22-01-04

Gezeur over hoofddoeken (2)

Terug over naar de orde van de dag.

Hoofddoeken dus. In Frankrijk hebben ze niet echt diep nagedacht over die hoofddoeken. Een beetje blind staren op de moslimgemeenschap, weet u wel. "Gewoon verbieden die zooi in de scholen, het zal ze leren, die moslims met hun rare geloofje" of iets dergelijks moeten een paar franse rakkers met macht gedacht hebben.

Blijkt dat er een paar bevolkingsgroepen feestelijk over het hoofd gezien werden in de algehele ijver die de wetgevende macht plots aan de dag legde voor iets wat ook hier volgens mij een ongelofelijk non-issue is waarover men beter gezwegen had omdat de enige partij die ervan profiteert zoals gewoonlijk het blok is alhoewel de heer Dewael waarschijnlijk iets anders in gedachten had (na het voorlezen van deze zin nu even diep ademhalen).

En de vergeten bevolkingsgroep is...

...de sikhs. Ze mogen hun prijs afhalen aan de receptie.

Volgens religieus voorschrift mogen sikhs hun haar, symbool van de natuur, niet knippen en moeten zij het beschermen. Op de middelbare school is het haar al zo lang, dat een bedekking onontbeerlijk wordt. De sikhs vormen een onverwachte complicatie. In het debat over de religieuze tekens zijn zij 'vergeten'.

Over de tulband van sikh-mannen en -jongens, die nog ,,besproken'' wordt, zei de minister dat deze hoofdbedekking toegestaan blijft op voorwaarde dat zij ,,bescheiden'' is. Hij zei de sikhs te hebben aangeraden hun haar in ,,een onzichtbaar net'' te vangen.

Whoehahaha. Tulbanden mogen maar niet als ze opzichtig zijn. Als er nu eens iets opzichtig is, dan is het wel een sikh met een tulband. Een beetje vreemd ook maar ook best wel cool. Laat die sikhs toch met hun tulband rondlopen man, wat dondert het toch ? Een doorzichtig netje, laat me niet lachen, waar zijn we in godsnaam mee bezig

En nog is het niet gedaan :

Omdat ook een zeer kleine groep Syrische christenen niet langer haar ,,grote'' kruisen zal mogen dragen, zei één parlementslid: ,,We gaan slecht om met het enige echte probleem: dat van de relatie tussen Frankrijk en de islam.''

Toch nog iemand die een kat een kat noemt.

Bron : De Standaard

21:59 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.