10-10-03

Condooms de grote oorzaak van Aids volgens katholieke kerk

BRUSSEL -- Zelfs in landen die kampen met een aidsepidemie blijft de katholieke kerk het gebruik van condooms ontraden ,,omdat die gaatjes zouden bevatten waar het hiv-virus doorheen kan dringen''. Die beschuldigingen worden geuit in een Panorama-programma van de BBC die zondagavond wordt uitgezonden. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) reageert verontwaardigd.

De reportage, getiteld Sex and the Holy City, claimt dat kardinalen, bisschoppen, priesters en kloosterzusters publiekelijk de veiligheid van condooms betwijfelen. Ze zouden de mensen wereldwijd het gebruik ervan afraden, ondanks de algemene wetenschappelijke consensus over de ondoordringbaarheid van condooms voor het hiv-virus.

Bron : De Standaard

Natuurlijk, wie vertrouwt er nu nog op wetenschappers. Ik bedoel maar, het begon al met Newton die onder zijn boom naar vallende appels zat te staren om nog maar te zwijgen van Archimedes die uit zijn bad sprong en "Eureka" roepend naakt door de straat rende. Neen, wetenschappers, daar loopt het Vaticaan niet zo hoog mee op. Het is een zootje ongeregeld, dat heeft de geschiedenis ten overvloede uitgewezen. Trouwens er bestaat bij hen toch nooit een consensus en dat verhaal van die gaatjes klinkt toch wel geniaal. Misschien heeft de paus het zelf bedacht tijdens zo'n vlaag van genialiteit. Maar dat moet dan wel een tijdje geleden zijn geweest, want nu is hij een beetje uitgewaaid. Die condoomfabrikanten doen dat ook voor de lol natuurlijk, minuscule gaatjes voorzien in de condooms, het moet ook nog een beetje spannend blijven. Maar ook weer niet té, want dan kan je beter een grotere maat nemen. Niet dat ik iets van condooms afweet, ik ben een goede katholiek en goede katholieken doen het om zich voort te planten. En als ik iets bewezen heb dan is het dat toch wel ! Verdomme ! Het bewijs ligt in de kamer hiernaast en begint dadelijk te bleiten waarschijnlijk. Maar ik dwaal af.

Wetenschappers dus, want daar ging het allemaal over. Een onbetrouwbaar zootje als je het mij vraagt. Maken hopen subsidies op aan dingen waar een mens niks van snapt. "Fundamenteel onderzoek" noemen ze dat dan. Ja, je grootje, die zitten gewoon de hele dag te surfen op onze kosten. Het zou me niet verwonderen dat ze ook nog een blog bij skynet hebben om af en toe een paar frisse uitspraken de wereld in te sturen over condooms en zo. En laat dat nu net het onderwerp van deze post zijn. Nu dus echt terug naar het onderwerp.

In dezelfde reportage zegt de aartsbisschop van Nairobi, Raphaël Ndingi Nzeki, dat condooms het hiv-virus helpen verspreiden. ,,Aids... woekert zo snel door de beschikbaarheid van condooms'', aldus Nzeki. In Kenia is een op de vijf drager van hiv-virus.

Gordon Wambi, directeur van een aids-testprogramma in Lwak, vlakbij het Victoriameer, getuigt in de BBC-uitzending dat oppositie van de katholieke kerk het hem onmogelijk maakt om condooms te verdelen. ,,Sommige priesters zeggen de mensen zelfs dat alle condooms met het hiv-virus besmet zijn.''

Nzeki, klinkt dat niet aardig als naam voor de volgende paus ? Vergeet kardinaal Danneels, die man is veel te progressief. Meisjes als misdienaar, stel je voor. Wat doen al die vrouwen überhaupt in de kerk ? Als God gewild had dat er vrouwen in de kerk kwamen dan had ie er wel een fornuis gezet. Of er eentje aan een kruis genageld (al is dat dan weer geen zicht, zo'n fornuis aan een kruis). Ik bedoel maar, het is me wat met die feministen tegenwoordig. Straks willen ze ook nog zitten in de bus. Ze mogen al blij zijn dat ze kinderen mogen baren, een stuk of tien liefst want anticonceptie mag echt niet hoor !

De katholieke kerk is tegen elke vorm van ,,kunstmatige'' contraceptie omdat daarmee de band tussen seksualiteit en voortplanting wordt doorbroken.

Tijdig terugtrekken mag dus wel, maar eigenlijk toch liever niet, laat de vrouwen maar 17 kinderen krijgen, dat is de natuur en bovendien hebben ze hun handen dan vol, zijn we ineens van al dat "vrouwen in de kerk" gezeur verlost en tegen Aids zal het ook wel helpen.

22:27 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.