21-03-05

Met het VB alles OK.

Het VB is dezer dagen niet meer uit de kranten weg te slaan. Filip de Man liet zich tijdens de Zevende Dag ontvallen dat een moslim geen democraat kan zijn. Achteraf wist hij daar nog aan toe te voegen : "Als iemand echt het moslimgeloof aanhangt, dan is hij ook tegen de scheiding van kerk en staat, tegen de gelijkheid van man en vrouw, tegen de vrijemeningsuiting. Daarom zeg ik dat een echte moslim geen democraat kan zijn."

Uiteraard was deze uitspraak weer niet naar de zin van het partijbestuur van het VB en zei Frank Vanhecke dat de islam onverenigbaar is met onze democratische manier van leven. Maar of dat nu ook betekent dat moslims geen democraat kunnen zijn, liet hij in het midden. Filip de Man sprak dus ten persoonlijken titel werd er nog aan toegevoegd. Zelfs Filip Dewinter - die doorgaans ook niet om een 'boutade' verlegen zit vond het allemaal te ver gaan : "Dat er geen gelijkheidsteken staat tussen islam en democratie, dat is een feit. Iets anders is het wanneer je zegt dat een islamiet geen democraat kan zijn. Zo'n uitspraak is bediscussieerbaar. Eigenlijk een stap te ver ook."

En zo nuanceren de VB'ers elkeaar weer eens dood na een zoveelste aangebrande uitspraak.

Ben ik de enige die vind dat het VB meer en meer op de VLD van de laatste jaren begint te lijken ? Overlopers (Morelleke Forelleke komt bijvoorbeeld van de N-VA al heeft ze daar maar heel even gezeten, de patatten bij het VB waren beter), verruimingsoperaties en nieuwkomers alom zodat er op den duur zoveel hanen in het kot zitten dat iedereen door mekaar zit te kraaien.

En maar uitspraken doen, uitspraken terugroepen, minimaliseren, nuanceren totdat elke uitspraak de vier windstreken is afgedraaid zodat geen hond er nog aan uit kan. Tussendoor wordt die "arme" Alexandra Colen na 10 jaar trouwe dienst/conservatief gelul aan de deur gezet van het partijbestuur om de kersverse VB'er Marie-Rose Morel (tot voor kort stond ze 'onafhankelijk' op de VB lijst) de plaats van Colen te laten innemen. Groot kabaal natuurlijk.

Het is misschien omdat het bij de VLD de laatste maand zo relatief rustig is geworden dat het VB wat animo in de tent wil brengen ?

Nog zoiets, Het VB is niet racistisch, maar ze vinden het wel vervelend dat Naïma Amzil zo veel in het nieuws is geweest. Het komt hun niet zo goed uit... Wat is dat nu voor een reactie als mensen met de dood bedreigd worden ?

En waar mijn broek dan echt van afzakt is dat Jan met de Pet nog steeds vrolijk te kennen geeft voor het VB te willen stemmen. Maar goed, er is altijd nog de uitspraak "You can fool some people all the time and you can fool all the people some time. But you can't fool all the people all the time". Ongetwijfeld komt er op een dag de zon op over een Vlaanderen waar het VB een fait divers is uit de politieke geschiedenis.

22:24 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.