22-01-04

Boel in blogland (4) : Ontmaskerd !

Zoals gezegd in het vorige bericht geloofde ik niets van heel die Vlaams Blok blog toestand. Daarom heb ik vanavond een mail gestuurd naar deze vrolijke blogger (een tweede poging in feite, op de eerste reageerde hij niet, dus ik heb vanaf een ander adres opnieuw geprobeerd maar de toon van de mail grondig veranderd). Dit was het resultaat (ik heb mijn e-mail adres gewist):

Beste,

Ik ben blij om dat te horen. Helaas zijn er nog veel van die linksen die niet weten wat er in de echte wereld gebeurd.
ICQ heb ik helaas niet, via msn gaat wel op dit adres (vbblog@hotmail.com) ik zal vanavond tussen nu en 11uur online zijn.

Met vriendelijke groeten,

VB4EVER

FORZA VLAAMS BLOK

>From:
>To: VBBLOG@hotmail.com
>Subject: Vraag in verband met de Vlaams Blok blog
>Date: Thu, 22 Jan 2004 19:55:38 +0100
>
>Beste Vlaams Blok blogger,
>
>Ik ben zeer geboeid door je schrijfstijl en de onthullingen in je blog
>over de media versus het vlaams blok bij skynet.
>
>Graag had ik eens afgesproken via icq of een andere chat client.
>
>Is dat mogelijk ? Ik denk dat we een boeiend gesprek kunnen voeren
>tussen gelijkgezinden,
>
>Een medestander.
>
>P.S. Als je mij je icq nummer doorspeelt neem ik wel contact met je op.

Het 'gesprek' heeft een half uur geduurd waarbij ik aanvankelijk de sympathisant uithing en vervolgens mezelf meer en meer blootgaf als een werkelijk zeer extreem-rechts individu met racistische en misschien zelfs een moorddadige achtergrond. Allemaal heel indirect want als je zegt "ik ben een moordenaar, dan gelooft niemand je natuurlijk".

Het duurde een half uurtje om dit stadium te bereiken en uiteindelijk werd het hem te veel en plots zei hij dat het een grap was geweest en dat hij met mij niets te maken wilde hebben. "Yes !" riep ergens te lande iemand achter zijn pc'tje. :-)

Toen was het mijn beurt om onthullingen te doen. Dat hij nog niet moest weglopen want dat ik gewoon een links blogger was zoals al de anderen *grijns*. Het duurde zelfs even om hem te overtuigen waardoor de nek van the insane nog wat meer zwol over zijn 'prestatie' om zich voor te doen als geschifte blokker.

Hij was zo fair om ook daarna bij zijn verhaal te blijven maar zijn ware identiteit wilde hij niet onthullen. Hij vertelde ook nog dat hij het 'experiment' eigenlijk al een beetje beu was en niet van plan was nog veel aan de blog te doen.

Ik ben benieuwd of hij mijn verhaal op zijn blog wil bevestigen...

20:53 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.