die ze maar niet terugvinden". De twee mannen doen ook al alsof hun neus bloedt, dus ik overweeg een pak maandverband aan te bieden maar als mijn vrouw de heerschappen de woonkamer binnenloodst draait ze zich om en sist tussen haar tanden door "STOP IT!". Terwijl ik de kamer binnenstommel grommel ik iets van "het is ook altijd iets met die wijven" en ik ga naar de keuken om drinken te halen. Ik ga terug naar de woonkamer met een kan kraantjeswater en zeg "ja ik heb maar kraantjeswater genomen want alcohol is niet aan jullie besteed zeker, ha ha". De heren kijken me verbaasd aan. "Ach ja, dat zijn die anderen !" roep ik enthousiast.

"We zouden graag iets vertellen over de symbolen van de doop", zeggen de heerschappen. Ik zeg "Oh, is het dat maar, ik dacht al dat jullie ons gingen bekeren. Zeg mannen, dat gaat hier toch niet te lang duren, want ik ben hier nog 'ne goeie natuurfilm liggen die mijn vrouw en ik willen bekijken"

Om een lang verhaal kort te maken, 5 minuten later stonden die mannen buiten en ik heb twee jaar geen sex meer gehad. Helaas daarna weer wel dus het is weer van dat.

21:22 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Op een dag vind je de job van je leven... (2)

Ik heb het bij een paar mensen in mijn omgeving nagevraagd en de post hieronder wordt wel goed bevonden, behalve "de Engelse tekst".

Zucht.

Cultuurbarbaren! Stelletje muzikaal ongeletterden!

Het punt is namelijk dat je de zinnen in italics (de schuin gedrukte tekst voor de taalpuristen) niet moet lezen, je moet ze zingen. Maar misschien is dat toch wel wat te veel gevraagd voor veel mensen :-)

Misschien een poging om het een beetje visueel voor te stellen: De curator staat op het punt zijn speech te beginnen, terwijl er achter je een symfonisch orkest binnenstommelt, iets wat niemand lijkt te zien behalve jij zelf. De curator schraapt zijn keel, de dirigent tikt met zijn stokje en terwijl in de achtergrond de zacht klagende begintune klinkt van "A whiter shade of pale", krijg je te horen dat het woord "werkzekerheid" tot nader order niet meer in je woordenboek thuis hoort.

P.S. Om de leesbaarheid te vergroten de liedjestekst in het blauw gezet

09:53 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-09-05

Op een dag vind je de job van je leven...

Het was donderdag 30 mei 2004 toen F. zijn hoofd om de deur van de afdeling stak en iedereen vroeg om naar de eetzaal te gaan.

De meesten hadden wel een vermoeden van wat er komen ging, maar niemand sprak het uit. Iedereen nam plaats en even later stapte er een man van een jaar of vijftig het zaaltje binnen. In mijn hoofd startte een symfonish orkest de beginklanken van "A whiter shade of Pale". We skipped the light fandango "Goeiedag ik ben R.S., ik ben curator turned cartwheels cross the floor Jullie bedrijf XYZ heeft gisteren de boeken neergelegd bij de handelsrechtbank. I was feeling kinda seasick. Niemand zei iets but the crowd called out for more Raar hoe iets dat je eigenlijk allang weet en al zo lang verwachtte er toch voor kan zorgen dat je hart zo luid begint te bonzen The room was humming harder as the ceiling flew away De curator vervolgde zijn verhaal dat ik intussen al lang vergeten ben, maar op het einde had ik wel verschrikkelijke dorst When we called out for another drink, the waiter brought a tray.

Wat ik me wel nog herinner is de vraag van LH, een verkoper waarvan algemeen geweten was dat hij een exorbitant loon had , geheel in verhouding met zijn ego en helemaal niet in verhouding tot zijn miezerige prestaties. And so it was that later. "Ik heb een vraag ivm de laptops en de gsm's die sommigen hebben" as the miller told his tale Inderdaad 'sommigen hadden die, de meesten hadden juist helemaal niks. that her face, at first just ghostly "Zou het mogelijk zijn om die eventueel over te nemen ?" turned a whiter shade of pale

De muziek schalde nu luid door het schemerige zaaltje en mijn fantasie kreeg de bovenhand. She said, 'There is no reason Ik stond recht en zei and the truth is plain to see. "Hoe kan je nu op een moment als dit zo'n vraag stellen overbetaalde imbeciel". But I wandered through my playing cards "De meesten hebben helemaal geen bedrijfsauto's, laptops of gsm's." and would not let her be "Dus sodemieter op met je handel en hou je vermaledijde kop toe" one of sixteen vestal virgins. Doodse stilte... who were leaving for the coast Na enkele seconden brak een applaus los dat het tegensputteren van LH ruimschoots overstemde totdat hij beschaamd het hoofd boog. and although my eyes were open Mijn glazige blik verdween en ik keerde terug naar de werkelijkheid. they might have just as well've been closed

Twee weken later werden we - op de valreep - overgenomen.

16:13 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

12-09-05

Positief denken

Onlangs in het nieuws : 1/10 van de inwoners van de VS leeft in bittere armoede en is ondervoed. Wat is dit voor onzin, ze doen bijna of de VS een derde wereld land is. Als je het van de postieve kant bekijkt kan je net zo goed met de volgende titel uitpakken : Zwaarlijvigheid in de VS geraakt eindelijk onder controle !"

16:51 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

11-09-05

 Vrouwen !

Vrouwen, ik word er gek van. Vooral van hun manier van communiceren dan.

Neem nu mijn vrouw vandaag.

- “Wil je iets voor me doen ?”
Daar begint ze altijd mee en ik wordt er tureluurs van. Hoe kan ik dat nu weten of ik iets voor haar wil doen als ik niet weet wat ? Als ik ja zeg en vervolgens vraagt ze me van op handen en knieën naar Siberië te kruipen, dan sta ik daar wel mooi.

Ik zeg dan maar ja, maar dan ben ik al in lichte staat van irritatie

- “Wil je boven de wasmand halen en – omstandige onduidelijke uitleg”.

Ik zeg “ja”, terwijl ik nog steeds mijn groeiende irritatie probeer te verbergen, want vrouwen merken dat meteen en vraag “de wasmand nemen en wat ?”

- “En wil je buiten de was afnemen”.
OK, daar zijn we dus. Ik zeg ja op de vraag om de wasmand te halen en ik zit vast aan het afnemen van de was. Eigenlijk wil ik de was helemaal niet afnemen, het is zondag en ik wil een paar uur (de hele dag eigenlijk) met rust gelaten worden. Ik heb drank gehaald in de voormiddag en nagedacht of het al dan niet nodig is om de vuilniszak buiten te zetten, dat volstaat wel voor een zondag. Maar ik wil ook geen totale lurk zijn die niks doet in het huishouden dus iets simpels als een beetje was van de draad afnemen, dat is zo gepiept, maar kan het dan wel iets directer ?

Het ergste is dan doorgaans nog dat ik als ze mijn mateloze irritatie bemerkt er een litanie volgt van hier tot Tokyo over alles wat ik niet doe en zij wel want zij denkt natuurlijk dat ik boos ben omdat ze me vraagt iets in het huishouden te doen, terwijl ik gewoon ongeduldig wordt omdat het zo lang duurt om een duidelijk informatieve boodschap boven water te krijgen.

Later die dag vraagt ze dan :”Zorg ik wel goed genoeg voor je ?”

20:14 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |