27-08-03

Nog meer citaten

Mensen die er een beetje naast zaten :

"The demand for computers will not exceed 5 machines worldwide"
Thomas Watson, founder of IBM, 1945

"TVs won't sell for more than 6 months. People will be tired of watching a little box all evening"
Darryl F. Zanuck, president of 20th Century Fox, 1946

"There is no reason why any individual should own a computer at home"
Keneth Olsen, founder of Digital Equipment, 1977.

"640 KB of memory is more than enough for any application"
Bill Gates, co-founder of Microsoft, 1986

14:13 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

26-08-03

Citaat

Cadeautje dat 'ms' voor me vond op een citatensite. Eentje om in te kaderen :

"I don't suffer from insanity; I enjoy every minute of it."

17:44 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-08-03

De boer

"Dit zaakje stinkt", zei de boer, en hij viel in zijn illegale beerput.

(speciaal voor de funstuff liefhebbers die anders op hun honger blijven zitten)

12:14 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-08-03

Voetbal en borsten

Vandaag samen met mijn zoon naar het uoetbal gekeken. Ik denk dat hij het concept niet helemaal begrepen heeft. In ieder geval viel hij in slaap halfweg de eerste helft. Ik heb hem dan maar terug in zijn wieg gelegd.

Misschien was het te optimistisch om te verwachten dat hij de buitenspelval reeds in zijn tiende levensdag ging doorgronden.

Daarna kreeg hij honger. Toen vond hij de borst van mijn vrouw veel interessanter dan het voetbal. Daar kan ik inkomen, maar hij moet nog leren dat er er voor alles een tijd en een plaats is.

22:23 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

18-08-03

Oprotten

Waarom overkomt mij dit niet ?

17:07 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Tussendoor even een mop

Little Johnny was sitting in class one day. All of the sudden, he needed to go to the bathroom. He yelled out, "Miss Jones, I need to take a piss!!"

The teacher replied, "Now, Johnny, that is NOT the proper word to use in this situation. The correct word you want to use is 'urinate.' Please use the word 'urinate' in a sentence correctly, and I will allow you to go."

Little Johnny thinks for a bit, then says, "You're an eight, but if you had bigger tits, you'd be a ten!!!"

16:46 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

16-08-03

Vandaag eens niet klagen

De stroom is niet uitgevallen zoals in de VS, de waterbevoorrading gaf geen krimp ondanks de verzengende hitte in tegenstelling tot de situatie bij onze immer goed georganiseerde Noorderburen, de crematoria en begraafplaatsen hebben geen wachtlijsten van hier tot Sint-Juttemis zoals in Frankrijk en de treinen bleven rijden. We hebben zelfs geen tekort aan ijsjes gehad ondanks de grote vraag.

Wie zei weer dat het in België slecht is en dat er niets naar behoren werkt ?

21:34 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-08-03

Bevallen

Het is me toch iets zo'n bevalling. We sturen sondes naar Mars, kunnen een precisiebombardement uitvoeren op de kleine teen van Saddam Hoessein (als ie tenminste eens zou willen blijven stil staan) en we kunnen miljoenen schakelingen maken op één chip, maar bevallen is au fond nog hetzelfde als het tienduizend jaar geleden was.

Om te beginnen die negen maanden, kan dat niet ingekort worden ? Dat duurt en dat blijft duren eer die kleine eruit komt om dan nog maar te zwijgen van het feit dat niemand met zekerheid kan zeggen wanneer die geboorte nu eigenlijk zal plaatshebben. Ja een datum heb je, maar daar moet je twee weken bijtellen of afdoen, tenzij hij te vroeg komt natuurlijk. Of niet komt, want dat kan ook nog.

Het is bovendien toch onpraktisch tot in het absurde, die baby in die buik waar veel te weinig plaats is en waar blaas en andere organen helemaal in de verdrukking komen, kan dat niet aangepast worden dat die baby in een aparte buidel groeit of een ander handig systeem ?Dan zwijg ik nog over de bevalling zelf, want dat is helemaal huilen met de pet op. Moet je eens proberen midden in een hittegolf, da's lachen geblazen. Het is te zeggen, veel gelachen hebben we niet, ik probeerde nog een grapje te maken na een paar uur weeën, toen de tweede vroedvrouw binnenkwam (we zijn met vier, nu kunnen we kaarten), maar dat viel ECHT niet in goede aarde bij mijn liefste. Ja we hadden twee vroedvrouwen voor de prijs van één, 't Was een aanbieding bij de thuisbevallingen en een mens kan maar beter snel reageren in zo'n geval. Een 'ouw ervaren' en een 'jong knappe'

*break*
Geloof het of niet, maar net op het moment dat ik dat intikte schrok ik me rot omdat de bel ging, en wie was het ? Juist, Jessie onze jonge knappe die voor de nazorg hier elke dag binnenspringt.
*/break*

Een ouw ervaren en een jonge knappe dus, de ideale combinatie als je het mij vraagt.

Als de weeën dan beginnen dan vraag ik me toch af of dat niet wat minder pijnklijk kan ? Misschien een extra mechanisme op de navel om die poort pijnloos open te draaien of zo ? Ook een hele tijdsbesparing ineens natuurlijk.

Als de poort dan open staat moet die kleine er ook nog uit, weer zo'n heikele kwestie. Krijg je van die toestanden dat de kleine aan de poort komt kijken en dan ... weer weg is na de perswee. Na een keer of vijf begint dat toch ook al aardig op de zenuwen te werken. Ik moet ook zeggen dat ik effe stond te kijken dat Jessie dan met haar volle gewicht op die buik ging duwen. Ik dacht nog even dat ze de pijn van de weeën wilde maskeren door een andere pijn te creeëren, een vrij inefficiënte methode van pijnbestrijding, zo dacht ik nog, maar het was wel degelijk bedoeld om de kleine een duwtje te geven. Nu ja, een duwtje, zeg maar 'een duw'.

Uiteindelijk kwam er iets groens met een waanzinnig teuthoofd tevoorschijn waarin ik eigenlijk niet echt een baby herkende, maar het werd op de buik van mijn als een citroen uitgeperste vrouw gelegd en die leek daar heel blij mee te zijn. De vroedvrouwen deden ook alsof het allemaal normaal was, maar ik kon me toch niet van de indruk ontdoen dat ze ons met een marsmannetje hadden opgezadeld.

Nadat het wezentje een beetje was afgedroogd begon het al iets meer op een baby te lijken, al had ik nog nooit een wezen had gezien met zo'n langwerpig hoofd behalve dan één of andere science fiction serie over aliens uit de jaren 90 waarvan ik gemakshalve de naam vergeten ben.

Maar ik ben de kern van mijn betoog aan het verliezen hier. Bevallingen moet simpel gehouden worden en als het even kan ook een gelijke fysieke betrokkenheid van man en vrouw, maar dan niet zo pijnlijk als nu, want dat kan de doorsnee man echt niet aan. Iets met een stappenplan of zo, waarbij elke dag geleidelijk iets meer baby in huis komt.

Ach ja, weet ik het, maar we hebben toch geleerden genoeg die zich over dergelijke kwesties kunnen buigen in plaats van sondes naar Mars te sturen en kruisrakketten te bouwen die precies op iemands teen kunnen vallen, want daar komt toch alleen maar ellende van.

23:01 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Het leven volgens Pieter

Eten
Kakken
Slapen
Eten
Kakken
Slapen
LA-ME-GERUST ! !
Eten
Kakken
Slapen
Eten
Kakken
Slapen

Enzovoort.

14:03 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-08-03

Waardig ouder worden

Ik kreeg een reactie van ms op de vorige post :

Dat heeft niks met hun leeftijd te maken maar met de wansmakelijke smaak van de mensen zélf !

En het wonen op een appartement is niet écht bevorderlijk om daarbuiten "mooie" dingen te zien.

Ergens heb jij blijkbaar problemen met 50-plussers ! Dat ga ik mij niet aantrekken aangezien ik "nog steeds" 50-minner ben ... maar toen ik jouw leeftijd had zag ik "ook" de "verstarring" die optreedt bij het vorderen van de levensjaren en besloot dat anders te doen.

En het kan ! Het is wél makkelijker als je het op "hun" manier doet en onderlijfkes aantrekt en dikbuiken kweekt.

PS. En je kan mét kinderen leven zonder snoep. Ik zal dat nu maar zeggen want in de tijd dat je het postte was ik nog in mijn "uit-de-boom-kijk" periode.

ms


Mijn reactie :

Bwah, het is allemaal relatief hoor. Eigenlijk interesseert het me geen mallemoer hoe ze erbij lopen, voor mijn part mogen ze een veer in hun gat steken, ha ha :-)Ik moet mijn blog toch ergens mee vullen en als ik er een bevolkingsgroep collectief kan doorhalen dan zal ik het niet laten.

Soms is 'hoe' het gezegd wordt voor mij belangrijker dan 'wat' er gezegd wordt. Maar ja, ik ben dan ook een moeilijke mens hè ;-) Dat is wel vaker en in dit specifieke geval zeker mijn probleem, want ik had het idee om daar commentaar op te geven een paar dagen geleden en toen had ik ook de formulering die ik grappig vond en die naar mijn mening spitsvondig was in gedachten. Maar met onze Pieter is het leven net ietsje drukker geworden dus tegen de tijd dat ik mijn grieven kenbaar maak, ben ik alweer die oh zo noodzakelijke formulering die het 'm deed kwijt en doe ik het met iets dat in de buurt komt. Ik hoop dat je het toch leuk vond ;-) Ik moest me verdorie nog haasten want de hittegolf is bijna voorbij...

Ik neem aan dat jij niet zo heel ver meer van de 50 zit, gezien de gevatte reactie ?
:-)

Nog even meegeven dat ik eigenlijk kei en kei-tevreden ben van de twee appartamentsblokken die hier liggen, waar de muziek nooit te luid staat en je omringd wordt door kranige oude knarren. LOL.

Oh ja, je argumenten zijn right to the point natuurlijk (om even olie op de golven te gieten - grijns), maar eigenlijk reken ik op het gezond verstand van de mensen om te beseffen dat hoewel de wereld helemaal niet zwart/wit is het wel leuk kan zijn om de zaken zo voor te stellen.

En last but not least, bedankt voor de reactie natuurlijk, dan weet ik dat ik niet voor Piet Snot bezig ben ;-)

18:09 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

13-08-03

Onderlijfjes

We wonen hier op een rustig appartementje waar nogal wat lieden van de 'oudere generatie' hun laatste rustplaats hebben gevonden. Wat me bovenmatig irriteert aan die heel zooi 50 plussers is dat ze het hele jaar het een hemd rondlopen (een T-shirt, geen denken aan !) en zodra het te warm wordt, in hun onderlijfje door het gebouw (en daarbuiten) rondstruinen.

De omgeving wordt als het ware overspoeld door Onslow-achtige types met vanboven een bos grijzend borsthaar en vanonder een bierpens om U tegen te zeggen. En zo banjert dat rond in van die typische ouwe-mannen onderlijfjes alsof wansmakelijkheid de nieuwe norm is geworden van zodra de temperatuur 28° C overstijgt.

22:43 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Ik ga het zeggen Walter

Hij heet Pieter.

De nuchtere cijfergegevens :
- 3 kilo 300 gram
- 55 cm (dat is groot naar het schijnt en dat is het ook
- geboren zondagochtend om 4u15 thuis in ons appartementje (kan ik iedereen van harte aanbevelen, thuisbevallen)

09:44 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

12-08-03

Wereldbevolking + 1

Daar valt niks meer aan toe te voegen zeker ?

:)

21:49 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

10-08-03

Aandelen

Voor iedereen die wel eens aandelen koopt...

22:54 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

06-08-03

Het mooie winkelende meisje

Vanavond moest ik naar de Colruyt. Drank halen, of wat had u gedacht. We zuipen ons hier een ongeluk op ons appartement en met de 40 graden die er voor morgen verwacht worden, zal het er niet op beteren. Omdat de liefde van mijn leven zo hoogzwanger is als het maar zijn kan, ging ik in mijn eentje. Zij kan al die zware pakken toch niet meer tillen.

Buiten stond er een kerel met zijn break te wachten vlak bij de ingang van de winkel en dus uiteraard niet op één van de normale parkeerplaatsen (de winst ten opzichte van mijn parkeerplaats was misschien drie meter) . Nadat ik gewinkeld had stond hij er nog altijd, raampje open, armpje naar buiten, licht krullende haar, kortom op en top macho. Net toen ik wou vertrekken kwam zijn vriendin (of vrouw) opnieuw naar buiten met een nabestelling van de boodschappen (WC papier als ik het goed gezien heb, inderdaad iets wat je best niet vergeet). Terwijl ik naar het mooie donkere meisje keek mompelde ik voor me uit "Maar meisje toch, zo'n belachelijke macho die buiten in zijn auto wacht terwijl je de boodschappen doet, jij kan toch beter krijgen. Dump die idioot toch". Ze opende het portier, gooide een lege brikverpakking van een klein sinaasappeldrankje buiten en weg waren ze.

Bij nader inzien, ze heeft perfect de vent die bij haar past.

21:43 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Sandalen zijn terug in

Is het u al opgevallen dat sandalen weer helemaal "in" zijn ? Wat tien jaar geleden alleen nog gedragen werd door wereldvreemde wiskundeproffen en geitenwollen sokken individuen is nu weer razend actueel. Als overblijfsel uit de jaren 70 had het helemaal afgedaan en was compleet passé, maar zie, zoals wel vaker gebeurt, worden oude trends weer opgenomen alsof er nooit een negatief stigma op gekleefd heeft.

Er moet wel bij gezegd worden dat er nu ook een veel grotere variatie aan modellen is dan vroeger. Maar toch, naast het dragen van een paar mooie Teva sandalen is het net zo goed mogelijk om een je voeten te steken in een gedateerd paar uit de jaren 60 zonder dat er iemand raar opkijkt.

12:58 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

01-08-03

Coveliers bis : de mening van Rik

Rik liet me weten dat hij het niet helemaal eens was met het al dan niet democratisch zijn van het coöpteren van senators van andere partijen (dat komt ervan als je andere mensen hun mening vraagt natuurlijk). Ik begrijp zijn argumenten wel, maar ik zie het anders dus ik ga hier de polemiek niet aangaan, want dat eindigt toch nergens.

Toch wou ik u de slotsom van zijn betoog niet onthouden ; een slotsom die, afgezien van het feit dat het een beetje krom Nederlands is, toch heel aardig mijn betoog samenvat : "Maar afgezien van dat alles blijft Coveliers wel een verbitterd, afgewezen, zielig, klein kind dat tegen niet teveel tegen kan. "

09:53 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |