11-09-05

 Vrouwen !

Vrouwen, ik word er gek van. Vooral van hun manier van communiceren dan.

Neem nu mijn vrouw vandaag.

- “Wil je iets voor me doen ?”
Daar begint ze altijd mee en ik wordt er tureluurs van. Hoe kan ik dat nu weten of ik iets voor haar wil doen als ik niet weet wat ? Als ik ja zeg en vervolgens vraagt ze me van op handen en knieën naar Siberië te kruipen, dan sta ik daar wel mooi.

Ik zeg dan maar ja, maar dan ben ik al in lichte staat van irritatie

- “Wil je boven de wasmand halen en – omstandige onduidelijke uitleg”.

Ik zeg “ja”, terwijl ik nog steeds mijn groeiende irritatie probeer te verbergen, want vrouwen merken dat meteen en vraag “de wasmand nemen en wat ?”

- “En wil je buiten de was afnemen”.
OK, daar zijn we dus. Ik zeg ja op de vraag om de wasmand te halen en ik zit vast aan het afnemen van de was. Eigenlijk wil ik de was helemaal niet afnemen, het is zondag en ik wil een paar uur (de hele dag eigenlijk) met rust gelaten worden. Ik heb drank gehaald in de voormiddag en nagedacht of het al dan niet nodig is om de vuilniszak buiten te zetten, dat volstaat wel voor een zondag. Maar ik wil ook geen totale lurk zijn die niks doet in het huishouden dus iets simpels als een beetje was van de draad afnemen, dat is zo gepiept, maar kan het dan wel iets directer ?

Het ergste is dan doorgaans nog dat ik als ze mijn mateloze irritatie bemerkt er een litanie volgt van hier tot Tokyo over alles wat ik niet doe en zij wel want zij denkt natuurlijk dat ik boos ben omdat ze me vraagt iets in het huishouden te doen, terwijl ik gewoon ongeduldig wordt omdat het zo lang duurt om een duidelijk informatieve boodschap boven water te krijgen.

Later die dag vraagt ze dan :”Zorg ik wel goed genoeg voor je ?”

20:14 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

amai! wat een lieve vrouw zeg! Kdenk dat je het treft zenne, geloof me (als vrouw zijnde) ze zouden niet allemaal zo zijn zenne!

Gepost door: soet | 13-09-05

. Mijn mama (ik woon momenteel nog even thuis) heeft ook dat trekje waar ik me ook aan erger, maar uiteindelijk, tis een schat van een mens!

Gepost door: Twinkeltje | 13-09-05

Herkenbaar Ik heb het mijn vrouw laten lezen en ze heeft van de eerste tot de laatste zin geschaterd. 't Zit dus wel goed hoor ;-)

Vrij herkenbaar ook volgens mijn collega (ook een man uiteraard).

Gepost door: the insane | 13-09-05

De commentaren zijn gesloten.