18-01-04

Als de rook om je hoofd is verdwenen (2)

Eigenlijk vind ik dat de voorstellen van Rudy Demotte om het roken te beperken op openbare plaatsen niet ver genoeg gaan. Er moet gewoon een rookverbod komen op alle plaatsen waar er meerdere mensen samen zijn in een ruimte. Niet meer roken dus in café's, restaurants, op concerten, in bushokjes,... Wie wil roken moet dat maar thuis doen of buiten.

We zijn als niet-rokers nu lang genoeg vergast geweest door de rokers en het wordt tijd dat we eens voor onze rechten opkomen.Elke roker die rookt in het bijzijn van de andere mensen is in de grond van de zaak een egoïst die zijn verslavingetje belangrijker vindt dan de gezondheid van de mensen rondom hem.

Het zou trouwens beter zijn de prijs van een pakje sigaretten in heel Europa ineens te verdubbelen, dát zou veel rokers misschien wel eens doen nadenken.

11:45 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

roken kleine opmerking in de rand van hetgene ik hier lees: de sociale zekerheid (lees: wij) betaalt voor de kapotte longen van mensen die tegen beter weten in zichzelf langzaam laten vollopen met teer.
Zet het roken in de illegaliteit en maak enkele durvers rijk! ***
Maar laten een goede handgerolde havana een uitzondering zijn.

Gepost door: karlo | 18-01-04

ieder zijn genot Maar voor de rest ben ik het wel met je eens... Dat mensen zichzelf kapot willen roken, da's ieder zijn zaak, maar de niet-rokers mee in het verderf storten is idd vrij egoïstisch...

Ik apprecieer het WEL als de mensen aan mij vragen of ze een sigaretje mogen opsteken, als we op café zijn, mogen ze dat dan meestal van mij, bij ons thuis verwijs ik ze naar de tuin... ;-)

Gepost door: rinkelke | 18-01-04

Ik zou het geweldig vinden moest er een algemeen rookverbod komen in restaurants, cafées. Eindelijk eens zonder hoesten kunnen uitgaan.
Wat mij opvalt is dat veel rokers vragen "het stoort toch niet als ik er eentje opsteek" en al bezig zijn nog voor je kan antwoorden, en het dus louter pro forma vragen. Mij stoort het dus wel. Maar een beleefd mens hoort dat niet te zeggen, want da's lastig... Iik heb het nu eens wel gezegd. En de roker in kwestie trok er zich niks van aan, blijkbaar was de nood toch echt wel te hoog...

Gepost door: Josie | 20-01-04

roken Tis toch wel ne nieuwe trend geworden he in ons klote landje,dat gezever over dat gerook!!!Ik versta niet wat sommige mensen willen bereiken met al dat gezeik over roken!Rokers worden de dag van vandaag aanzien als de grote boosdoeners van de maatschappij!Wat met de harddrugs??De alcohol??
Jaren hebben de mensen samen geleefd met de rokers,en opeens worden ze afgeschreven??Zouden wij ons beter niet bezig houden met nuttiger dingen(politiek gezien dan)?????

Gepost door: fretje | 27-06-05

rokers zijn zielig echt raar je verpest je leven, toch? u longen gaan er kapot van, je gaater zelfs eerder van dood!! mensen zeggen dat elke keer dat je een sigaret rookt je een uur van je leven verliest! en de mensen rondom u mogen er ook van "genieten" ik vind dat ze alle fabrieken van sigaretten moeten sluiten!! dat is mijn mening er over

Gepost door: jos dams | 16-04-08

De commentaren zijn gesloten.