21-09-03

The guardian system

Vrijdagavond was "Hostile Intent (The Guardian System)" op Kanaal 2. Een softwarebedrijfje had een programma ontwikkeld "waardoor virussen nooit meer een harde schijf konden laten crashen" (dat is toch de uitleg die er op teletekst van Kanaal 2 te lezen was).

Ja ja, je verzint het zo gek niet.

Om dit te vieren gingen ze paintballen in het bos. Werden ze toch niet allemaal echt afgeknald zeker ? Door de FBI nog wel (Eigenlijk werd de overheidsorganisatie die het doden van behoorlijk onschuldige burgers blijkbaar als credo had, niet bij naam genoemd, dus het moet wel de FBI geweest zijn). Ja, ja, die mensen moeten de VS beschermen en zo, weet je wel. Welk het nationaal veiligheidsprobleem was dat werd belichaamd door een stelletje zielige programmeurs, dat was me dan weer niet zo direct duidelijk, maar ik heb de film dan ook enkel tijdens de reclamebokken op VT4 bekeken waar een iets geloofwaardiger film te zien was.

De FBI (voor wie ze niet kent, het is een soort kruising tussen de Rijkswacht, de bende van Nijvel en Batman) had een peperduur toestelletje dat aan de hand van warmte onze ongelukkige programmeurs kon opsporen in het bos. Hoe het onderscheid tussen een programmeur en een konijn gemaakt werd weet ik niet zo onmiddellijk, maar het toestel was zo geavanceerd dat het enkel en alleen de door het woud dwalende programmeurs liet zien. Tussen de soep en de pattatten werd dat toestel even geherprogrammeerd door het opgejaagd wild (een probleem dat je met konijnen normaal niet hebt) zodat de overheidsagenten elkaar begonnen afknallen. Dat herprogrammeren gebeurde, ja ja wis en waarachtig, door het omzetten van een paar dip switches. Als je het mij vraagt zijn de geavanceerde devices niet meer wat ze ooit geweest zijn.

Per toeval had de eigenaar van het softwarebedrijfje (gespeeld door Rob Lowe), een voormalige hacker natuurlijk, het hele programma op zak (neen, niet op een floppy, op een cd zelfs) en werd hij zo'n beetje niet afgeknald, je moet maar geluk hebben.

Er liep ook nog een radicale groene jongen rond (het kan ook een linkse jongen of moslim fundamentalist zijn geweest, ik weet het niet en veel doet het er niet toe) die in zijn grot een computerlab met isdn lijnen had liggen. Alles was doorgeknipt door de snoodaards van de FBI, maar zijn ISDN lijnen waren shielded dus dat hinderde niet (schiet me niet dood, als de details niet kloppen, maar idioot was het).

Gelukkig kon onze ex-hacker (die nog alleen overschoot, de rest was omgelegd, maar dat hinderde verder niet) vanuit het ondergrondse computerlab nog gauw even Netscape kraken (dat was met enkele toetsaanslagen ook alweer geregeld) en zijn programma erin laden zodat het zich vanzelf ging verspreiden terwijl er buiten al met een bazooka op de grot werd geschoten. Grotten geven geen krimp als je er met zwaar geschut op knalt, dat is algemeen bekend.

Oh my God, hoe stom denken die filmmakers dat we eigenlijk zijn ? Kiezen ze ook nog Netscape uit, wat intussen ongeveer op sterven na dood is. Verkeerde pakket gekraakt, dumbo, je software werd toch niet over de hele wereld verspreid. Wanneer gaan ze er in Hollywood eindelijk eens in slagen een geloofwaardige film met computers te maken ? Zo moeilijk kan dat toch ook weer niet zijn.

"Weet je wat", zei de producer, "we maken iets met paintball maar dan met echte kogels. En er moeten ook wat computers in, dat zien de mensen graag." Na nog een paar flutideeën was het script klaar en kon het filmen al een aanvang nemen. Moest er enkel nog een bekende ster in de cast geplaatst worden. "Laten we Rob Lowe nemen, die is minder duur dan Sean Connery en jonger ook, het is een film over computers tenslotte". Zo gezegd zo gedaan. En omdat de critici dit misbaksel zouden neersabelen als het in de cinemazalen zou getoond worden, werd het enkel op video uitgebracht. En dan krijg je zoiets natuurlijk.

14:49 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

CCC Pierre Carette had de film moeten zien, ik had de indruk dat hij gisteren nog wel om een paar argumenten verlegen zat.
Maar ik vind wel dat de stereotiepe Amerikaan hier blijkbaar weer eens vertoond werd (in die film dus), dom, het kwaad voorhebbend met de wereld en ook wel wat simpel. Een mens zou bijna gaan denken dat het echt zo erg gesteld is met die lui! Maar ja, als de Amerikanen alleen maar onze BV's zouden zien zouden ze allicht hetzelfde denken van ons, en wat is zo'n Amerikaanse president eigenlijk meer dan een BV, of een KA(Known American). Kijk maar naar de Californische gouverneursverkiezingen. Enfin, ik ben wat aan het afdwalen, maar mijn punt zal wel duidelijk zijn zeker, of weer juist niet, whatever, ik weet niet eens of er echt een punt is aan wat ik schrijf, ik doe ook maar op, en nee, ik ben geen BV(denk ik toch).

Gepost door: rik | 21-09-03

De commentaren zijn gesloten.