23-11-03

Dewinter bij Polspoel en Desmet

Vriend Philip Dewinter was vrijdag te gast bij Polspoel en Desmet.

Wat me opviel tijdens het gesprek

- Dewinter is een onvervalste propagaganda machine. Eens vertrokken is hij bijna niet meer af te stoppen en orakelt op onnavolgbare wijze iedereen onder de tafel in. Op zo'n moment zat er voor de moderators niets anders op dan ertussen te komen en van onderwerp te veranderen. Ik kan me voorstellen dat heel wat simpele zielen zich door zo iemand laten inpakken.
- Gevolg van het voorgaande : het is moeilijk om met Dewinter een zinnig gesprek ten gronde te voeren. Hij gebruikt zo'n interview gewoon als gratis propagandatijd. Nu doet elke politicius dat wel, maar Dewinter gaat er toch wel heel ver in en slaagt er aardig in de discussie te ontwijken.
- Hoewel hij niet voor één gat te vangen is, ging hij op een bepaald moment plat op zijn bek. Dewinter probeerde te ontkennen dat Frank Vanhecke de vreemdelingen in Borgerhout had vergeleken met Maki-apen. Daarbij zei hij verscheidene keren dat het een 'slip of the tongue' betrof waarop Polspoel droogjes vastelde dat 'slip of the tongue' betekent 'per ongeluk zeggen wat je eigenlijk denkt'. Het antwoord 'ik deel uw mening niet' klonk als de dooddoener van iemand die niet meer wist hoe te reageren.
- Maar Dewinter kwam nog een tweede keer serieus in de problemen, met name toen het ging over zijn 70-punten plan. Hij probeerde nog deze discussie af te wimpelen maar Polspoel en Desmet losten niet. De hele discussie over het 70-punten plan zat Dewinter zich trouwens in allerelei bochten te wringen totdat hij uiteindelijk niet meer goed wist naar welke kant te draaien. Het ene moment zei Dewinter nog dat hij afstand nam van het plan, maar even later beweerde hij dan weer dat hij het plan niet afzwoer. Waarna hij - geheel in tegenspraak met de gewoonte van het Blok om atlijd klare standpunten te hanteren - verzandde in een uitleg over het verschil tussen 'afstand nemen van' en 'afzweren'.
- Het 70-puntenplan wordt zijn dood nog eens :-)

15:33 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Massahypnose ... Het moet een kunst zijn om een massa zo te bespelen dat ze gaan denken wat jij denkt.

Ooit gelezen : iemand die naar Adolf Hitler gaan luisteren was, was zo begeesterd door zijn gevoelvolle toespraak en ging daar zo in op en vond de man fantastisch.

Later toen ze dat gevoel trachtte door te geven aan kennissen kon ze dat gewoonweg niet omdat er geen inhoud had gezeten in "wat" hij gezegd had.

Meesterlijk is het wel, maar ik denk dat een "serieus" mens dat niet probeert en zelfs niet weet dat hij/zij dan inheeft omdat die er van uitgaan dat iedereen recht heeft op een eigen mening.

Gepost door: ms | 23-11-03

dat was duidelijk Maw, een echte politicus dus .

Gepost door: rik | 24-11-03

Zeggen wat je denkt Inderdaad ms, het is gemeengoed om te zeggen dat het Vlaams Blok zegt wat de mensen denken.

Maar het is integendeel zo dat het Blok erin slaagt de mensen te laten zeggen wat het de autoritaire leiding van het Blok denkt.

Gepost door: the insane | 27-11-03

De commentaren zijn gesloten.