10-09-04

Een verbouwing zoals ze is

Na zowat vier weken full time verbouwing nog eens een berichtje in mijn blog die flink in een bijna dood ervaring toestand begint te belanden. Euhm, laat ik beginnen bij het einde en vervolgens zonder enige vorm van chronologie de rest afhaspelen.

Vandaag ben ik teruggegaan naar de Gamma om in opdracht van mijn gepensioneerde vader en al even gepensioneerde nonkel (oom voor de Ollanders) die het allemaal veel beter weten en vooral beter kunnen dan ik een terugslagventielklep te gaan wisselen want ik had me door de snoodaards van de lokale Gamma een feestelijk verkeerd exemplaar in mijn handen laten duwen. Bij één van de drie bezoeken (gespreid over 2 Gamma's die op een steenworp van mekaar liggen, het is hier overvloed in Hasselt) ben ik een ruil gaan uitvoeren van 3 hoekstopkranen omdat we per vergissing twee stuks hadden van 3/8ste en slechts ene van 1/2de duim. Tot overmaat van ramp bleek in de verpakking van die van 1/2de duim ook een hoekstopkraan van 3/8ste te zitten zodat geen één van de drie juist was.

Kortom, een mens leert nogal eens iets als hij aan het verbouwen is. Het is te zeggen, het kost vaak wel enige moeite om de woorden van gepensioneerde (doch nog zeer actieve) vakmensen om te zetten in doe-het-zelf-winkel terminologie. Want als je winkelwaarts trekt om een shelleke te halen ligt het niet voor de hand om met een hoekstopkraan terug te keren. En wat die terugslagventielklep betreft, dat is een tussenventiel (en dus geen voetventiel waarmee ik me in de luren had laten leggen).

Terwijl er vader- en nonkelsgewijs bergen werk verzet worden aan sanitair, gyproc en andere toestanden (een neef doet 'den elentriek' tussen de soep en de patatten door, het is echt wel een familie aangelegenheid) veeg ik de vloer en draai een paar schroeven aan. Allé, dat is misschien een beetje overdreven, want mijn ruw geworden computerhandjes kunnen intussen toch al behoorlijk overweg met Knauf (Goldband voor de kenners) om het door de electriciteitsvernieuwingsdrang tot een bijna Bosnische toestand herschapen interieur terug enigszins op te lappen tot een toestand die een weliswaar uit 1957 stammend huis waardig is.

Nog twee weken de tijd om het geteisterde huis met ons hele hebben en houden te betrekken, als dat maar goed afloopt...

21:38 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.