19-11-03

Ter Zake

Daarnet in Ter Zake ging men de straat op om een uit te vissen in welke mate de mensen op de hoogte zijn van alles wat er omgaat over dat fameueze gemeentelijke stemrecht voor migranten.

Nu moet je oppassen met straatinterviews, want dat soort dingen vind je over van alles en nog wat in Het Laatste Nieuws en het Belang van Limburg. Daarbij geven zogenaamd 'toevallig gekozen' mensen in het geheel niet gehinderd door kennis van zaken hun mening waarbij ik sterk het gevoel krijg dat dezelfde vier idioten telkens opnieuw hun mening mogen geven. Het spreekt voor zich dat je als journalist of hoofdredacteur in zo'n geval net de meningen kiest die je graag in je krant ziet staan.

Dat gezegd zijnde (en meer vertrouwen hebbend in de redactie van Ter Zake) was het toch tekenend wat we hier te zien kregen. De mensen hebben gewoon géén idee waarover het gaat en wat de consequenties zijn. Dat het alleen over de gemeente gaat heeft geen mens in de mot (het Blok met zijn simpele slogans heeft weeral zijn doel bereikt blijkbaar). Eén madammeke dacht dat het om zo'n 3 miljoen potentiële kiezers ging (waarvan 2.5 miljoen in Vlaanderen en 'de rest' in Wallonië).

Intussen heb ik ook vernomen dat zo'n 10 procent van de allochtonen uit de EU gebruik maakte van zijn gemeentelijk stemrecht bij de laatste verkiezingen. Ervan uitgaand dat er 150.000 potentiële kiezers zijn (het cijfer dat ik vandaag vernam), gaan er dus hooguit 15.000 mensen gebruik maken van hun stemrecht. Dat is nog een stuk minder dan ik aanvankelijk dacht dus.

Ik blijf het hele gemeentelijk stemrecht voor migranten gebeuren dé sof van het jaar vinden.

21:24 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

ach voor die simpele mensen is iedereen met een bruin velleke een vreemdeling (zal ook wel door Blok komen). Dan kom je wel aan een paar honderduizend, misschien zelfs meer mensen. Maar je mag't hen niet kwalijk nemen ... migranten, allochtonen, vreemdelingen, illegalen ... op den duur zullen ze 't ook nimmer weten zeker ? De perceptie is verkeerd e hoe zou dat toch komen ...

Gepost door: JaNuaR | 19-11-03

by the way ... ... 't is niet de bedoeling dat ik neerbuigend klink tegenover die simpele mensen ... ben soms even simpel van geest

Gepost door: JaNuaR | 19-11-03

Perceptie 't Klonk mij helemaal niet neerbuigend in de oren. Het is zo raak als het maar zijn kan.

Gepost door: the insane | 27-11-03

De commentaren zijn gesloten.