28-01-04

Een oude mop : Roodkapje en de Boze Wolf

Het schijnt dat the insane tegenwoordig veel te serieus is. Laten we dus maar eens een mop vertellen. Een oude mop weliswaar, maar toen ik hem laatst vertelde werd er toch luidkeels gelachen.

Roodkapje is op weg naar haar grootmoeder die te bed ligt omwille van één of andere vervelende ziekte (of het nu de vogelpest is of kanker of iets anders wil ik hier even in het midden laten). Opeens ziet ze tussen de struiken de Boze Wolf zitten. Ze gaat naar de Boze Wolf toe en zegt "Boze Wolf, wat heb jij toch een grote oren". De Boze Wolf schrikt op en gaat er als een speer vandoor.

Roodkapje vervolgt de weg naar haar zieke tante (ja, ja, haar bomma, haar tante whatever) en wanneer ze halfweg is ziet ze wederom de Boze Wolf tussen de struiken. Opnieuw gaat ze naar hem toe (onder dat rode kapje zit waarschijnlijk een flinke bos blond haar) en ze zegt "Boze Wolf, wat heb je toch een grote mond". Haar woorden zijn nog niet koud of de Boze Wolf gaat er wederom als een speer vandoor.

Nadat ze de koekjes voor haar moeder heeft opgepeuzeld (het doel van de reis is niet zo belangrijk in deze mop laat dat duidelijk zijn, of zoals de Duitsers het zo mooi zeggen "Der Weg is das Ziel". Totaal naast de kwestie en helemaal niet op zijn plaats in het midden van een mop, maar wel erg erudiet en daarom doen we het toch ? Zoek nu naar het begin van de zin en sla het stuk tussen haakjes over want anders kan u geheid niet meer volgen. Mooi woord trouwens, geheid, maar dit nog meer terzijde), vervolgt Roodkapje haar weg en net voor ze bij het schoonheidssalon aankomt ziet ze de Boze Wolf ten derde male verscholen in de struiken. Omdat ons Roodkapje van het hardnekkige type is, gaat ze nogmaals de Boze Wolf lastigvallen. "Boze Wolf", zegt ze, "waarom heb je zo'n kleine oogjes". Waarop de Boze Wolf antwoordt : "Is het nu bijna gedaan ja ? Ik ben aan 't schijten !".

11:33 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

leuke mop.. .. t'is eens wat anders :)

Gepost door: BBW | 26-01-10

De commentaren zijn gesloten.