25-10-04

Houdt het dan nooit op ?

Dit mailtje kreeg ik voor de zoveelste keer in mijn mailbox? Net toen ik dacht dat het intussen wel uitgestorven ging zijn, begint één of andere naïeve goede ziel het weer rond te sturen :

Met een kleine inspanning kunnen we iets concreets en betekenisvol doen.

Onze zoon John is 4 jaar oud. Toen John geboren werd klapte zijn long vrijwel meteen in. Dagenlang heeft hij in het ziekenhuis aan de hart- en longbewaking gebleven. De problemen zetten zich voort : John is in zijn vier jaar al 48 keer opgenomen voor verschillende klachten. Afgelopen maand werd er beenmergtering bij John ontdekt.Hij zal zijn vijfde jaar niet halen, als hij niet wordt geopereerd. Daar hebben wij het geld niet meer voor. Wij wonen bij onze (schoon)ouders en ook onze pensioenreserves zijn verdwenen in de eerdere operaties. Nu heeft onze verzekering een deal gesloten met de provider "Het Net". Voor elke forward van dit mailtje ontvangen wij 5ct. Help jij ons mee Johns leven te redden?

Ria en Koos.

Dus, als je een hart hebt stuur je het door!
Nadia Lie
Faculty of Arts
University of Louvain (K.U.Leuven)

OK, ik geef het toe, de mail wemelde van e-mail adressen en telefoonnummers (die heb ik er allemaal uitgeflikkerd, de personen in kwestie zullen al wel voldoende onterecht lastiggevallen zijn) om het zootje geloofwaardig te maken. En die beenmergtering dan, die moet toch een belletje doen rinkelen bij iedereen met brains, hoor ik u al denken. Mja, maar met die Hollanders en hun rare taaltje weet je maar nooit, het zal wel botkanker zijn, denkt de gemiddelde Vlaming dan.

Desalniettemin heb ik de brave man toch maar uit zijn lijden verlost. Ziehier het antwoord :

Beste X,

Een paar puntjes :
1. Vertrouw nooit dit soort berichten
2. Geld verdienen met het doorsturen van mails bestaat niet, is flauwe zever, kan niet, onmogelijk, nu niet en nooit niet. Net zomin als je gratis Nokia gsm’s krijgt of Ferrari’s of duikboten
3. Gelieve dit te lezen: http://home.planetinternet.be/~pmsasse/vclbbrabant/john.htm
4. En dit : http://www.f-secure.com/hoaxes/cancercl.shtml
5. Je kan altijd een zinnetje uit zo’n “schreeuw om hulp mail” copiëren en plakken in google en er op zoeken, je krijgt gegarandeerd de uitleg dat het een hoax is (wat is een hoax ? zie nogmaals hier : http://home.planetinternet.be/~pmsasse/vclbbrabant/john.htm)
6. Deze mails zijn erger dan virussen omdat mensen ze uit goedmoedigheid vrijwillig doorsturen
7. Deze mail (en gelijkaardige) circuleert al jaren, het lijkt wel onuitroeibaar … zucht
8. Gelieve iedereen in te lichten die je deze mail gestuurd hebt, want misschien hebben sommigen hem alweer doorgestuurd

Vriendelijke groeten en tot ziens,

the insane


21:31 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

U ook al? En dat manneke blijft maar vier jaar oud hé.

Gepost door: lord blotbilski | 25-10-04

. Ja, en je zou onderhand toch beginnen denken dat ie intussen het loodje heeft gelegd.

Gepost door: the insane | 30-10-04

De commentaren zijn gesloten.