03-12-04

En leidt ons niet in bekoring...

De Franstalige minister van Onderwijs, Marie Arena (PS), wil alle snoep- en frisdrankautomaten uit de scholen.

The insane zegt dan : 'het zou godverdomme tijd worden'. We klagen steen en been dat onze kinderen er almaar meer bijlopen als modervette uithangborden van onze losgeslagen consumptiemaatschappij van overdag een reep en een blik cola uit de automaat draaien en 's avonds onderuitgezakt met een zak chips naar "de Werf" of "Idool 2004" kijken. Oh ja, en even tevoren geven we onze kinderen bij de maaltijd een verfrissend glas limonade. Tja, ze willen niks anders meer, hoor je dan. En hoe zou dat dan komen misschien ?

Onlangs hoorde ik ook dat je in heel wat basischolen tegenwoordig geen drankje meer mag meegeven aan je kind. Geen probleem voor mij, maar als ik dan hoor dat 'de kids' dan moeten kiezen uit sinaasappelsap en limonade, dan zoekt mijn broek af. Als ze zo'n verplichting nu eens zouden laten samenvallen met een gezond voedselbeleid, dan kan ik daar alleen maar achterstaan. Wat is er mis met melk of chocomelk (want dat is altijd lekkerder natuurlijk, maar het noodzakelijke basisingrediƫnt blijft behouden) bij de boterham ?

En inderdaad, gooi al die snoepautomaten eens onverkort buiten. Als volwassenen er al zo moeilijk aan kunnen weerstaan, hoe kan je dan van kinderen verwachten dat ze spontaan op een gematigde manier hiervan gebruik maken als ze dag na dag met de verleiding geconfronteerd wordt ?

20:17 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Groot gelijk ...maar wie gebruikt er tegenwoordig nog gezond verstand?

Gepost door: Hans | 08-03-05

De commentaren zijn gesloten.