30-10-03

Fiscale fraude - De ene fraudeur is de andere niet

In de Standaard staat er vandaag een artikel dat ik gewoonweg hallucinant vind (en veel erger dan het zogenaamde "aap-arrest" waar zich nu wel hier en daar iemand over druk zal maken). Rechter Freddy de Troch van de correctionele rechtbank van Dendermonde heeft namelijk maandag een frauderende belastingambtenaar de gunst van de opschorting van uitspraak verleend. Dit betekent dat hij eigenlijk niet bestraft wordt, als hij niet herbegint.

De reden ervoor ? Rechter de Troch had begin 2002 de gebroeders de Nul (van het gelijknamige baggerbedrijf) een veroordeling aan hun broek gesmeerd omdat ze een hoofdcontroleur van de belastingen hadden omgekocht door hem een villa te schenken (nou moe !). 10.000 euro boete en drie jaar cel was zijn verdict. Het Hof van Beroep echter heeft deze straf later herleid tot een opschorting onder meer omwille van de ,,maatschappelijke verdienste'' van de industriëlen die 1.600 mensen tewerkstellen. Dit ondanks het feit dat de twee heerschappen enkel persoonlijk gewin nastreefden.

Waarop de Troch tijdens de rechtszaak maandag besliste dat als als de gebroeders De Nul van het Gentse hof van beroep opschorting krijgen, deze kleine ambtenaar (die geen winstbejag nastreefde) ook opschorting krijgt.

De gehandicapte belastingambtenaar in deze zaak vulde de belastingaangiften in van kennissen en kende ze allerlei fiscale voordelen toe waarop ze geen recht hadden. Hij handelde uit een rechtvaardigheidsgevoel, omdat de fiscus loontrekkenden vaak controleert, terwijl bedrijven en zelfstandigen vaak aan controle ontsnappen. Hij hing dus een beetje de fiscale Robin Hood uit.

Dit had rechter de Troch in zijn vonnis daarover te zeggen :


"Waar bedrijfsleiders die uit persoonlijk winstbejag fiscaal zeer zwaar uit de bocht gaan, deze gunstmaatregel kunnen genieten, is dit voor een fiscaal zondaar van dit lager niveau die handelde zonder winstbejag, ook maatschappelijk aanvaardbaar en verantwoord te noemen."

"De feiten zijn atypisch, in die zin dat bij medewerking van belastingsambtenaren aan fraude, die de bedoeling hebben hier zelf financieel beter van te worden. De beklaagde werd echter niet gedreven door geldhonger, wel door een volledig foutief ingevuld geschokt rechtvaardigheidsgevoel."

"Zijn drijfveer was de discrepantie die hij op de belastingsdienst kon vaststellen tussen de controle van de aangiften van enerzijds zelfstandigen en bedrijfsleiders en van anderzijds loon- en weddetrekkenden. En het feit dat deze laatste categorie grondig werd gecontroleerd en dus vaak belastingen diende bij te betalen, en de eerstgenoemde categorie praktisch niet gecontroleerd werd."

"Waar het niet aan de beklaagde was op eigen houtje als een soort fiscale Robin Hood een actie op te zetten, heeft hij niettemin een pijnpunt in de gelijke fiscale behandeling van de burgers aangeraakt. Het is van algemene bekendheid dat de fiscale controle van zelfstandigen en tevens vennootschappen, door een gebrek aan manschappen en adequate middelen niet doorgedreven geschiedt, waardoor de gemeenschap belangrijke belastingsinkomsten dient te derven."

"De beklaagde heeft dit op een volstrekt verkeerde en ontoelaatbare wijze willen compenseren, waardoor hij op zijn beurt de gemeenschap schade heeft toegebracht. Het zal uiteindelijk aan de (politieke) overheden toekomen de nodige middelen te verstrekken, om de door de beklaagde foutief aangeklaagde ongelijkheid te verhelpen."


Intussen heeft het ministerie van Financiën gisteren, na kritiek van de christelijke vakbond van belastingambtenaren, erkend dat zelfstandigen en bedrijfsleiders praktisch niet gecontroleerd worden en loon- en weddetrekkenden een grondige controle ondergaan.

Aangezien ik van de VLD in deze materie niet veel heil verwacht, zou ik zeggen : Steve, waar zit je godverdomme ?

(Bij het begin van deze legislatuur hamerde hij op een betere inning van de belastingen. Volgens mij liggen hier een paar honderden miljoenen euro's voor het oprapen door een einde te maken aan dergelijke wraakroepende praktijken.)

Als ik dan terug denk aan het discours van de grootste VLD-nul die er in het Belgische politieke landschap rondwaart (u had al begrepen dat ik Rik Daems bedoelde ?) die voor zijn riante villa en geenszins gehinderd door kennis van zaken een beetje uit zijn nek staat te lullen, mag het niet verwonderen dat ik af en toe een beetje cynisch wordt.

12:12 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

28-10-03

Vrieskou en de inefficiëntie van baby's

De laatste nachten is het berekoud geworden en de handjes van Pieter zien 's morgens blauw van de kou tot grote ongerustheid van zijn jonge moeder. "Daar wordt ie hard van" roep ik dan maar echt overtuigen doe ik niet, want gisterenavond stond de verwarming een uurtje full speed te draaien om te compenseren voor dat tochtgat dat een raam moet voorstellen op ons huur-appartementje. "Weet je hoeveel graden het vanmorgen op zijn kamer was", vroeg ze me gisterenavond verwijtend alsof ik er wat aan kan doen. "Zestien ! Dat is veel te koud, straks vriezen zijn handjes er nog af." Er zullen nog wat meer stenen uit de grond moeten vriezen vooraleer dat gaat gebeuren, maar met een bezorgde moeder valt niet te redetwisten dus moest de verwarming op.

De hummel heeft natuurlijk zo'n koude handjes omdat hij ze niet naast zijn lichaam legt terwijl hij slaapt. De vroedvrouw vertelde me indertijd dat dit het kenmerk van een tevreden baby was, die armpjes zo naast het hoofdje. Scoort heel hoog op de schaal der schattigheid als hij zo ligt te slapen, maar erg efficiënt is het allemaal niet als je het mij vraagt. Toch niet als het erop aankomt warme handen te hebben terwijl het buiten vriest dat het kraakt.

Er zijn wel meer dingen niet efficiënt aan een baby heb ik de laatste tijd gemerkt. Je luier vijf keer per dag volduwen bijvoorbeeld. Maar ik dwaal wederom af.

Vanmorgen viel de temperatuur op zijn kamer best wel mee ondanks de vrieskou van vannacht. Misschien dat de onderburen hun best wel gedaan hebben, wie weet. En met die bevroren handen viel het wel mee, want toen ik, vlak voor ik naar het werk vertrok, nog even voorzichtig door de spleet van de deur gluurde, lag hij in zijn bedje vrolijk met zijn armpjes te zwaaien. Na een extra controle of zijn handen er nog aan hingen heb ik met een gerust hart onze woonst verlaten.

14:12 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

De boete

OK, de buit is binnen, euhm, ... de boete bedoel ik. Het valt uiteindelijk beter mee dan ik vreesde. Rijden zonder licht op je fiets kost in Hasselt € 52.06. Ik veronderstel dat dit de minnelijke schikking is. Ik weet niet of dit in elk gerechtelijk arrondissement hetzelfde is, maar aangezien we hier in België leven zou het me niet verwonderen moest elk arrondissement zijn eigen tarieven hanteren. Ik vind het wel een grappig bedrag. 52 euro boete en 6 cent extra om de staatschuld af te betalen of zo (kan nog even duren).

08:29 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-10-03

Spreuk van de dag

Als de haan 's nachts lustig kraait, wordt zijn bakkes dichtgenaaid

20:18 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-10-03

Zoektermen II

Nogmaals heb ik de zoektermen bijgehouden die gebruikt worden om op deze blog terecht te komen.  De oogst is kwansuis hallucinant.
 
grappige spreekwoorden
spreekwoord juttemis (één hit, mijn site !)
Zal ik er misschien één verzinnen, voor als er nog eens iemand op zoekt ?  Maak met Sint Juttemis een spruit en er komt nooit iets uit.  Niet bijzonder grappig, ik geef het toe maar het moest snel gaan. :-)

 
Bill Gates geboorte datum (top spot in google)
Gates geboren ?  Gecompileerd zeker.

 
En Noach kreeg opdracht een ark te bouwen liedje
Ja dat voelen wij, ja dat voelen wij, aan ons arkje, aan ons arkje...

 
cartoon afbeelding boom
Echt het ideale onderwerp voor cartoons, ja.

 
big brother 4 naakt
Iemand die tijdens het dagelijkse 87 urige Big Brother zendschema van Kanaal 2 tien minuten gemist heeft

 
gratis naakt bekende vlaming
Moet het dan ALTIJD gratis zijn ?

 
jupiler retail
Dat was waarschijnlijk een informaticus die hiernaar zocht.  Sorry, wordt enkel verkocht in bulk verpakking

 
afbeelding duiven
Nog goed dat er niet gezocht werd op de combinatie "beeld" en "duiven" want dan was er stront aan de knikker

 
"Gilbert De Swert"
Kijk eens aan, kijk eens aan.  Geen idee wie Gilbert is ?  Zoek dan maar verder, het staat elders in deze blog.

 
huis kopen haasrode
Neen

 
cartoon "verhofstadt"
De quotes rond verhofstadt zijn nogal overbodig, dipshit

 
zwart gat sociale zekerheid in belgië
Lap, de zwarten hebben het weer gedaan

 
noach in de islam
Sorry, verkeerde geloof

 
de pinguïn+aanpassing aan het water
Nog een natuurliefhebber, gewoon afstemmen op Big Brother

 
chinees spreekwoord
Betel één chinees in een Fold dan tien in de tlam (kwestie van de werkgelegenheid in Limburg wat op peil te houden)

 
stedebouw limburg
Bestaat net zoals in de rest van Vlaanderen nu een jaar of vijf, daarvoor bouwden we allemaal gezellig door mekaar.

 
asielzoekers hengelhoef
Te laat dumbo.


sadia naakt
Is uw vrouw weer niet goed genoeg ?

 
beschikbaarheid condooms
Zie hierboven bij de grappige spreekwoorden

 
bekende vrouwen naakt
Zijn er ook mensen die het woordje 'naakt' NIET gebruiken bij het zoeken in google ?

 
bert anciaux zone 30 artikel
Gelukkig maar, als je die naakt wil zien is er iets grondig mis. 

 
sportvrouw borsten
Henin zeker :->

 
paintballen limburg belgie
Zie sportvrouw borsten

 
johan musseuw naakt
Moeten we nu echt iedereen naakt zien of wat ?  Of is het soms om te zien of zijn spieren echt zijn ?

 

20:32 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-10-03

Spreuk van de dag

Wie zijn kruis krabt met een riek, eindigt vaak in de kliniek

17:12 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-10-03

Die ochtend op het fietspad

Het was vrijdag zeventien oktober, toen ik in alle vroegte stilletjes het appartement verliet. Stilletjes, om de nu 10 weken oude Pieter niet uit zijn vredige slaap te wekken. De ijzige koude van de nacht blies in mijn gezicht terwijl ik me per fiets over de Hasseltse fietspaden naar mijn werk begaf. Na het oversteken van de brug over het Kanaal, leidde het fietspad me weg van de aankomende verkeersdrukte langs de Demer, omringd door het groen. Om half acht arriveerde ik aan de verkeerlichten waar het afgelegen fietspad de Elfde Liniestraat kruiste en daar zag ik ze staan met zijn vieren, de behoeders van de chaos, de veilige rots in de branding, de mannen van de macht, kortom de lokale politie. "Insane" zei ik tegen mezelf, "duw op het knopje" en wacht braafjes tot het groen wordt". Ik was amper aan de overkant of één van de agenten vroeg of ik even aan de kant wilde komen. Me nog steeds van geen kwaad bewust, stapte ik af. "Uw licht brandt niet". En ja hoor, the insane was in ernstige overtreding met de wet. Terwijl de inspecteur de gegevens van mijn identiteitskaart noteerde, probeerde ik nog (toevallig naar waarheid, maar echt relevant is dat niet) op te werpen dat ik uitzonderlijk vroeger vertrokken was, maar terwijl mijn woorden vervlogen in de kille ochtendlucht, zag ik het nutteloze van mijn poging in. "Erkent u de overtreding ?" vroeg de inspecteur nadat hij de nodige gegevens had genoteerd. Als er iets is waar ik een hekel aan heb, dan zijn het mensen die glashard ontkennen dat ze iets gedaan hebben (zelfs nog terwijl ze naar de video kijken die het tegendeel aantoont) dus gaf ik simpelweg toe en plaatste mijn handtekening. Na het vervullen van de formaliteiten ging ik mijns weegs (de dynamo had ik een stuk eerder al - als teken van goede wil - aangezet).

Tot zover wat er gebeurde, nu even fictief (ik zeg het er voor de zekerheid maar bij, je weet maar nooit). Nu ja fictief...

Terwijl de inspecteur ijverig deze zware overtreding (niet sarcastisch bedoeld, dit is zo volgens het verkeersreglement) noteerde, werd enkele blokken verder een oud vrouwtje beroofd van haar handtas en knalde een chauffeur door het rode licht, reed een voetganger aan en pleegde vluchtmisdrijf. Aan de andere kant van de stad sloot een inbreker de achterdeur van zijn met andermans spul volgeladen cammionette en loosde een propere Vlaming zijn vuil op een afgelegen weide. Elders in de wereld gaf de directeur van de Mossad zijn speciale team de opdracht een een vervelende Palestijn te liquideren en in Irak werd er een aanslag gepleegd waarbij twee militairen en zes onschuldige burgers om het leven kwamen.

Maar terug naar de realiteit van vandaag. En die bestaat uit een brief van Pro Justitia. Klinkt prachtig, nietwaar, 'Pro Justitia'. Daarin staat te lezen dat ik in overtreding was met art 30.3.1° K.B. 01/12/75 om "Als bestuurder van een bereden rijwiel, tussen het vallen van de avond en het aanbreken van de dag, op een openbare plaats te hebben gereden zonder vooraan een wit of geel licht te gebruiken". Daarna volgt dezelfde tekst nog eens maar dan voor een rood achterlicht. In Beschaafd Nederlands : ik fietste tijdens de schemering zonder licht.

Enig opzoekingswerk op het internet leert me dat dit me waarschijnlijk 5600 frank gaat kosten (ja, de Euro is nog steeds niet aan me besteed als ik wil weten hoeveel iets nu werkelijk kost).

Het geld (of een deel ervan) dat ik uitspaarde door met de auto naar het werk te gaan, ben ik bij deze ook alweer kwijt. Het zou flauw zijn om te zeggen dat ik voortaan dan maar met de auto zal gaan.... maar ik ben vandaag wel met de auto gegaan (grijns).

Toevoeging 24/10/2003 : Omdat sommige mensen het blijkbaar niet snappen even erop wijzen dat ik het feit dat ik een boete 'verdien' niet in twijfel trek. De wet is de wet, is het niet ? Ik stel me wel vragen bij dat belachelijke bedrag.

20:46 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

20-10-03

Waarom Lei Clijsters een man naar mijn hart is

Uitspraken van Lei Clijsters tijdens een interview in Humo op 7 oktober 2003. Tenminste nog iemand die deze dolgedraaide wereld nog een beetje kan relativeren en gevoel voor humor heeft.

Ik verwacht dat Justine over drie weken op één staat. Mooi gedaan, denk ik dan. Maar ik weet nu al dat de pers fanatiek zal komen zoeken of er bij ons toch niet een zweempje van ontgoocheling is, en daar werk ik niet aan mee.

Er hebben 's nachts 300.000 mensen naar de finale gekeken en jij bent daar niet bij. Vreemd.
Waarom ? Tien miljoen andere Belgen zijn toch ook blijven liggen. Ik ben blij dat die 300.000 mensen zo meeleven, maar de zoveelste keer Henin-Clijsters gaat mij ook weleens tegenstaan. Ik vind de US Open ook wel fijn en belangrijk, maar ik kom er 's nachts mijn bed niet voor uit.

Justine heeft het in zich de komende twee à drie jaar nummer één van de wereld te zijn, dat meen ik.

Na Roland Garros en de US Open zeiden zogenaamde kenners dat Kim beter een psycholoog zou inschakelen. Waarom ? Omdat ze van de laatste vier westrijden tegen Henin er drie verloren heeft ? Komaan zeg ! Davenport heeft de laatste vijf duels van Kim verloren, maar die heeft ook geen psycholoog. Venus kan niet meer winnen van Serena, maar ze laat het niet aan haar hart komen.


Tot slot: Wie wordt Sportvrouw van het jaar ?
Kim heeft het beste seizoen uit haar carrière gespeeld, maar als Justine dit jaar niet wint, wint ze nooit. Wij gunnen het haar allemaal.

16:58 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Spreuk van de dag

Wie zijn kind benzine voert, mag niet roken als het boert

09:32 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

19-10-03

Funstuff : Sisters of Mercy

A man is driving down a deserted stretch of highway when he notices a sign out of the corner of his eye. It reads:

SISTERS OF MERCY HOUSE OF PROSTITUTION - 10 MILES.


He thinks it was just a figment of his imagination and drives on without second thought. Soon, he sees another sign which says:

SISTERS OF MERCY HOUSE OF PROSTITUTION - 5 MILES.


Suddenly, he begins to realize that these signs are for real. Then he drives past a third sign saying:

SISTERS OF MERCY HOUSE OF PROSTITUTION NEXT RIGHT.


His curiosity gets the best of him and he pulls into the drive. On the far side of the parking lot is a somber stone building with a small sign next to the door reading:

SISTERS OF MERCY.


He climbs the steps and rings the bell. The door is answered by a nun in a long black habit who asks, "What may we do for you, my son?"

He answers, "I saw your signs along the highway, and was interested in possibly doing business."

"Very well, my son. Please follow me." He is led through many winding passages and is soon quite disoriented.

The nun stops at a closed door, and tells the man, "Please knock on this door."

He does as he is told and this door is answered by another nun in a long habit, holding a tin cup. This nun instructs, "Please place $50 in the cup, then go through the large wooden door at the end of this hallway." He gets $50 out of his wallet and places it in the second nun's cup. He trots eagerly down the hall and slips through the door, pulling it shut behind him. As the door locks behind him, he finds himself back in the parking lot, facing another small sign:

GO IN PEACE
YOU HAVE JUST BEEN SCREWED BY THE SISTERS OF MERCY

20:54 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-10-03

Spreuk van de dag

Beter één vogel in de hand dan tien tegen de voorruit van mijn Ferrari.

(Speciaal voor de kapitalisten onder ons)

13:29 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-10-03

Het sprookje van de pinguïn aan de zuidpool

Omdat ik geen zin heb om me moeite te doen en om "GDB" (le mal aimé)" te bewijzen dat ik ook absurde verhalen kan schrijven die desondanks zelfs nog enige samenhang vertonen (is dit nu een subtiele belediging ?), volgt hieronder een verhaal dat ik lang geleden schreef. Vanwege het "lang geleden" heb ik enkele dingen geactualiseerd (in de vorige eeuw was er bijvoorbeeld nog geen sprake van schandalen met Visa kaarten).

Er was ééns een pinguïn die leefde aan de Noordpool. Zijn ouders waren allebei dood gegaan in de diepste armoede. Ze waren zelfs zo arm dat ze waren doodgevroren van de kou (omdat doodvriezen van de warmte nu éénmaal zo moeilijk is, trouwens Het Rode Kruis aanvaardt dit niet als doodsoorzaak en het “Fonds voor rampenbestrijding” kan daar ook al niet mee lachen). De arme pinguïn was nu wees, maar dat kon hem eigenlijk niks schelen want zijn ouders deden toch niks anders dan zagen. Erger was dat hij zo'n enorme honger had en het allerergste was wel dat hij niks te eten had. De pinguïn liep dus een beetje doelloos rond te zwalken op de Eeuwige ijsvlakten toen hij opeens een klein jongentje in het oog kreeg dat thuis was weggelopen omdat hij geen Sega Masterdrive kreeg van zijn ouders die zegden dat hij beter iets nuttigs kon doen zoals gaten hakken in het ijs. Het jongentje had bovendien eten bij zodat het toch nog gezellig werd. De pinguïn at zijn buikje rond en viel in een diepe slaap. Dat was echter het moment waarop het snode jongetje gewacht had en hij sneed de pinguïn open en stopte keien van 10 kilo, die hij altijd bij zich had voor het geval dat, in de buik van de pinguïn in de plaats van de brokken vlees die hij er aantrof en die hij recupereerde om nog ééns een andere pinguïn mee voor de gek te houden. Daarna naaide hij de pinguïn mooi terug toe zodat deze niets zou merken.

Toen de pinguïn wakker werd had hij vreselijke dorst en hij spoedde zich naar het water alwaar hij zich voorover boog om een slokje te nemen van het heldere vocht dat zich in weids panorama van diepblauwe tulpen,... 't is te zeggen hij dronk wat. En wat gebeurde er. Met de voorspelbaarheid van een aflevering van "Big Brother" gebeurde er wat er moest gebeuren. Niets. Toen de pinguïn zich wilde oprichten echter gleed hij uit over een bananenschil die daar was achtergelaten bij de opnames van "Het circus van Moskou op de Siberische hoogvlakten" een wereldberoemde show op de Noordpool. De pinguïn stuikte voorover en verdween in de kolkende golven. En terwijl een pleziervaartuigje boven zijn hoofd kennelijk verdwaald was, dacht de pinguïn: "Dit is het einde”. Op dat moment echter kwam er een vrolijke zeemeermin langs gezwommen die roet in het eten kwam gooien van wat een prachtige aandoenlijke en heldhaftige dood had kunnen zijn. Door haar toedoen echter is het verhaal nog niet ten einde en daarom, maar dan ook daarom alleen zijn we bereid haar dit te vergeven, al moet ze het geen tweede keer proberen, want dan ligt ze er onverbiddelijk uit, ster of geen ster. De zeemeermin zag de pinguïn en terstond werd haar gemoed bevlogen door een uitdeinend gevoel vanuit haar hart waardoor haar diepste innerlijke zieleroerselen samengebald werden tot een explosie van intense verliefdheid. De pinguïn echter was intussen serieus aan 't verzuipen. Hartstochtelijk kuste ze de pinguïn en kijk hij deed zijn oogjes al open. Verbaasd keek hij haar aan en hij zei "Yeikes", want ze had jeugdpuistjes. Maak je geen zorgen stelde de zeemeermin hem gerust, ik gebruik vetarme scheerschuim. En zie wat gebeurde, terstond werd de pinguïn hevig verliefd op de zeemeermin die betoverd was door een boze tovenaar, want die hadden we nog niet gehad en een goed sprookje kan niet zonder een boze tovenaar. De zeemeermin en de pinguïn wilden stante pede in het huwelijksbootje stappen maar het enige wat ze vonden was een wrak uit de 15 de eeuw en bovendien moesten ze eerst Neptunus zien te vinden om zijn zegen te geven over het huwelijk. Neptunus was echter weer ééns aan de boemel met een paar waternimfen en zo togen de pinguïn en de zeemeermin op zoek naar het huisje van de oude wijze man, want die wist waar Neptunus uithing, hij was niet voor niets een oude wijze man. Al gauw bereikten ze zijn huisje en ze klopten op de deur. "Trek maar aan het belletje en het deurtje zal opengaan", riep de oude wijze man en toen stortte het huisje in en de oude man was zo dood als een pier. Niet getreurd echter, de wereld was weer ééns verlost van een ouwe zeur en de pinguïn en de zeemeermin zwierven dagenlang rond op de bodem van de oceaan totdat ze éénsklaps in de verte een kasteel voor zich zagen opdoemen. Dit bleek echter een onderwaterspiegeling te zijn van het kasteel waar ze op dat moment met hun domme kop tegenaan botsten. Voor het kasteel lagen enkele wachters te snurken dat het niet meer mooi was. Er stonden ook nog een paar lege emmers, maar die hebben verder niets met het verhaal te maken.

Ze gingen het kasteel binnen en troffen er een ongelofelijke rotzooi aan. De slapende wachters hadden namelijk niet goed opgelet terwijl ze sliepen en allerlei gespuis van het laagste allooi had het paleis leeg geplunderd en beroofd. Alleen de gouden kranen, de Perzische tapijten, de diamanten kroonluchters, de schilderijen, de rest van het interieur en wat prullaria waren bewaard gebleven. De zeemeermin die intussen de hoofdrol in het verhaal had overgenomen en de Pinguïn die als randverschijnsel in de marge voortleefde, besloten onmiddellijk orde op zaken te stellen en ontsloegen de wachters op staande voet vanwege het misbruik van Visa kaarten. Omdat ze toen geen wachters meer hadden, werden ze op hetzelfde moment weer aangenomen vanwege de onderwaterwet van de automatische indiensttreding van wachters in tijden van onlust, chaos, oorlog en andere vervelende toestanden. De zeemeermin was blij dat ze ook dit weer tot een goed einde had gebracht en de pinguïn mocht het gruis uit de zalen borstelen, een onbegonnen werk met al dat water dat rondklotste. Dat leidde tot een kletterende echtelijke ruzie en de Pinguïn verdween in een donkere kerker en werd nooit meer teruggezien. Aangezien daarmee het hoofdpersonage uit het verhaal verdween en de zeemeermin eigenlijk een ongelofelijke trut was, kwam daarmee een plots en droevig einde aan wat een ongelofelijk boeiend verhaal had kunnen zijn.

EINDE

22:44 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

15-10-03

Zoektermen

Ik was nieuwsgierig naar de zoektermen waarmee mensen tot op mijn site 'googlen' (een beetje afgekeken van "Donderse dagen" trouwens, zie ook in de linkerkolom bij de links). Het is een mooie oogst geworden :

het leven zoals het is (msn zoeken, hit 20) - Tiens,tiens, wie had dat gedacht
wachtlijsten humor (google, pagina 3) - Huh ?
johan museeuw+cartoon (google, vierde hit) -
porno+big brother (google, pagina 6) - Tuurlijk, waarom niet
bigbrother naakt (google, pagina 2) - Maar allé jongens
grootte ford genk (google, tweede hit !) - niet meer zo groot ;-)
kakken (google, pagina 1) - Wie zoekt daar nu op
cartoon+jaloersheid (google, top spot)

Vanaf hier ben ik gestopt met tellen de hoeveelste hit ik had, het is zo al werk genoeg ;-)

waarom mannen niet luisteren
huilen met de pet op spreekwoorden - Zo slecht is mijn blog nu ook weer niet
bekende vlaming geloof - Die geloven voornamelijk in zichzelf
baby langwerpig hoofd - Grijns
lezersbrieven(10-2003) over ford - Dit gaf twee hits, eentje van het Vlaams Blok en de tweede was mijn blog, als ik hiermee een hit van het Blok heb afgesnoept, dan heb ik mijn plaats in de hemel nu wel verdiend :-)
cartoon bevalling
mop chinezen - Leuze glappig
henin naakt - Voor haar borsten zeker :->
eureka archimedes - En, gevonden wat je zocht ? ;-)

10:11 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

11-10-03

Godsdienstige overtuiging

Intussen zal het uit onderstaande licht ironische bevindingen wel duidelijk zijn dat ik niet zo'n overtuigde katholiek ben. Maar wat ben ik dan wel ? Een atheïst ? Een agnost misschien ? Weet ja wat, ik ga eens zoeken wat ik nu eigenlijk geloof ...

(terug) Niks gevonden.

18:20 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

10-10-03

Condooms de grote oorzaak van Aids volgens katholieke kerk

BRUSSEL -- Zelfs in landen die kampen met een aidsepidemie blijft de katholieke kerk het gebruik van condooms ontraden ,,omdat die gaatjes zouden bevatten waar het hiv-virus doorheen kan dringen''. Die beschuldigingen worden geuit in een Panorama-programma van de BBC die zondagavond wordt uitgezonden. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) reageert verontwaardigd.

De reportage, getiteld Sex and the Holy City, claimt dat kardinalen, bisschoppen, priesters en kloosterzusters publiekelijk de veiligheid van condooms betwijfelen. Ze zouden de mensen wereldwijd het gebruik ervan afraden, ondanks de algemene wetenschappelijke consensus over de ondoordringbaarheid van condooms voor het hiv-virus.

Bron : De Standaard

Natuurlijk, wie vertrouwt er nu nog op wetenschappers. Ik bedoel maar, het begon al met Newton die onder zijn boom naar vallende appels zat te staren om nog maar te zwijgen van Archimedes die uit zijn bad sprong en "Eureka" roepend naakt door de straat rende. Neen, wetenschappers, daar loopt het Vaticaan niet zo hoog mee op. Het is een zootje ongeregeld, dat heeft de geschiedenis ten overvloede uitgewezen. Trouwens er bestaat bij hen toch nooit een consensus en dat verhaal van die gaatjes klinkt toch wel geniaal. Misschien heeft de paus het zelf bedacht tijdens zo'n vlaag van genialiteit. Maar dat moet dan wel een tijdje geleden zijn geweest, want nu is hij een beetje uitgewaaid. Die condoomfabrikanten doen dat ook voor de lol natuurlijk, minuscule gaatjes voorzien in de condooms, het moet ook nog een beetje spannend blijven. Maar ook weer niet té, want dan kan je beter een grotere maat nemen. Niet dat ik iets van condooms afweet, ik ben een goede katholiek en goede katholieken doen het om zich voort te planten. En als ik iets bewezen heb dan is het dat toch wel ! Verdomme ! Het bewijs ligt in de kamer hiernaast en begint dadelijk te bleiten waarschijnlijk. Maar ik dwaal af.

Wetenschappers dus, want daar ging het allemaal over. Een onbetrouwbaar zootje als je het mij vraagt. Maken hopen subsidies op aan dingen waar een mens niks van snapt. "Fundamenteel onderzoek" noemen ze dat dan. Ja, je grootje, die zitten gewoon de hele dag te surfen op onze kosten. Het zou me niet verwonderen dat ze ook nog een blog bij skynet hebben om af en toe een paar frisse uitspraken de wereld in te sturen over condooms en zo. En laat dat nu net het onderwerp van deze post zijn. Nu dus echt terug naar het onderwerp.

In dezelfde reportage zegt de aartsbisschop van Nairobi, Raphaël Ndingi Nzeki, dat condooms het hiv-virus helpen verspreiden. ,,Aids... woekert zo snel door de beschikbaarheid van condooms'', aldus Nzeki. In Kenia is een op de vijf drager van hiv-virus.

Gordon Wambi, directeur van een aids-testprogramma in Lwak, vlakbij het Victoriameer, getuigt in de BBC-uitzending dat oppositie van de katholieke kerk het hem onmogelijk maakt om condooms te verdelen. ,,Sommige priesters zeggen de mensen zelfs dat alle condooms met het hiv-virus besmet zijn.''

Nzeki, klinkt dat niet aardig als naam voor de volgende paus ? Vergeet kardinaal Danneels, die man is veel te progressief. Meisjes als misdienaar, stel je voor. Wat doen al die vrouwen überhaupt in de kerk ? Als God gewild had dat er vrouwen in de kerk kwamen dan had ie er wel een fornuis gezet. Of er eentje aan een kruis genageld (al is dat dan weer geen zicht, zo'n fornuis aan een kruis). Ik bedoel maar, het is me wat met die feministen tegenwoordig. Straks willen ze ook nog zitten in de bus. Ze mogen al blij zijn dat ze kinderen mogen baren, een stuk of tien liefst want anticonceptie mag echt niet hoor !

De katholieke kerk is tegen elke vorm van ,,kunstmatige'' contraceptie omdat daarmee de band tussen seksualiteit en voortplanting wordt doorbroken.

Tijdig terugtrekken mag dus wel, maar eigenlijk toch liever niet, laat de vrouwen maar 17 kinderen krijgen, dat is de natuur en bovendien hebben ze hun handen dan vol, zijn we ineens van al dat "vrouwen in de kerk" gezeur verlost en tegen Aids zal het ook wel helpen.

22:27 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De pijn van het zijn in de trein

Als iets goed is, dan mag het ook gezegd worden. De volgende skynet blog vond ik origineel en best wel grappig : Treinpijn . Het klinkt misschien niet erg sexy, een blog over het reizen met de trein, maar ik vond het zeer amusant.

10:53 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

09-10-03

Intussen bij Ford

0

23:20 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

3000 bezoekers, die moet je verdienen, elke dag

De vraag naar de 3000ste bezoeker gaf zo'n waslijst aan in variërende mate grappige reacties dat het me aangewezen lijkt ze (in chronologische volgorde uiteraard) op de main page te vermelden :
 

scheisse
sorry Insane..Ik ben de 2998ste...en dus kan ik je die classified informatiion over mij niet geven... ;-)

http://cms.skynetblogs.be
CMS
 
 
 
2003-10-06, 22:06:16
3002
en ik ben 3002de, ik ben het dus ook niet geworden, wie o wie is het nu. Zal hij/zij zich bekend maken of niet?

rik
 
 
 
2003-10-06, 22:51:27
Onbekende
Blijkbaar heeft de onbekende persoon in kwestie het niet opportuun geacht zich kenbaar te maken.

Eigenlijk was het ook een persiflage omdat iedereen altijd zit te zeuren dat bezoeker xyz zich bekend moet maken, so, to be frankly my dear, I don't give a damn (zei, hij in tranen uitbarstend)

the insane
 
 
 
2003-10-06, 22:59:44
eigenlijk
eigenlijk was dit de eerste keer dat ik ergens ergens heb zien staan dat de zoveelste bezoeker zich kenbaar moest maken. En dan nu in een poging wat controverse te krijgen in deze blog: kort en krachtig:insane heeft LIMBURG ten SCHANDE gemaakt op deze blog.
wie schrijft dat hij wil weten wie de 3000de bezoeker is heeft ook de reggels van het spel aanvaard!!!!!!! en moet daarna niet zumpen dat het allemaal een grap is!!!!!

rik
 
 
 
 
2003-10-08, 10:55:57
Artikel 2 van het ms wetboek, par. 7 : Kenbaarheid van het bezoekersaantal.
Gezien het feit dat het mij normaal gezien geen moer interesseert de hoeveelste bezoeker ik ben -ik wil namelijk altijd de eerste zijn- was mij toch deze prangende noodkreet opgevallen en kan ik dus stellen dat ik hier mijn tijd heb verbeid als 2990ste bezoeker en dat de volgende keer de bezoekersindicater reeds méér dan 3000 doorgangsposities aangaf.

Het valt me zwaar te moeten zien dat onze maatschappij zodanig vervallen is dat er zelfs geen gehoor wordt gegeven aan deze kreet om hulp.

Kunnen we niet, naar Amerikaans model, een rondvraag organiseren om deze regering massaal naar huis te sturen, onder het motto "moeder heeft viskes gebakken en ze te vervangen door de cast van "Familie" of "Thuis". Dit om geen favoritisme ten toon te spreiden, zeker aangezien ik niet behoor tot de categorie van "thuiskenners" noch van "familiekenners".

Het doet mij leed dat mijn antwoord zo kortaf is, maar ik heb nog maar pas het eerste jaar "politieke spraakkunst" zonder veel gevolg achter de rug.

http://mauwmauw.skynetblogs.be
ms
 
 
 
2003-10-08, 11:35:10
de enige echte 3100e bezoeker zegt:
Eigenlijk is da wel een slimme zet hé, want als je vraagt wie de 3000e bezoeker zal zijn, dan ga je er de bezoekers die net te vroeg kwamen toe aanzetten nogmaals langs te komen, want wie wil er nu niet die enige echte 3000e bezoekers zijn ? Volgens mij is dit louter een truc om je bezoekersaantal op te krikken. Ik heb je door Mr Insane ;-) !

http://januar.skynetblogs.be
JaNuaR
 
 
 
 
 
2003-10-08, 12:58:44
astemblief é mensen
Jullie zitten dus al bijna aan de 5000ste bezoeker en toch zetten jullie dat de 3000ste bezoeker zich kenbaar moet maken. Zet dan toch ineens dat de 5000ste bezoeker zich kenbaar maakt.

http://gastje007.skynetblogs.be
Gastje-007
 
 
 
U vraagt, wij vragen
Bij deze :
Wil de 5000ste bezoeker zich kenbaar maken ?

the insane
 
@Rik : het is mode te vragen naar bezoeker xyz, trust me.
@Januar : Natuurlijk is het een truuk, de teller stond in no time op 3100 ;-)

@Iedereen: Waar blijft die 5000ste bezoeker nu ?
 
Ziezo, dus dat zit er alweer op ongetwijfeld tot ieders tevredenheid.  Gelieve me nu te excuseren, ik moet dringend eens gaan vaststellen of ik niet ergens anders ben.
 

13:36 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

08-10-03

Noach, de ark en een berg fouten

Dit verhaal van een nieuwe zondvloed circuleert al enige tijd op het internet. Ik heb wat aanpassingen doorgevoerd om het te actualiseren en de flagrante fouten eruit te halen. De vervoeging van de werkwoorden was zo inconsequent als Isabelle Durant en een overvliegend toestel van DHL, er zaten gaten in het verhaal ter grootte van de nek van Jean-marie Dedecker en er was sprake van een zekere "Noë". Ik heb het hele net afgeschuimd naar online Bijbels en die spreken toch meestal van Noach voor de Nederlandse versies en Noah voor de Engelse. Ik neem aan de Noë dus van het Frans komt, maar de Franse sites hebben het dan weer over Noé. Het zou ook een verschil kunnen zijn tussen Vlaanderen en Nederland natuurlijk, dus wie het weet mag het mij zeggen ;-)

De Heer keek naar de wereld in het jaar 2003 en zag dat het slecht was. De aarde was verdorven en overbevolkt en hij besloot dat de tijd rijp was voor een nieuwe zondvloed. De Heer wekte Noach op uit zijn graf, en plaatste hem in België. Vervolgens gaf hij hem de opdracht de Ark te herbouwen en twee exemplaren van elk levend wezen te redden.

" Hier is het plan", zei God. "Haast je, want over zes maanden zal het 40 dagen en 40 nachten regenen. Zes maanden later begon het te regenen. De Heer keek neer en zag Noach wenen in zijn overstroomde tuin, maar hij zag geen Ark.

"Noach", donderde Hij, "Waar is mijn Ark?" "Vergeef me, Heer", smeekte Noach. "De dingen zijn veranderd. Ik had een speciale bouwvergunning nodig. En ik heb moeten discussiëren met de inspecteurs in verband met een brandverzekering. Mijn buren beweerden dat ik de bouwlijn overschreden had met mijn Ark en dat ik de maximumbouwhoogte niet gerespecteerd had. We zijn naar Stedebouw moeten gaan voor een beslissing. Dan kwamen het ministerie van Verkeer en de dienst van Bruggen en Wegen. Zij wilden een waarborg gestort hebben voor de toekomstige kosten van de aanpassing van de infrastructuur als de Ark moest verplaatst worden naar de zee. Ik beweerde dat de zee tot hier zou komen, maar daar geloofden ze geen snars van.

Hout vast krijgen was een ander probleem. Er is een verbod op het kappen van inlands hout om de gevlekte bosuil te beschermen. Ik probeerde de mensen van natuurbescherming te overtuigen dat ik het hout juist nodig had om die uil te redden. Geen gehoor!

Ik verzamelde de dieren. Maar dan werd ik aangeklaagd door Gaia. Die beweerden dat ik wilde dieren gevangen hield tegen hun zin. Ook argumenteerden ze dat de accomodatie te beperkt was en dat het wreed en onmenselijk was zoveel dieren te houden in zo'n kleine ruimtes. Het Ministerie van Leefmilieu besliste dat ik geen Ark mocht bouwen tenzij ik eerst een Milieueffectenrapport opmaakte over uw voorspelde watervloed.

Daarna kreeg ik een klacht van het Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding van uw dwarse pastoor Leman . Volgens hem moest ik een bepaald aantal allochtonen inhuren om de Ark te bouwen. Nadat ik het had gewaagd een allochtoon aan het werk te zetten, kwam het Vlaams Blok langs en heeft hier de boel kort en klein geslagen. Bovendien is Leman intussen ontslagen en de socialisten beweren dat het mijn schuld is. Eens de politiek er zich mee ging moeien was het hek van de dam. Verhofstadt zelf kwam langs omdat hij vond dat mijn boodschap veel te negatief was. Hij wilde dat ik een verklaring aflegde dat België het perfecte land is om in te wonen.

De vakbonden waren ook niet tevreden. Zij wilden dat ik enkel vakbondsleden met Arkervaring tewerk stelde. Om de zaken nog erger te maken heeft Douane en Accijnzen al mijn bezittingen aangeslagen. Zij beweren dat ik het land illegaal wil verlaten met meeneming van bedreigde diersoorten.

Dan zeg ik nog niets over de problemen met het ellebogenwerk van al die politici (Rik Daems op kop) die allemaal iemand hadden die absoluut mee moet.

Dus Heer, vergeef mij, het zal me minstens tien jaar kosten om de Ark te bouwen."

Plotseling stopte het met regenen, de hemel klaarde op en de zon begon te schijnen. Een prachtige regenboog strekte zich uit over de horizon. Noach keek verwonderd op. " Wil dit zeggen dat U de wereld niet zal vernietigen", vroeg hij. "Neen", zei de Heer, "uw regering is daar al intensief mee bezig".

20:54 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Klassieker

We mogen het intussen al een klassieker noemen. Het spijt me van de recyclage, maar deze cartoon is nog steeds zo actueel dat ik de drang niet kon weerstaan van 'm nogmaals te plaatsen.Dames en Heren, de idioot bij uitstek van 2003. Het jaar is nog niet om, maar we hebben al een winnaar !

13:24 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De vraag

De vraag is niet "Is er leven na de dood". De vraag is "Is er sex na de dood".

10:40 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

06-10-03

Drieduizend

Wil de 3000ste bezoeker zich kenbaar maken ?

Naam, voornaam, geslacht, IQ, schedelomtrek en seksuele (of sexuele, sinds de spellingshervoming ben ik definitief het noorden kwijt) geaardheid volstaan.

Een korte inleiding tot de kernfusie mag maar hoeft niet.

18:47 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

05-10-03

Een scheet in een fles

Het wereldwijde web, een plaats vol (volks) vermaak. Wie zich ziek lacht met scheten, protten, winden en andere luchtige aangelegenheden moet anders maar eens naar hier surfen en dan "music" selecteren en vervolgens op de jukebox klikken.

11:26 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-10-03

Het onbestaande onderzoek aan de universiteit van Cambridge dat de werelde veroverde

Aoccdrnig to a rscheearch at Cmabrigde Uinervtisy, it deosn't mttaer in waht oredr the ltteers in a wrod are, the olny iprmoetnt tihng is taht the frist and lsat ltteer be at the rghit pclae. The rset can be a toatl mses and you can sitll raed it wouthit porbelm. Tihs is bcuseae the huamn mnid deos not raed ervey lteter by istlef, but the wrod as a wlohe.

Or rather...

According to a researcher (sic) at Cambridge University, it doesn't matter in what order the letters in a word are, the only important thing is that the first and last letter be at the right place. The rest can be a total mess and you can still read it without problem. This is because the human mind does not read every letter by itself but the word as a whole.

Er bestaat ook een Nederlandse versie van :

Vlgones een oznrdeeok op een Eglnese uvinretsiet mkaat het neit uit in wlkee vloogdre de ltteers in een wrood saatn, het einge wat blegnaijrk is is dat de eretse en de ltaatse ltteer op de jiutse patals saatn. De rset van de ltteers mgoen wllikueirg gpletaast wdoren en je knut vrelvogens gwoeon lzeen wat er saatt. Dit kmot odmat we neit ekle ltteer op zcih lzeen maar het wrood als gheeel.

Het is iueinengs gdnoeevn njuautilrk, maar haales is het gleednetors icrroent

Het is aanzienlijk moeilijker om dit te lezen, dan het voorgaande. Als je vast komt te zitten en wilt weten wat daar nu staat :

Het is ingenieus gevonden natuurlijk, maar helaas is het grotendeels incorrect.

Er zijn namelijk gemakkelijk zinnen te maken die volledig onleesbaar zijn zoals hierboven bewezen werd. Wie meer wil weten moet hier maar eens naar toe surfen waar één en ander uit de doeken gedaan wordt door iemand die écht aan de universiteit van Cambridge werkt.

13:24 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-10-03

Om meer ellende te voorkomen Ford Genk best zo snel mogelijk sluiten

Als we Ford Genk nu zo snel mogelijk helemaal sluiten dan hebben we wel het voordeel dat er in de toekomst nooit nog grote bedrijven kunnen gesloten worden in Limburg.

Meteen stel ik voor dat we van Limburg DE fun zone van België maken. We hebben al :

Center Parcs
Hengelhoef
Retail Village Maasmechelen
Bokrijk
Elke Kiezelput waarvan een recreatiezone is gemaakt

Kunnen ze van Ford Genk net zo goed een mega pretpark maken, dat sluit dan perfect aan bij de rest van Limburg.

13:11 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Nog meer beroepen voor Bob

Bob geeft zijn vrouw een pak slaag : Bob de Verbouwer
Bob werkt bij Jupiler : Bob de Brouwer

10:46 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-10-03

Het houdt niet op, nog een lezersbrief

Die lezersbrieven van "Het Belang van Limburg" zijn werkelijk een onvolprezen bron van amusement.

Terwijl vandaag heel Limburg zich druk maakt over de herstrucuturering van Ford Genk en het lezersbrieven hierover regent, gaat dit straal voorbij aan Jo Grondelaers uit Dilsen-Stokkem die vreselijk verbolgen is over iets waar nauwelijks nog een hond interesse voor heeft (en daarbij een taaltje gebruikt waarvan je de haren te berge rijzen). Ik weet niet waarover het gaat, maar het zit hem blijkbaar heel hoog.

"BIG BROTHER
kort en krachtig:sadia heeft LIMBURG ten SCHANDE gemaakt op de tv.
wie zich inschrijft voor big brotter heeft ook de reggels van het spel aanvaard!!!!!!! en moet daarna niet zumpen daarover!!!!!"

Bron : nogmaals Het Belang van Limburg

Laat er nu niemand "zumpen" dat ik de spot drijf met de Limburgers, want dat is niet zo, ik drijf de spot met "Het Belangske" een krant die weliswaar iets meer niveau heeft dan "Het Laatste Nieuws" (wat niet echt een verdienste is), maar verder enkel bruikbaar is om er vis in te verpakken.

Met dank aan Rik om me op dit onvolprezen stukje proza te wijzen.

22:32 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Het is allemaal de schuld van Bert Anciaux

Ik begin tot het verontrustende vermoeden te komen dat de lezersbrieven van "het Belang van Limburg" een niet aflatende stroom verwarde onzin bevatten.

Neem nu deze brief van "R.M."

"Hopende dat het maar allemaal loos alarm is ,maar ik vrees voor het ergste !Maar is het niet logisch dat een autofabrikant zijn vertrouwen kwijt raakt in een land waar zulke onzinnige uitspraken worden gedaan als 30kmh op de wegen ?Ik zeg al bij voorbaat bedankt tegen de nieuwe lichting politiekers !Doe zo voort en wij zullen wel weten wat armoede is ,maar ja dit is dan weer in het voordeel van asielzoekers enz ,voelen die zich ook meer thuis hier !Het word tijd dat de burger zijn ogen opendoet en beseft dat we hard op weg zijn om i.p.v.vooruit te gaan hard achteruit te gaan ! men zou menen dat de regering tamelijk fel naar de islam lonkt want daar is ook meer afbraak dan opbouw !Ik vraag mij af waar dit alles naar toe leid,niks goeds vrees ik !"

Bron : Het Belang van Limburg

Natuurlijk, zo briljant eenvoudig is het toch, het is allemaal de schuld van Anciaux ! Als hij oppert dat we straks slechts 30 km/u mogen rijden in de bebouwde kom, zakken in heel Europa de autoverkopen (met terugwerkende kracht zelfs). Dat we daar niet eerder op gekomen zijn. Lynchen die hap, zou ik zeggen.

19:03 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Lezersbrief over Ford in "het Belang"

Bij de lezersbrieven op de site van "Het Belang van Limburg" staat er eentje van ene "PD" waarbij ik spontaan in de lach schoot (al was dat waarschijnlijk niet de bedoeling). Het bewijst wel duidelijk dat je niet voor iedereen kan goed doen, zullen we maar zeggen

"Wat een k... land is dit. Na de vorige jaren niets anders gedaan te hebben om alles in het werk te stellen om de autobedrijven in het nauw te drijven, is de opzet van de regering weer bijna gelukt. Beslissingen zoals het invoeren van gratis busdiensten, gratis busabonnementen voor het inleveren van de 2de auto, taksen op diesel, hoge inschrijvingstaksen, verzekeringen die de pan uitswingen, enz… zijn zeker zeer goed voor de verkoop van auto's. Dan gaan ze nog maar wat meer flitsen in een tijd waar de economie op een dieptepunt is. Dan is het toch normaal dat je toestanden krijgt zoals nu bij Ford Genk en dat bedrijven zich terug willen trekken uit België, met zo'n regering. Mensen hebben geen geld meer om nieuwe auto's, enz… te kopen omdat de regering zich meer en meer wilt bewijzen met de éné stunt na de andere. En wij moeten maar slikken en afgeven aan de staat."

Bron : Het Belang van Limburg

14:35 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-10-03

De perfecte man

Ooit stond het al op mijn Funstuff blog, maar ik vind het zo grappig en toepasselijk, dat ik beslist heb om het nog eens te publiceren. Dus hier gaan we, de beschrijving van de perfecte man, de natte droom van elke romantische vrouw als het ware, in dichtvorm :

The perfect man is gentle
Never cruel or mean
He has a beautiful smile
And keeps his face so clean.

The perfect man likes children
And will raise them by your side
He will be a good father
As well as a good husband to his bride.

The perfect man loves cooking
Cleaning and vacuuming too
He'll do anything in his power
To convey his feelings of love on you.

The perfect man is sweet
Writing poetry from your name
He's a best friend to your mother
And kisses away your pain.

He never has made you cry
Or hurt you in any way
Oh, screw this stupid poem
The perfect man is gay.

15:40 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |