15-08-03

Bevallen

Het is me toch iets zo'n bevalling. We sturen sondes naar Mars, kunnen een precisiebombardement uitvoeren op de kleine teen van Saddam Hoessein (als ie tenminste eens zou willen blijven stil staan) en we kunnen miljoenen schakelingen maken op één chip, maar bevallen is au fond nog hetzelfde als het tienduizend jaar geleden was.

Om te beginnen die negen maanden, kan dat niet ingekort worden ? Dat duurt en dat blijft duren eer die kleine eruit komt om dan nog maar te zwijgen van het feit dat niemand met zekerheid kan zeggen wanneer die geboorte nu eigenlijk zal plaatshebben. Ja een datum heb je, maar daar moet je twee weken bijtellen of afdoen, tenzij hij te vroeg komt natuurlijk. Of niet komt, want dat kan ook nog.

Het is bovendien toch onpraktisch tot in het absurde, die baby in die buik waar veel te weinig plaats is en waar blaas en andere organen helemaal in de verdrukking komen, kan dat niet aangepast worden dat die baby in een aparte buidel groeit of een ander handig systeem ?Dan zwijg ik nog over de bevalling zelf, want dat is helemaal huilen met de pet op. Moet je eens proberen midden in een hittegolf, da's lachen geblazen. Het is te zeggen, veel gelachen hebben we niet, ik probeerde nog een grapje te maken na een paar uur weeën, toen de tweede vroedvrouw binnenkwam (we zijn met vier, nu kunnen we kaarten), maar dat viel ECHT niet in goede aarde bij mijn liefste. Ja we hadden twee vroedvrouwen voor de prijs van één, 't Was een aanbieding bij de thuisbevallingen en een mens kan maar beter snel reageren in zo'n geval. Een 'ouw ervaren' en een 'jong knappe'

*break*
Geloof het of niet, maar net op het moment dat ik dat intikte schrok ik me rot omdat de bel ging, en wie was het ? Juist, Jessie onze jonge knappe die voor de nazorg hier elke dag binnenspringt.
*/break*

Een ouw ervaren en een jonge knappe dus, de ideale combinatie als je het mij vraagt.

Als de weeën dan beginnen dan vraag ik me toch af of dat niet wat minder pijnklijk kan ? Misschien een extra mechanisme op de navel om die poort pijnloos open te draaien of zo ? Ook een hele tijdsbesparing ineens natuurlijk.

Als de poort dan open staat moet die kleine er ook nog uit, weer zo'n heikele kwestie. Krijg je van die toestanden dat de kleine aan de poort komt kijken en dan ... weer weg is na de perswee. Na een keer of vijf begint dat toch ook al aardig op de zenuwen te werken. Ik moet ook zeggen dat ik effe stond te kijken dat Jessie dan met haar volle gewicht op die buik ging duwen. Ik dacht nog even dat ze de pijn van de weeën wilde maskeren door een andere pijn te creeëren, een vrij inefficiënte methode van pijnbestrijding, zo dacht ik nog, maar het was wel degelijk bedoeld om de kleine een duwtje te geven. Nu ja, een duwtje, zeg maar 'een duw'.

Uiteindelijk kwam er iets groens met een waanzinnig teuthoofd tevoorschijn waarin ik eigenlijk niet echt een baby herkende, maar het werd op de buik van mijn als een citroen uitgeperste vrouw gelegd en die leek daar heel blij mee te zijn. De vroedvrouwen deden ook alsof het allemaal normaal was, maar ik kon me toch niet van de indruk ontdoen dat ze ons met een marsmannetje hadden opgezadeld.

Nadat het wezentje een beetje was afgedroogd begon het al iets meer op een baby te lijken, al had ik nog nooit een wezen had gezien met zo'n langwerpig hoofd behalve dan één of andere science fiction serie over aliens uit de jaren 90 waarvan ik gemakshalve de naam vergeten ben.

Maar ik ben de kern van mijn betoog aan het verliezen hier. Bevallingen moet simpel gehouden worden en als het even kan ook een gelijke fysieke betrokkenheid van man en vrouw, maar dan niet zo pijnlijk als nu, want dat kan de doorsnee man echt niet aan. Iets met een stappenplan of zo, waarbij elke dag geleidelijk iets meer baby in huis komt.

Ach ja, weet ik het, maar we hebben toch geleerden genoeg die zich over dergelijke kwesties kunnen buigen in plaats van sondes naar Mars te sturen en kruisrakketten te bouwen die precies op iemands teen kunnen vallen, want daar komt toch alleen maar ellende van.

23:01 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Mooi mooi... ... al weet ik niet wat de kleine er van gaat vinden als ie dit over 20 jaar leest.

Gepost door: Lou | 16-08-03

hopen Laat ons maar hopen dat hij hetzelfde gevoel voor humor heeft als ik dan.
:-)

Wat bestaat er nog van deze pagina over 20 jaar trouwens ?

Gepost door: the insane | 16-08-03

De commentaren zijn gesloten.