21-03-05

Met het VB alles OK.

Het VB is dezer dagen niet meer uit de kranten weg te slaan. Filip de Man liet zich tijdens de Zevende Dag ontvallen dat een moslim geen democraat kan zijn. Achteraf wist hij daar nog aan toe te voegen : "Als iemand echt het moslimgeloof aanhangt, dan is hij ook tegen de scheiding van kerk en staat, tegen de gelijkheid van man en vrouw, tegen de vrijemeningsuiting. Daarom zeg ik dat een echte moslim geen democraat kan zijn."

Uiteraard was deze uitspraak weer niet naar de zin van het partijbestuur van het VB en zei Frank Vanhecke dat de islam onverenigbaar is met onze democratische manier van leven. Maar of dat nu ook betekent dat moslims geen democraat kunnen zijn, liet hij in het midden. Filip de Man sprak dus ten persoonlijken titel werd er nog aan toegevoegd. Zelfs Filip Dewinter - die doorgaans ook niet om een 'boutade' verlegen zit vond het allemaal te ver gaan : "Dat er geen gelijkheidsteken staat tussen islam en democratie, dat is een feit. Iets anders is het wanneer je zegt dat een islamiet geen democraat kan zijn. Zo'n uitspraak is bediscussieerbaar. Eigenlijk een stap te ver ook."

En zo nuanceren de VB'ers elkeaar weer eens dood na een zoveelste aangebrande uitspraak.

Ben ik de enige die vind dat het VB meer en meer op de VLD van de laatste jaren begint te lijken ? Overlopers (Morelleke Forelleke komt bijvoorbeeld van de N-VA al heeft ze daar maar heel even gezeten, de patatten bij het VB waren beter), verruimingsoperaties en nieuwkomers alom zodat er op den duur zoveel hanen in het kot zitten dat iedereen door mekaar zit te kraaien.

En maar uitspraken doen, uitspraken terugroepen, minimaliseren, nuanceren totdat elke uitspraak de vier windstreken is afgedraaid zodat geen hond er nog aan uit kan. Tussendoor wordt die "arme" Alexandra Colen na 10 jaar trouwe dienst/conservatief gelul aan de deur gezet van het partijbestuur om de kersverse VB'er Marie-Rose Morel (tot voor kort stond ze 'onafhankelijk' op de VB lijst) de plaats van Colen te laten innemen. Groot kabaal natuurlijk.

Het is misschien omdat het bij de VLD de laatste maand zo relatief rustig is geworden dat het VB wat animo in de tent wil brengen ?

Nog zoiets, Het VB is niet racistisch, maar ze vinden het wel vervelend dat Naïma Amzil zo veel in het nieuws is geweest. Het komt hun niet zo goed uit... Wat is dat nu voor een reactie als mensen met de dood bedreigd worden ?

En waar mijn broek dan echt van afzakt is dat Jan met de Pet nog steeds vrolijk te kennen geeft voor het VB te willen stemmen. Maar goed, er is altijd nog de uitspraak "You can fool some people all the time and you can fool all the people some time. But you can't fool all the people all the time". Ongetwijfeld komt er op een dag de zon op over een Vlaanderen waar het VB een fait divers is uit de politieke geschiedenis.

22:24 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-03-05

De boutades van het Belang.

- Elke moslima met een hoofddoek tekent een terugkeercontract (Dewinter)
- Het dragen van een hoofddoek is een privé-zaak (nieuw officiëel partijstandpunt)
- Het was maar een boutade (Dewinter treedt het partijstandpunt bij)
- Het Vlaams Belang zal volgend jaar in verschillende Vlaamse en Brusselse gemeenten gelovige moslims op hun lijsten zetten voor de gemeenteraadsverkiezingen. (Gerolf Annemans in Het Nieuwsblad)
- Dat was een uitschuiver die we verticaal klasseerden (Gerolf Annemans in het Nieuwsblad over de 'boutade' van Dewinter)

En wat lezen we vandaag in de krant ? "Het Vlaams Belang zwakt de uitspraken van Gerolf Annemans in Het Nieuwsblad af. De partij ontkent ook dat Gerolf Annemans gezegd zou hebben dat de uitspraken van Filip Dewinter over het dragen van een hoofddoek verticaal geklasseerd zijn."

Ja, ja, het was maar een boutade zeker ?

20:35 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-03-05

Koeien en economie

De verschillende economische systemen uitgelegd aan de hand van 2 koeien.

Socialisme:
Je hebt twee koeien en je geeft er een aan je buurman die geen koeien heeft.

Communisme:
Je hebt twee koeien, de regering neemt ze allebei af en geeft je een beetje melk

Fascisme:
Je hebt twee koeien, de regering neemt ze allebei af en verkoopt je melk

Nazisme:
Je hebt twee koeien, de regering neemt ze allebei af en schiet je vervolgens neer.

Bureaucratie:
Je hebt twee koeien, de regering neemt ze af, schiet er eentje dood, melkt de andere en giet de melk dan weg ...

Traditioneel Kapitalisme:
Je hebt twee koeien. Je wisselt er een voor een stier, je kweekt een hele kudde koeien, verkoopt die en gaat leven van de rente.

Lernout & Hauspie-kapitalisme:
Je hebt twee koeien. Je verkoopt er drie aan een dochteronderneming in Korea en gebruikt daarvoor het krediet dat je via je schoonmoeder hebt aangevraagd bij een Brusselse bank, vervolgens voer je een ruil door met een Amerikaans bedrijf om je 4 koeien op te kopen en aan je terug te schenken zodat je de belastingen op de 5 koeien kan terugtrekken. De subsidies die Europa je uitbetaald voor de melk van je 6 koeien investeer je via een stroman in je Koreaanse dochteronderneming. In jejaarrapport geef je 8 koeien aan met een optie op een negende. Je verkoopt 3 koeien om een Amerikaanse kwekerij te kopen en wordt vervolgens op de Amerikaanse veemarkt ontmaskerd omdat je eigenlijk niets van koeien weet. Je stallen staan leeg ...

Amerikaans systeem:
Je hebt twee koeien. Je verkoopt er een en dwingt de andere om melk voor vier te geven. Je bent verbaasd als het beest doodvalt.

Waals systeem:
Je hebt twee koeien. Je gaat in staking omdat je er drie wil.

Japans systeem:
Je hebt twee koeien. Je manipuleert hen genetisch zodat ze tien keer kleiner worden dan een normale koe en zodat ze twintig keer meer melk geven. Je maakt eigen koe-cartoons (Koekimons) en overspoelt er de hele wereld mee.

Duits systeem
Je hebt twee koeien. Je manipuleert ze genetisch zodat ze 100 worden, maar één keer per maand moeten eten en zichzelf melken.

Brits systeem:
Je hebt twee koeien.
Ze zijn alle twee gek.

Italiaans systeem:
Je hebt twee koeien maar je weet niet juist waar ... en nu ga je spaghetti eten.

Russisch systeem:
Je hebt twee koeien.
Je telt ze en ontdekt dat je er 5 hebt.
Je telt ze opnieuw en ontdekt dat je er 30 hebt.
Je telt ze opnieuw en ontdekt dat het er 17 zijn.
Je stopt met tellen en opent je vierde fles Wodka van deze ochtend.

Frans systeem:
Je hebt twee koeien en ze zijn de belangrijkste koeien ter wereld.

Zwitsers systeem:
Je hebt 500 koeien maar geen enkele is van jou. Je verdient geld door ze voor een "onbekende" buitenlander bij te houden.

Hindu systeem:
Je hebt twee koeien en je aanbidt ze.

Chinees systeem:
Je hebt twee koeien.
Driehonderd mensen melken hen dagelijks. Je beweert volledige tewerkstelling te kennen, een hoge rundproductiviteit te kennen en laat de journalist executeren die de cijfers naar buiten bracht.

21:44 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

12-03-05

De zaak Remmery : de bochten van het Blok

Lang geleden dat ik me op deze blog nog druk gemaakt heb over het Vlaams Blok. Zo lang dat ze intussen al van naam veranderd zijn, van inhoud (of toch weer niet) en de grootste partij van België zijn geworden volgens een peiling (of toch weer niet). Hoedanook, hoog tijd om nog eens een knuppel in het hoenderhok te werpen.

"Iedereen met een hoofddoek tekent een terugkeercontract". Dixit Filip Dewinter. Of toch weer niet, want het is een boutade. Het 70-punten plan was ook een boutade zeker ? En de weigering om de holocaust te veroordelen dat was ook een boutade. Allemaal boutades. Voor de fans van het eerste uur zijn de uitspraken gemeend, voor de rest van de wereld zijn het boutades. Wat denken die mannen van het Vlaams Belang eigenlijk dat we zijn ? Simpele kiekens ? En dan de zaak Remmery. Ik dacht nog "die van het Blok gaan zo slim zijn van zich te distantiëren van die actie en verder heel hard te zwijgen want winst kunnen ze daar niet uit halen". Maar neen, Dewinter kon zijn grote mond weer niet houden en maakte misbaar alom omdat het arme mens met haar hoofddoek op bij de koning ontvangen werd. Què ? Hoe kleinzielig kan je zijn zeg ?

Je kan het natuurlijk ook zo zeggen :

Vlaams Belang blijft verveeld met de zaak-Remmery. De dreigbrieven aan het adres van zaakvoerder Rik Vannieuwenhuyse en zijn werkneemster Naïma Amzil noopte de partij tot een acute bijsturing van haar standpunt over hoofddoeken (DS 9 maart). Stond de hoofddoek eerst gelijk aan een verplichte terugkeer, tegenwoordig reduceert Vlaams Belang het dragen ervan tot een privékwestie. Enkel voor het onderwijs en het openbaar ambt pleit de partij, net zoals de federale minister van Binnenlandse Zaken, Patrick Dewael (VLD), voor een absoluut verbod.

In een persoonlijke bijdrage aan de partijwebstek ontkent voorzitter Frank Vanhecke opnieuw dat er van een bocht sprake is, waarbij hij gemakshalve vergeet dat Filip Dewinter pas vanaf deze week het ,,officiële standpunt'', dat ook nog maar een week oud was, overneemt. Interessanter is evenwel de manier waarop de voorzitter zijn frustratie over de media-aandacht voor Remmery de vrije loop laat. ,,Onze tegenstanders weten niet meer van welk hout pijlen te maken. In die zin komt de zaak-Remmery als een godsgeschenk uit de hemel vallen.''

Vanhecke heeft het knap moeilijk met de petitiecampagne die de middenstandsorganisatie Unizo ten voordele van Vannieuwenhuyse en Amzil organiseerde. Dat de bisschop van Brugge, Roger Vangheluwe, bij Amzil op bezoek ging, kan er bij hem niet in. Om nog maar te zwijgen over de ontvangst die het tweetal in januari bij koning Albert te beurt viel.

Bron : de Standaard

20:57 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-03-05

Langstlopende skynet blog Poll afgelopen.

Na 1 jaar 6 dagen en 27 minuten (een ruwe schattig weliswaar) is de langstlopende poll uit de geschiedenis van de skynet blogs, ook wel bekend als 'de flitspaal-poll' nu toch beëindigd. De bevraging heeft intussen zowat overal op deze blog rondgezwerfd/gezworven (intussen al een heel tijd stiefmoederlijk onderaan in de linkerkolom) maar nu is het dus welletjes.

Het eindresultaat : 266 stemmers brachten hun ... euh ja ... stem dus uit.

Nog even de vraagstelling herhalen : "Stel, je woont in de buurt van een flitspaal. Op een avond gluur je door een kier van het gordijn en je ziet iemand komen aansjouwen met een autoband en een jerrycan benzine. Wat doe je ?"

Wat leren we hier nu uit (zoals gewoonlijk feestelijk alle statische relevantie negerend) :
- 47 % belt onverkort de politie
- 13 % doet niets
- 31 % vind het afbranden van flitspalen een lovenswaardige hobby en wil eventueel zelfs helpen
- 8 % heeft geen idee maar doet blijkbaar wel graag mee aan polls

In het bijgaande grafiekje nog een gedetailleerd overzicht van de gegeven antwoorden.

20:47 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

(aangepaste) spreuk van de dag.

Een statisticus waadde door een rivier die gemiddeld één meter diep was.

Helaas zater er piranha's

15:13 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Edvard Munch

Lap, er zijn maar weer eens drie werken van Edvard Munch gestolen. Ofwel hebben die Noren geen kaas gegeten van beveiliging, ofwel is Munch populair op de tweedehandsmarkt ;-)

Voor de cultuurbarbaren mijn favoriete Munch (die - op mijn werk als bureablad op mijn PC - 'de existentiële afschuw van de werkende mens in zijn strijd om het dagelijks brood uitschreeuwt'... of zoiets).

Nog een citaat van de meester zelf over 'de schreeuw' : "Ik wandelde met twee vrienden langs de weg. De zon ging onder. Ik voelde een vlaag van melancholie over me komen. Opeens was de hemel bloedrood. Ik stopte, leunde tegen een reling, dodelijk vermoeid - uitkijkend over de vlammende wolken die als bloed en een zwaard over de blauwzwarte fjord hingen. Mijn vrienden liepen door - ik stond daar, bevend van angst. En ik voelde een grote, oneindige schreeuw door de natuur gaan".

11:52 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |