04-12-03

Schitterend

0

18:09 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

om toch maar verder te discussiëren Ik wil toch nog even verder doorbomen over dat onveiligheidsgevoel. We hebben namelijk nog een interessante vergelijking in onze westerse wereld, namelijk de VS en Canada. 2 landen die dicht bij elkaar liggen maar die enorm verschillend zijn.
1.VS
Na de val van het communisme was er blijkbaar nood aan een nieuwe vijand om de mensen bang te houden. Bleek dus de laatste 15 jaar dat het aantal moorden met 20% is achteruit gegaan, de media-aandacht is echter gestegen met 600%(!). Mensen in Amerika zijn dan ook ongelooflijke broekschijters, ze kopen massaal wapens in, en voor de rest gedragen ze zich gelijk ons hier, de gekende zaken van niet meer durven buiten komen en zo.
2.Canada
Al eens naar het nieuws gekeken daar? Daar besteden ze bijna geen aandacht aan misdaad. Ga daar eens de straat op (ook in een grote stad als Ontario en spreek willekeurige mensen aan en vraag hen of ze 's nachts hun deur sluiten. De overgrote meerderheid zegt iets in de aard van " huh, tuurlijk niet waarom zou ik dat doen".
3. kijktip
Bowling for Columbia van Michael moore, er zitten nog veel interessante feiten in over het onveiligheidsgevoel en zo, zeker de moeite waard.

Gepost door: rik | 04-12-03

wat ze met jou moesten doen "Mensen in Amerika zijn dan ook ongelooflijke broekschijters"?
Wat je nu doet is veralgemenen! Ik zal jou met je stoere praat 's nachts eens in Long Island of in Harlem loslaten (vergeet je pampers ultra dan maar niet) :-)
Het probleem van de wapenverkoop is wel aanzienlijk groot, maar ik vind wel dat het mogelijk moet zijn om een wapen te kunnen kopen mits je voldoet aan de nodige criteria.

Ik vind je volgend statement wel best grappig; eerst veroordeel je de media en daarna zeg je: al eens naar het nieuws gekeken daar? (welliswaar v. canada, maar toch)
Ben je er überhaubt al geweest dat je weet wat daar op het nieuws komt?
Nu, ik wel. En ik ben ook in amerika geweest. In canada is de media lang niet zo manipulerend als bv. CNN maar toch ook zeker niet hoe jij het laat blijken. De gemiddelde amerikaan en de gemiddelde canadees staan op dezelfde lijn als je het wil weten.
Als ze hier een enquete doen over wapenbezit dan ben ik benieuwd hoeveel pct vd mensen een wapen heeft en hoeveel dat pct verschilt tov het wapenbezit van de amerikanen. Hier kan je trouwens nog makkelijker aan wapens komen. Een uurtje max. Of nog sneller, het gewoon jatten van een rijkswachter a la dutroux.

Gepost door: Jacky | 05-12-03

Er worden geen goede films meer gemaakt! HOLLYWOOD IS DE SCHULD VAN ALLES Brusselse bioscopen op stelten gezet: 23 allochtone jongeren opgepakt.

Gisterenavond werden in Brussel na incidenten in de bioscopen Kinepolis en UGC De Brouckère 20 personen administratief aangehouden en 3 gerechtelijk. Er waren ook rellen in de metrostations Houba, Stuyvenberg en Brugmann. Een vijftigtal jongeren maakte amok in Kinepolis en verstoorde de filmvoorstelling. Er werd geschreeuwd, gerookt en met voetzoekers gegooid. De zaal werd ontruimd door de security nadat een vuilnisbak in brand was gestoken. Een 200-tal bezoekers eisten bij de kassa dat hun ticket terugbetaald zou worden. Er sneuvelden ook ramen en een 50-tal politieagenten greep in. Daarna namen de jongeren ook de metro onder handen. Ook in UGC De Brouckère moest de politie tussen beide komen. Om het einde van de ramadan te vieren gooide een bende jongeren voetzoekers door de zaal en schreeuwden luid. De politie hield 23 personen aan, waarvan drie gerechtelijk. Het waren vooral minderjarigen tussen de 13 en de 17 jaar oud.
(Brenda Lioris).
============================================
Die wilden ons gewoon een vals onveiligheidsgevoel geven en de film een klein beetje aantrekkelijker proberen te maken, toch?
Dat is allemaal maar een gedacht, dat onveiligheidsgevoel? Daar is nts van, flauwekul als het ware! Ik heb een tip voor jou, blijf van de rohypnol af!!


Gepost door: Jacky | 05-12-03

Nog maar eens Ik zeg niet dat de wereld 100% veilig is, tuurlijk is er gevaar, maar er is toch niemand gewond geraakt of zo, de politie heeft dus op tijd kunnen ingrijpen.
En wat betreft die wapens, in Canada zijn er ook enorm veel wapens (komt doordat er nog veel gejaagd wordt en dergelijke) ik dacht iets van een 7miljoen wapens voor 10 miljoen huishoudens. Het probleem is dus voor een groot deel de Amerikaanse media, geljik ik al zei en gelijk je zelf nog eens herhaalde. Eigenlijk zeg je het zelf, e Canadese tv bericht veel minder over criminaliteit, en ja, ze bericht er wel over zoals je zegt, maar ik zeg ook niet dat ze dingen moeten doodzwijgen. Het is toch ook vreemd dat als het aantal moorden met 20%daalt dat er dan wel 600% meer over bericht wordt. En nu, lees eens Het Laatste Nieuws of zo, allicht de krant met de meeste Blok-lezers en kijk eens met wat die krant vol staat.

En dat van die broekscijters en zo, ge moet ook niet alles te letterlijk gaan nemen he.

Gepost door: Rik | 06-12-03

De commentaren zijn gesloten.