11-06-04

Alles gratis.

Modetrends. Wat is de nieuwe modetrend in Vlaanderen ? Schieten op Steve Stevaert en "zijn alles gratis politiek". Wel, laat ik ook maar eens tegen die stroom inroeien.

Ik weet niet wie begonnen is met de uitspraak "de mensen zijn Stevaert en zijn alles gratis politiek beu", maar zowel CD&V als vlaams blok heb ik dit soort uitspraken regelmatig horen gebruiken.

"Eigenlijk is gratis helemaal niet gratis" hoor ik ook u al roepen. Yep, tell me something new, denk ik dan. Natuurlijk is gratis niet gratis. Maar Stevaert slaagde er wel op die manier in om socialisme bevattelijk te maken. Want wat is socialisme anders dan de beter gegoeden te laten betalen voor de minder gegoeden ? Stevaert zou ook kunnen zeggen : "We moeten de situatie van de achtergestelden verbeteren op vervoersgebied omdat een beter vervoer ook betere kansen op de arbeidsmarkt inhoudt en hun kansen om de vicieuze cirkel van armoede te doorbreken aanzienlijk verbetert". Zo spraken de socialisten vroeger en nog veel moeilijker ook. Maar wat zegt Stevaert : "De mensen moeten niet thuis zitten, de mensen moeten de bus nemen en daarom maken we de bussen gratis".

Herinnert u zich de kloof met de burger nog ? Ik anders wel. Nu hebben we na al die jaren eindelijk een politicus die de kloof met de gewone man dicht en nu is het weer niet goed !

En nog zoiets. Ik hoorde de echo van Leterme's kritiek over de alles gratis poltiek nog nazinderen in mijn oren toen hij een belangrijk thema van de CD&V onthulde : Kosteloos onderwijs !

Dit gezegd zijnde ben ik het woordje gratis nu ook wel beu gehoord. Net zoals de uitspraak "dan heb ik zoiets van" trouwens (wie is daar in godsnaam mee begonnen, hoe vaak je dat tegenwoordig hoort...).

Ziezo, morgen een pleidooi voor CD&V :-)

22:36 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Steve is Robin Hood niet Wat de mensen echt beu vinden is dat gratis wordt betaald door de gemiddelde en arme Belg en niet door de rijke belgen.
En de uitslag is ernaar hé

Gepost door: Nancy | 13-06-04

Rijk, arm Gratis wordt betaald door iedereen maar voornamelijk door de middenklasse (wat jij arm noemt dus). Ik ken een paar 'armen' en daar kan je maatregelen voor treffen zo veel als je wil. Die mensen zullen die maatregelen nooit kennen en er ook nooit van profiteren, daarom zijn het ook zo'n sukkelaars.

Het probleem met rijken is dat ze zoveel geld hebben dat ze het zich kunnen permitteren iets in elkaar te stoven waardoor ze uiteindelijk toch de dans ontspringen. En als ze echt te veel moeten betalen, dan zijn ze weg, want ook dat kunnen ze zich ook permitteren.

Trouwens, het is de vraag WAT je 'gratis' maakt. Kortom, het is de vraag waar je het geld van de gemeenschap aan besteedt. Maar dat is altijd de vraag geweest. En dat is ook nooit goed voor iedereen.

Maar ik begrijp wat je bedoelt.

Gepost door: the insane | 19-06-04

alles moet gratig ik vind ook dat alles gratis moet. Afschaffen dat geld!

Gepost door: charlotte | 08-05-07

De commentaren zijn gesloten.