05-11-03

Nogmaals : gemeentelijk stemrecht voor migranten

Onder mijn vorige post brak er een interessante discussie los over migrantenstemrecht. Ik heb er de bijdrage van CMS uitgepikt omdat ze in mijn ogen aantoont hoe het Blok de discussie vervuilt.

stranger in a strange land

geen stemrecht voor vreemdelingen...het blok heeft gelijk hé strikt gezien..ik vind niet dat "vreemdelingen" hier effe mogen stemmen...
alles hangt af van de definitie van vreemdelingen..ik ben het niet eens met de slogan van het blok, want zij beshouwen als vreemdeling iedereen die niet-belg is...ik beschouw als vreemdeling iedereen die zich niet aan de wetten en de cultuur van dit land houdt en hier maar toevallig verblijft zonder dat hij enige binding met ons land of onze cultuur voelt of heeft...
Ik ben dus misshcien wel voor stemPLICHT voor Belgen die een voldoende voeling met België en zijn cultuur hebben en min of meer deel uitmaken van onze maatschappij, het woord integratie nem ik ook niet in de mond want ook dat is een woord waarvan de betekenis verschilt...alleszins denk ik niet dat we mogen eisen dat niet-belgen zich assimileren...wat een uiterste van integratie zou zijn...
ik hoop dat ik duidelijk ben... I hate the Blok!!!!

cms


Beste cms,

Een heel logische en aanvaardbare redenering, maar ze gaat voorbij aan het vuile spelletje dat het Blok speelt. In principe voer je geen campagne tegen iets wat er niet komt. Het Blok doet dat wel. Hun slogan is totaal naast de kwestie. En uiteindelijk is het gevolg dat een deel van je redenering over hun slogan gaat en niet over het wetsvoorstel waar het eigenlijk om draait. Wat ik dus wilde aantonen : ze spelen een smerig spelletje.

Denk ook aan de enquêtes. Stel de vraag "bent u voor stemrecht voor vreemdelingen ?". 80 % van de mensen zegt "neen". Stel de vraag "Bent u voor gemeentelijk stemrecht voor mensen van vreemde afkomst die hier meer dan 5 jaar verblijven ?" en 55 % van de mensen zegt "ja". Verander het woordje "stemrecht" in "stemplicht" en er komt gegarandeerd nog enkel procenten bij.

Wat dat "assimileren" betreft, dat is dus een woord dat je tot voor een jaar *nooit* hoorde in een politieke discussie, dat woord is ingevoerd door het Blok. Ze bezoedelen dus niet enkel de discussie, ze bezoedelen ook het taalgebruik. Integreren is je schikken naar de wetten en de gewoontes van een volk. Bij assimileren geef je je eigen identiteit prijs. Dus als Turk ga je frieten eten ipv van kebab om er een simpel voorbeeld tegenaan te gooien. Als je geen frieten eet, ben je niet geassimileerd en wie niet geassimileerd is, die smijten we toch buiten zeker !

"We are the Blok, all resistance is futile, you will be assimilated".

09:50 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Blok en pvda Ik heb de laatste twee verkiezingen op het Blok én op de Pvda gestemd. Waarom? Omdat ik graag beiden gemeenschappelijk zou zien regeren. Ik weet dat het utopisch is, maar ik ben een beetje van een dromer. Zou alles in België niet vredig zijn mochten de twee uitersten van het politieke spectrum vechtend over de vloer rollen, eruit komen en tot een consensus komen? Dan zou Jan Modaal misschien weer op z'n verstand terugvallen i.p.v. te kiezen met het hart.
En kiezen met het hart, laat dat nu net hetgene zijn dat ik heb gedaan de laatste twee keren.
Wie draagt de schuld? Ik in de eerste plaats. Maar op de tweede plaats de centrumpolitici, waarvan de principes zo verwaterd zijn, dat je als kiezer niet meer weet waar je je aan kan verwachten éénmaal ze aan de macht zijn.

Vriendelijke groeten van
GDB le mal aimé.

P.S. Ik hoop dat je me niet haat nu ik me geout heb. Haat biedt geen oplossing.

Gepost door: GDB | 05-11-03

GRRRRR Verwacht al maar een knokploeg straks, hier gata ge niet makkelijk vanaf komen!

Gepost door: Rik | 05-11-03

Haat GDB,

Voor mijn gemoedsrust haat ik enkel mensen die ik niet kan uitstaan (of zoiets).

:-)

Gepost door: the insane | 05-11-03

integratie Ik overdrijf misschien wat, maar ik welke mate is een ouderwets boertje uit de west-vlaamse polders op de hoogte van wat in onze maatschappij vandaag gangbaar is ?
Een ietwat onnozel voorbeeld, akkoord, maar toch, wat is integreren ? Is Nederlands leren integreren ? Neen. Dat West-Vlaams boertje zal ook niet ver geraken met z'n westfluts. Ik geloof ook niet dat die boer erg geïnteresseerd is in het reilen en zeilen te Brussel.
Integratie is ook een opdracht voor ons, Belgen, of Vlamingen zo je wil. De maatschappij staat niet stil en evolueert volop naar een multiculturele samenstelling. Maar niet alleen dat. Ook de globalisering, de europese ontwikkelingen, de vergrijzing, het ecologisch vraagstuk, ... dwingen ons er voortdurend toe ons aan te passen aan een evoluerende omgeving. Met betrekking tot de migranten: integratie moet niet van één kant komen, maar van weerszijden. We moeten naar elkaar toegroeien zonder dat we beide daarbij onze identiteit over boord gooien. Misschien kan het besef dat we in de toekomst niet zonder migranten zullen kunnen (om bv. probleem van vergrijzing op te vangen) al een goeie stap in die richting zijn.

Gepost door: JaNuaR | 07-11-03

vraagstelling U maakt u schuldig aan dezelfde misleiding als het blok, nl een deel van de vraag verzwijgen. Eigenlijk moet de vraag zijn: "Bent U voor of tegen stemrecht voor mensen van vreemde afkomst die hier vijf jaar legaal wonen EN DIE WEIGEREN BELG TE WORDEN.
Benieuwd naar de uitslag dan.
Groetjes en proficiat voor uw blog.

Gepost door: grijzecel | 13-11-03

De commentaren zijn gesloten.