03-12-03

There is nothing to fear, but fear itself

Vanwege een volledig writer's block stel ik voor dat de bezoekers dit keer eens het werk doen :-)

Dit is een reactie van "jacky" (zijn reactie begint met een quote uit een eerdere post van mij op 2003-11-23). Wie is er rad van tong en scherp van geest genoeg om hem van antwoord te dienen ? Komaan, deze blog moet aan de absolute top verschijnen van de "aantal reacties" top 10. Met minder neem ik geen genoegen !


2003-11-28, 11:28:58
polspoel en desmet
"Nu doet elke politicius dat wel, maar Dewinter gaat er toch wel heel ver in en slaagt er aardig in de discussie te ontwijken"
Dit is een subjectief statement en totaal niet juist, ze doen het allemaal en maken je helemaal niet een slecht politicus. Er worden je nt altijd gemakkelijke vragen naar het hoofd gesmeten, dus moet je op dat moment een antwoord geven wat het beste is voor jouw partij als je het er nu mee eens bent of niet, dat maakt gn fluit uit. Persoonlijk vind ik dat Vanhecke gedeeltelijk gelijk heeft, en wie vind van niet is de grootste lafste lamme hypocriet die er maar kan zijn. Waarom: vraag dat maar eens aan alle mensen die er wonen en nt na 22.00 durven buiten te komen, alle mannen/vrouwen die lesgeven en als het ware worden ontnomen van hun levenslust in het les te geven, politie wat er met heel veel tegenzin rond rijdt, moet ik er nog een paar geven??? Elke politici zegt dingen in zijn/haar carriere waar hij later spijt van heeft, waarom in dit forum altijd het blok fixeren?
Ik stem zeker nt op het blok,maar dit ter zijde.
Er zijn toch ook nog andere mooie voorbeelden; bv. een jongedame met 180.000BF netto per maand die een sociale woning huurt, ben vergeten bij welke partij dat ze was?????????????????
Toch mooi, met zo'n loontje iemand anders de kans wegnemen om warm knus te wonen. Was dat trouwens het beleid van haar partij? (GRAAG EEN ANTWOORD?)

En tot slot, een politieke partij is de weerspiegeling van haar kiezers, toch? Ik zeg helemaal nt dat de kiezers achter het programma van het blok staan, helemaal niet, maar als zoveel mensen op het blok stemmen dat is toch een teken dat er ergens iets fundamenteels mis is.
En als allerlaatste, achter een dikke vijf maanden gaat het blok nog groter worden vrees ik...

jacky
lekmennebiegel@hotmail.com


Omdat ik weet dat veel mensen niet verder kijken dan hun neus (of de proganda van het blok) lang is en dus niet in de reacties geraken, hier alvast de ontkrachting van dat maandloon gedoe door Rik :

Laat ik u al even uit één droom helpen, Chantal Pauwels verdient maar een dikke 2000 euro per maand netto. Ik denk dat ge bruto en netto een beetje verwart.

11:43 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

Commentaren

Polspoel en zo Dus als ik je goed begrijp, met het blok aan de macht:
- kan iedereen na 22:00 gerustv terug buitenkomen
- gaan alle leerkrachten met plezier terug lesgeven
- alle flikken met plezier terug patrouilleren.

En zijn al de anderen "grote, laffe, lamme hypocrieten.

Gepost door: JT | 03-12-03

Joeng toch Laat ik u al even uit één droom helpen, Chantal Pauwels verdient maar een dikke 2000 euro per maand netto. Ik denk dat ge bruto en neto een beetje verwart.
Ik zal straks als ik meer tij dheb de rest van uw betoog ook wel ontkrachten.

Gepost door: rik | 03-12-03

Ook jij ? "Elke politici zegt dingen in zijn/haar carriere waar hij later spijt van heeft ". Ik hoop dat jij dat ook hebt Jacky ?

Gepost door: Master of Disaster | 03-12-03

Zoals beloofd: mijn reactie Het Vlaams Blok cultiveert het onveiligheidsgevoel. Het is de laatste decennia slechts veiliger geworden op straat, niet onveiliger, toch voelen de mensen zich onveilig omdat ze dagelijks een stortvloed aan overvallen, vechtpartijen, .... over zich uitgestort krijgen door de media. Maar ga eens na bij de mensen die u zelf kent, vraag ze eens of ze iemand kennen bij wie de handtas al eens gestolen is of wie 's nachts al eens brutaal overvallen is door gewetenloze Marokanen. De meeste mensen kunnen niemand opnoemen, maar "hebben wel al wel eens gehoord van zo'n geval" als ge begrijpt wat ik bedoel.
Dan is dus de vrag wat het Blok zou doen als ze aan de macht zou komen. Het Blok is dus voor de invoering van een avondklok voor jongeren, laat me daarover iets zeggen, echte criminelen trekken zich ten eerste niets aan van zo'n verbod en de anderen worden zo van de straat weggehouden waardoor de sociale controle wegvalt. Even een voorbeeldje uit mijn eigen stadje Leuven, het feit dat het criminaliteitscijfer hier zowat het laagste is van heel België komt voor een grot deel doordat er juist de 24 uren rond jongeren op straat rond lopen. Die zorgen dus voor sociale controle.
Laten we dan ook eens kijken naar Frankrijk, we kunnen zeggen dat het Front National vergelijkbaar is met het Blok, het zijn in ieder geval toch wel hele dikke vrienden zoals al meermaals is gebleken. Het FN is dus aan de macht gekomen in onder andere Vitrolles, en wat zien we? Alle jeugdhuizen werden gesloten, kwestie van de jongeren vooral geen bezigheid te geven zodat ze misschien wel uit verveling rottigheid gaan uithalen. De bib werd botweg gesloten, die literatuur wordt toch alleen maar geschreven door linkse ratten en de mensen moeten een beetje dom gehouden worden. En last but not least de mensen hebben een enorme schrik daar. Een cameraploeg van de VRT is daar nog geweest een aantal jaar geleden om de mensen eens e interpelleren over hun bestuur. Ga zoiets in Antwerpen doen en de mensen praten voluit, ze hoeven daar tenslotte niet te vrezen dat er een politieker van de SP. A of de VLD iets met hun doet, wel in Vitrolles durfden ze geen woord te zeggen, ze trokken alleen bleek weg en mompelden iets over dat het gevaarlijk was iets te zeggen.
Iets waar het FN nog veel weg heeft van het Blok zijn de knokploegen, in Vlaanderen is dat nog voorlopig het zootje ongeregeld van het NSV en B&H maar in Frankrijk kunnen ze nu ze zelf aan de vetpotten zitten het wat serieuzer aanpakken. Zo werd er in totaal voor zo'n 25000 euro subsidie gegeven aan een vereniging met als doel politiemensen en "anderen" te trainen, wie die anderen zijn kan je je wel inbeelden uiteraard en de subsidie werde gewoon weggehaald bij de andere gewone verenigingen weggehaald, kwestie van de mensen niet te veel sociale contacten te laten hebben, daar ebt de schrik te veel van weg.

Een tip dus: kijk eens wat verder dan uw neus lang is en geloof niet blindelings wat zo'n aap in een kostuum zegt.

Gepost door: Rik | 03-12-03

Voor de goede verstaander Na de uitleg van Rik gaat er hier en daar misschien een lichtje branden over wat ik bedoelde met de titel van dit bericht "There's nothing to fear but fear itself".

Gepost door: the insane | 03-12-03

ga terug big brother kijken ---------------------------------------------------------------
Dus als ik je goed begrijp, met het blok aan de macht:
- kan iedereen na 22:00 gerustv terug buitenkomen
- gaan alle leerkrachten met plezier terug lesgeven
- alle flikken met plezier terug patrouilleren.

En zijn al de anderen "grote, laffe, lamme hypocrieten.
-----------------------------------------------------------------------------
Nee, je begrijpt me niet, je kan misschien terug beter Big brother kijken ofzo? Tussen de regels lezen betekent niet naar dat witte gedeelte kijken, maar trek het je niet aan, geluk en zaligheid aan de simpelen der ziel!!!!!!

Gepost door: Jacky | 03-12-03

WAAROM??? --------------------------------------------------------------
Elke politici zegt dingen in zijn/haar carriere waar hij later spijt van heeft ". Ik hoop dat jij dat ook hebt Jacky ?
--------------------------------------------------------------
Waarom HOOP jij dat, heb jij er plezier in als andere mensen fouten maken? Want dat suggereer je hier toch? Dat maakt van jou gewoon een slecht mens. Ofwel wou je gewoon stoer doen en ook iets schrijven?
Bij deze, het is je vergeven.

Gepost door: jacky | 03-12-03

MAAR? -------------------------------------------------------------------------------
Omdat ik weet dat veel mensen niet verder kijken dan hun neus (of de proganda van het blok) lang is en dus niet in de reacties geraken, hier alvast de ontkrachting van dat maandloon gedoe door Rik :

Laat ik u al even uit één droom helpen, Chantal Pauwels verdient maar een dikke 2000 euro per maand netto. Ik denk dat ge bruto en neto een beetje verwart.
-------------------------------------------------------------------------
Ok, ik zat er blijkbaar serieus erlangs, "maar 2000 euro" vind ik toch een leuke som als je weet dat het minimum loon 800 euro is?
En ik kijk wel degelijk verder dan mijn neus, kan er ook nts aan doen als sommige mensen niet kunnen lezen. I am Rik almighty and all-knowing, I talk to people wich I do not agree with on a condescending way! Jij laat me denken aan Philipphe Dewinter :-)

Gepost door: jacky | 03-12-03

Dewinter Het is "Philip" Dewinter, maar soit.

Gepost door: the insane | 04-12-03

Juist? Beste Rik,
ik weet niet waar je je dikke 2000 euro haalde, en hoeveel is bij jou een dikke 2000 euro? Zal ik je uit één van je dromen helpen en de juiste cijfers geven; Laat ik u al even uit één droom helpen,
-----------Volgens Rik------------------------------------------------------
"Chantal Pauwels verdient maar een dikke 2000 euro per maand netto. Ik denk dat ge bruto en netto een beetje verwart."
--------met de natte duim 80000 oude belgische franken----------------

Als schepen in Antwerpen verdien je maandelijks BRUTO 6508 €— exclusief extraatjes als onkosten voor kinderopvang etc.
Netto zal dit bedrag rond de 3700 euro liggen. Maar als je weet dat als
je BRUTO 6508 euro verdiend dat hoef ik er zeker gn tekeningetje bij te maken wat die "extraat'TJES" betekenen en hoe hoog deze kunnen oplopen.
Ga na hoeveel bruto jij verdiend en kijk hoeveel vakantiegeld en eindejaarspremie je daarvan krijgt, kijk nu even terug naar hierboven :-)

Dan zat de arme jongen die je een droom wou ontnemen er toch veel dichter bij dan Mr. Rik!!!

Gepost door: Jacky | 04-12-03

Zouden jullie hetzelfde reageren als een andere partijd gerechtigheid wou nastreven????? =============================================
Oppositiepartij Vlaams Blok ruikt een buitenkans en trekt naar de diensten van de stadsontvanger. Daar pluizen Dewinter en co op 11 maart de onkostenrekeningen uit en weten zij te melden dat ook de leden van het Antwerpse schepencollege boter op het hoofd hebben. Zij beschikken ook over Visa-kaarten van de stad en hebben daar, net zoals de poltietop, ongehoorde privé-uitgaven mee gedaan.
Juridisch is er niets op aan te merken dat belastingsgeld besteed wordt aan (blijkbaar nauwelijks in richtlijnen vastgelegde) uitgaveposten als kleding, relatiegeschenken en restaurantbezoek, omdat dat kosten zijn die eigen zijn aan het ambt. Maar er zijn toch vragen te stellen bij de aankoop van luxe-artikelen (parfum, dure kleding) en overnachtingen in peperdure hotels. Sommige schepenen slagen er ook in bepaalde uitgaven zonder betalingsbewijzen of buiten de gestelde aangiftetermijn goedgekeurd te krijgen.
De schepenen verdedigen zich door erop te wijzen dat hun uitgaven een logisch gevolg zijn van hun ambt, maar ook door uit te laten schijnen dat het algemeen aanvaarde aanvullingen zijn op het 'magere' loon van stadsbestuurder.
======LEES DIT AUB==============================
Agalev-secretaris Jos Geysels is op 12 maart de eerste om zijn schepenen - Erwin Pairon en Chantal Pauwels - toch aan te manen hun aankopen terug te storten aan de stad.
==============================================
Vlaams minister van binnenlandse zaken Van Grembergen suggereert op 13 maart dat het beter zou zijn dat alle schepenen hun politieke verantwoordelijkheid zouden nemen voor de misbruiken in de ambtenarij en hun eigen, voor de publieke opinie onhoudbare positie en ontslag te nemen.
==============================================
DUS het gaat hier nt enkel voer een woning hé!!!
Die groene del is niet alleen zo groen als porei maar wil ons belastingsgeld ook nog eens lekker erdoor draaien.
Dat is niet alleen oerdom om te denken dat je daar mee weg kan komen, dat is ook nog eens spottend voor alle agalev kiezers, misschien wel heel de bevolking, want het is ten slot van rekening belastingsgeld!!!
Het blok heeft dit wel gedaan om anders partijen zwart te maken, en ik betwist ook niet dat ze sommige dingen verdraaid hebben maar het is toch maar ok vind ik, dat dit aan het licht is gekomen!!!

Wat ik die groene del in haar voordeel even wil benadrukken is het volgende:
----quote------------------------------------------------------------------
Chantal huurt géén sociale woning van het OCMW. Het OCMW van Antwerpen verhuurt ook 'gewone' woningen aan 'gewone' mensen.
Het feit dat ze maar 140€ per maand moet betalen komt omdat er geen verwarming is in het huis, het een piepklein huisje is, het dak dringend vervangen moet worden, de verf van de gevel bladert, ...
Ze huurt het huisje sinds haar grootmoeder die er voordien woonde gestorven is. (Dit alles volgens de redactie van Koppen.)
-------------------------------------------------------------------------------


Gepost door: Jacky | 04-12-03

Je weet toch Je weet toch wie die hele affaire in Antwerpen aan het rollen heeft gebracht ?

Het Vlaams Blok heeft daar één element uitgelicht, het lichtzinnig omgaan met Visa-kaarten (door sommigen) en doet het nu uitschijnen dat zij het allemaal aan het licht gebracht hebben en dat zij de grote morele overwinnaar zijn.

Met succes blijkbaar.

Gepost door: the insane | 04-12-03

tijd voor een conclusie... ik concludeer uit al deze dicussies dat filip de winter het domste achtereind van een varken is dat er ooit rondliep. ((der zullen nog wel zo'n paar zijn maar dit terzijde)) weg met het vlaams blok: iedereen die daar op stemt, is een vuile, hypocritische racist en kunnen van mijn part allemaal de pot op. Een prettige dag verder :p

Gepost door: aman | 07-12-03

ja ja Helaas is Dewinter niet dom en zeer leep.

En alle kiezers van het Blok over dezelfde kam scheren getuigt ook niet van bijster veel inzicht. Maar soit, je bent 14 jaar oud kan ik op je blog lezen, dat verklaat al veel.

Knoop toch maar alvast in je oren dat de wereld niet zwart/wit is, maar uit een hoop grijstinten bestaat.

Gepost door: the insane | 08-12-03

De commentaren zijn gesloten.