15-01-04

Als de rook om je hoofd is verdwenen

Eindelijk. Eindelijk wordt er eens werk gemaakt van een degelijk rookverbod en betere controle op het naleven van de huidige regels. Het gebeurt nog maar al te vaak dat je in een restaurant tijdens de maaltijd gestoord wordt door rokers (alle geleuter over hoffelijkheid ten spijt). Als er iets is dat mijn plezier in de maaltijd kan vergallen dan is het dat wel. Ik ben ook nog niet vergeten hoe ik een jaar of twee geleden ondanks herhaaldelijk aandringen door 'collega's' in mijn werkruimte dagelijks in de stinkende rook werd gezet. Het hele kantoor hing wel vol met affiches over hoffelijke rokers hoor, daar niet van. Zelfs met een enkele maanden oud kind bij je in een afgesloten ruimte wordt je niet ontzien. Niemand moet mij nog iets komen vertellen over hoffelijkheid. Wie dat wil mag zich voor mijn part te pletter roken totdat hij er morsdood bij neervalt, maar ik wens niet mee te roken.

Rudy Demotte, de minister van Volksgezondheid heeft onder andere de volgende maatregelen aangekondigd :
- kleurenfoto's van 'rokersziektes' op de pakjes (in Canada is bewezen dat dit een uitstekend afschrikwekkend effect heeft)
- strengere controlers in restaurants
- oprichting anti-tabaksfonds
- financiëel steunen ontwenningskuren

Er komt mogelijk ook een flinke prijsstijging (met 10 %) in plaats van de nu aangekondigde meer geleidelijke stijging omdat dit vooral jongeren afschrikt.

Ik stel voor dat de rokers zich nu boos maken.

21:23 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

... of jou toejuichen ... mag dat ook ?

Gepost door: JaNuaR | 15-01-04

Jazeker U mag.

Gepost door: the insane | 16-01-04

Ik hoop ook dat ze eens werk maken van een aantal goeie maatregelen. Overal waar je gaat, word je vergast. Gisteren concertje gedaan, zowat uitgerookt, kan alle kleren in de was doen want ze stinken een uur in de wind. Is dat echt nodig, roken in een concertzaal of op restaurant... Ik vind van niet!
Gelukkig mag er hier op het werk niet gerookt worden...
Doei!

Gepost door: Josie | 16-01-04

Uitschakelen van de rookhinder Aangezien de rokers er blijkbaar geen probleem mee hebben, stel ik voor roken dan maar in alle restaurants, café's, op concerten, enzovoort te verbieden. Wie wil roken moet dat maar thuis doen. Of buiten.

Verder is het misschien aangewezen de prijs van een pakje sigaretten gewoon te verdubbelen in heel Europa. Dát zou pas heel wat mensen tot nadenken aanzetten.

Gepost door: the insane | 18-01-04

doe maar Ja inderdaad roken schaadt de gezondheid en ook van anderen, dat ga ik niet ontkennen!!! Maar als de Belg dan toch zo een gezondheidsfreak is, waarom eten ze dan nog zoveel junkfood en anderen brol, zuipen ze hun lever kapot, zitten ze iedere avond uren voor de tv terwijl ze een beetje aan lichaamsbeweging kunnen doen? Maar als je per se wilt afsteken op de smerige roker, ga gerust uw gang!

Gepost door: kathy | 17-03-04

hmm 'Gelukkig mag er hier op het werk niet gerookt worden'
Maar ge zit wel te surfen op het net in plaats van u met uw job bezig te houden. DAT mag bij ons op het werk NIET.
Ik zou dus maar een toontje lager zingenGepost door: Tanja Devlies | 23-05-04

uitgerookt??? je hebt uw naam niet gestolen insane!!Je beschikt over een laag niveau!!!
Een tip:begin ook te roken,je verstand raakt wel uitgerookt maar dan kan je ook eens meepraten met de rokers van niveau!!

Alvast vele groetjes van de belgavrouw,en vele hoestbuien toegewenst!!!
(die hoestbuien wijzen op een bronchitis zunne,laat eens naar je kijken)

Gepost door: belga | 27-06-05

De commentaren zijn gesloten.