28-10-03

Vrieskou en de inefficiëntie van baby's

De laatste nachten is het berekoud geworden en de handjes van Pieter zien 's morgens blauw van de kou tot grote ongerustheid van zijn jonge moeder. "Daar wordt ie hard van" roep ik dan maar echt overtuigen doe ik niet, want gisterenavond stond de verwarming een uurtje full speed te draaien om te compenseren voor dat tochtgat dat een raam moet voorstellen op ons huur-appartementje. "Weet je hoeveel graden het vanmorgen op zijn kamer was", vroeg ze me gisterenavond verwijtend alsof ik er wat aan kan doen. "Zestien ! Dat is veel te koud, straks vriezen zijn handjes er nog af." Er zullen nog wat meer stenen uit de grond moeten vriezen vooraleer dat gaat gebeuren, maar met een bezorgde moeder valt niet te redetwisten dus moest de verwarming op.

De hummel heeft natuurlijk zo'n koude handjes omdat hij ze niet naast zijn lichaam legt terwijl hij slaapt. De vroedvrouw vertelde me indertijd dat dit het kenmerk van een tevreden baby was, die armpjes zo naast het hoofdje. Scoort heel hoog op de schaal der schattigheid als hij zo ligt te slapen, maar erg efficiënt is het allemaal niet als je het mij vraagt. Toch niet als het erop aankomt warme handen te hebben terwijl het buiten vriest dat het kraakt.

Er zijn wel meer dingen niet efficiënt aan een baby heb ik de laatste tijd gemerkt. Je luier vijf keer per dag volduwen bijvoorbeeld. Maar ik dwaal wederom af.

Vanmorgen viel de temperatuur op zijn kamer best wel mee ondanks de vrieskou van vannacht. Misschien dat de onderburen hun best wel gedaan hebben, wie weet. En met die bevroren handen viel het wel mee, want toen ik, vlak voor ik naar het werk vertrok, nog even voorzichtig door de spleet van de deur gluurde, lag hij in zijn bedje vrolijk met zijn armpjes te zwaaien. Na een extra controle of zijn handen er nog aan hingen heb ik met een gerust hart onze woonst verlaten.

14:12 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Babyslaapzak ... Dat is een dikke pyama met wantjes en slofjes aan ...
of verkopen ze die nu niet meer ?

Gepost door: ms | 28-10-03

babyslaapzak Ik ken het wel, maar volgens mij heeft dat juist geen wantjes (toch de versies die ik ken). Bovendien is hij daar nog wat klein voor.

Een ander nadeel is dat hij dan niet op zijn duimpje kan zuigen en dan maakt hij ons vroeger wakker ;-)

Gepost door: the insane | 28-10-03

De commentaren zijn gesloten.