27-11-03

Vlaams Blok dient klacht in tegen AEL

Rik, immer goed op de hoogte van het reilen en zeilen in de 'vaderlandsche politiek' in het algemeen en het Vlaams Blok in het bijzonder schreef het onderstaande verhaal over de klacht die het Vlaams Blok indient tegen de AEL. Stof tot nadenken als u het mij vraagt ...

Philip Dewinter heeft een klacht ingediend tegen de AEL op basis van de wet op privé-milities. Op het eerste zicht zou men denken dat dit een nog enigszins eerbaar initiatief is. De AEL veroorzaakt meer slecht dan goed en hun activiteiten balanceren maar op het randje van de wettelijkheid. Bovendien is hun programma al helemaal niet in overeenstemming met de grondwet en draagt het er alleen maar toe bij dat mensen die niet weten dat slechts een fractie van de buitenlanders achter de AEL staat, nog slechter gaan denken over die buitenlanders.

Maar dat is allemaal op het eerste zicht, de situatie zit complexer in elkaar. Zo kunnen we het wel enigszins vreemd vinden dat juist het Vlaams Blok deze klacht indient. Ja, hetzelfde Vlaams Blok dat de voorbije weken geen moment kon laten voorbijgaan om te schreeuwen hoe belangrijk het recht op vrije meningsuiting wel niet was. Dat paste toen nu eenmaal even in hun kraam, maar zodra de storm weer is gaan liggen, gooien ze het ook weer even snel uit die kraam.

Nu kun je natuurlijk wel zeggen dat het Vlaams Blok in deze zaak recht van spreken heeft. Immers, ze hebben in tegenstelling tot de AEL de wet op de privé-milities niet overtreden. Wel, theoretisch zou dat nog zo kunnen zijn, want officieel worden er in naam van het Vlaams Blok geen privé-milities georganiseerd. Zelfs niet meer zo dikwijls officieus want de woelige tijden met luidruchtige tegenbetogingen tijdens de congressen van het Blok zijn nu wel zo ongeveer voorbij (met af en toe een zeldzame uitschieter als uitzondering die de regel bevestigt). Vroeger was dat echter toch wel even anders. Dewinter weet dat zelf ook nog wel, hij stond namelijk menig keer op de eerste rij om het uitschot dat het licht nog niet had gezien, manu militari te bekeren tot het grote extreem-rechtse gelijk. Dewinter zei vandaag dan ook droogweg dat de overheden moesten optreden want men had dat in het verleden met ‘andere organisaties’ wel gedaan, waarna hij er nog aan toevoegde: “en ik kan het weten”. Zo, dat was duidelijk, maar dat is niet meer dan normaal natuurlijk, Dewinter is tenslotte een eerlijke en directe politicus.

Conclusie van dit verhaal: als het Blok de AEL wil aanpakken omdat hun ideeën ze niet echt aanstaan dan is dat op zijn minst vreemd te noemen. Als ze de AEL werkelijk willen aanpakken op het feit dat ze privé-milities hebben is dat nog vreemder te noemen.

Maar iedereen weet natuurlijk wel dat het ze maar om één ding te doen is, de bange autochtone Vlaamse man tonen dat zij wel van aanpakken weten.

En als afsluiter nog eentje over die andere kwestie: iedereen weet nu wel dat Geert van Cleemput uit het Blok is gestapt. Volgens hem omdat hij het niet eens is met het racistische karakter van de partij, volgens het Blok omdat hij geen parlementair mandaat kon losweken. Blijkt dus wel dat die Van Cleemput eind jaren ’70 bij de oprichting van de partij al lid was en toen was het Blok nog echt een obscure marginale extremistische partij! Enfin, toen zeiden ze dat tenminste nog gewoon zelf. Als hij er toen al bij was moet hij nu toch niet te veel meer komen zeveren dat hij daar niets van wist, zou ik zo denken. Allicht is dit zo slecht naar buiten gekomen omdat de pers er anders een minder vette kluif aan had. Voor die ene keer dat er binnen het Blok eens kritiek naar boven borrelde en het er wat rommelde….

21:08 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

polspoel en desmet "Nu doet elke politicius dat wel, maar Dewinter gaat er toch wel heel ver in en slaagt er aardig in de discussie te ontwijken"
Dit is een subjectief statement en totaal niet juist, ze doen het allemaal en maken je helemaal niet een slecht politicus. Er worden je nt altijd gemakkelijke vragen naar het hoofd gesmeten, dus moet je op dat moment een antwoord geven wat het beste is voor jouw partij als je het er nu mee eens bent of niet, dat maakt gn fluit uit. Persoonlijk vind ik dat Vanhecke gedeeltelijk gelijk heeft, en wie vind van niet is de grootste lafste lamme hypocriet die er maar kan zijn. Waarom: vraag dat maar eens aan alle mensen die er wonen en nt na 22.00 durven buiten te komen, alle mannen/vrouwen die lesgeven en als het ware worden ontnomen van hun levenslust in het les te geven, politie wat er met heel veel tegenzin rond rijdt, moet ik er nog een paar geven???
Elke politici zegt dingen in zijn/haar carriere waar hij later spijt van heeft, waarom in dit forum altijd het blok fixeren?
Ik stem zeker nt op het blok,maar dit ter zijde.
Er zijn toch ook nog andere mooie voorbeelden; bv. een jongedame met 180.000BF netto per maand die een sociale woning huurt, ben vergeten bij welke partij dat ze was?????????????????
Toch mooi, met zo'n loontje iemand anders de kans wegnemen om warm knus te wonen. Was dat trouwens het beleid van haar partij? (GRAAG EEN ANTWOORD?)

En tot slot, een politieke partij is de weerspiegeling van haar kiezers, toch? Ik zeg helemaal nt dat de kiezers achter het programma van het blok staan, helemaal niet, maar als zoveel mensen op het blok stemmen dat is toch een teken dat er ergens iets fundamenteels mis is.
En als allerlaatste, achter een dikke vijf maanden gaat het blok nog groter worden vrees ik...

Gepost door: jacky | 28-11-03

Subjectief De meeste onveiligheidsgevoelens zijn dan ook subjectief. Zo onveilig is het echt niet en ik kan het weten, ik loop bijna elke nacht rond op straat. Het Blok wekt angst op.

Gepost door: Rik | 30-11-03

Nou nou Nou nou, politie die met tegenzin de straat op gaat, niet na 22u00 durven buiten komen, ontnomen leveslust. Het lijkt Irak wel.

Verder : zie de reactie van Rik.

Gepost door: the insane | 01-12-03

Waar woon jij dan? --------------Rik--------------------------------------------------------------
De meeste onveiligheidsgevoelens zijn dan ook subjectief. Zo onveilig is het echt niet en ik kan het weten, ik loop bijna elke nacht rond op straat. Het Blok wekt angst op.
--------------------------------------------------------------------------------
Dit is een uitspraak van iemand die duidelijk nog nooit in zijn hele mooie leventje een slechte ervaring heeft gehad. Ik zou eens een experimentje willen voeren. Verhuis deze meneer eens naar een 'probleemgebied' voor een maand. Nu wil ik niet weten hoeveel graden dat hij met de wind zal draaien, wat dat is bijna een zekerheid, maar tegen welke snelheid?
Dit is een variant van de definitie een laxe houding, zolang je zelf er geen problemen mee hebt of hebt gehad is het onveiligheidsgevoel subjectief.
Rot op man, jij weet niet over wat dat je praat!!!!!!!
Gedurende de zes jaar dat ik middelbaar onderwijs heb genoten stonden elke week min 2 of 3 dagen per week een bende "belgen" van +- dertig man iemand op te wachten om af te rammelen zonder enige reden. Ik zou dat ze jou eens serieus op je bek hadden getimmerd, kijken als je nu nog zo'n onzin uitkraamde.
Niet slecht bedoeld!

Gepost door: jacky | 04-12-03

Ik woon al bijna vijf jaar lang in een 'probleemgebied' (voor alle duidelijkheid Borgerhout) en heb er nog geen enkele slechte ervaring opgedaan. Hoeveel maanden zijn dat?

Hierbij wil ik overigens niet ontkennen dat er totaal geen problemen bestaan, maar we moeten nu ook weer niet overdrijven en pretenderen dat Borgerhout nog erger is dan het allerergste getto. Dat is mijns inziens je reinste flauwekul.

Gepost door: Morgaine | 08-12-03

wow gold Welcome to our website for you World of Warcraft Gold,Wow Gold,Cheap World of Warcraft Gold,cheap wow gold,buy cheap wow gold,real wow gold,sell wow gold, ...Here wow gold of 1000 gold at $68.99-$80.99 ,World Of Warcraft Gold,buy wow gold,sell world of warcraft gold(wow gold),buy euro gold wow Cheap wow gold,cheapest wow gold store ... gw" target="_blank">http://www.guildwars-sale.com">gw gold buy euro gold wow wow gold--buy cheap wow gold,sell wow gold.welcome to buy cheap wow gold--cheap, easy,wow gold purchasing.World of Warcraft,wow gold Super ...
We can have your wow gold,buy wow gold,wow gold game,gw gold, wow Gold Cheap wow, Cheap wow gold,world of warcraft gold deal,Cheap WOW Gold ...

Welcome to our website for you World of Warcraft Gold,Wow Gold,Cheap World of Warcraft Gold,wow gold,buy cheap wow gold,real wow gold,sell wow gold, ...
Here wow gold of 1000 gold at $68.99-$80.99,World Of Warcraft Gold,buy wow gold,sell world of warcraft gold(wow gold),buy gold wow lightninghoof instock Cheap wow gold,cheapest wow gold store ...
wow gold--buy cheap wow gold,sell wow gold.welcome to buy cheap wow gold--cheap, easy, wow gold purchasing.World of Warcraft,wow gold Super ...
Wow gold- Gold for buy gold wow lightninghoof instock EU-Server: ...wow Gold EU: starting from 84,99?; 3000 WoW Gold EU: starting from 119,99?. wow Gold- Leveling Services: ...
We can have your wow Gold,buy wow Gold,wow Gold game,wow gold, Cheap wow Gold, Cheap World of Warcraft Gold,world of warcraft gold deal,buy cheap wow gold,Cheap WOW Gold ...

Here wow Gold of 1000 gold at $68.99-$80.99,World Of Warcraft Gold,buy wow Gold,sell world of warcraft gold(wow gold),Cheap wow gold,cheapest World of Warcraft Gold store ...

Gepost door: xiaoxinwow | 15-05-07

De commentaren zijn gesloten.