31-07-03

Coveliers en de ondraaglijke lichtheid van het bestaan

Eergisteren was Hugo Coveliers te gast in "De wandelgangen" op radio 1. De Heer Coveliers was vreselijk geagiteerd ten gevolge van de tegenstem van Jacinta de Roeck bij de stemming over het regionaliseren van de wapenexport en nam woorden als "onacceptabel" in de mond. Nu werd die arme Jacinta als één van de laatste stunts van Steve gecoöpteerd door de SP.A/Spirit-fractie in de senaat en verwacht de Heer Coveliers dat ze braaf de SP.A partijlijn volgt alsof ze een lid van de meerderheid was.

Coveliers had er ook een probleem mee dat de SP.A/Spirit fractie 6000 stemmen groter is dan de VLD fractie maar intussen wel een zetel aan Agalev geeft. Dus zijn ze toch niet groter, aldus de VLD'er.

Coveliers beweerde voorts ook nog dat het niet democratisch was dat SP.A/Spirit een zetel had verkocht - voor niets waarschijnlijk - aan de groenen, die uiteindelijk door de kiezer het parlement uitgestemd werden

Hij uitte tenslotte op een min of meer badinerende manier de bedreiging dat er voortaan ook telkens één lid van zijn fractie ging tegenstemmen bij voorstellen die gesteund werden door de meerderheid.


Beste Heer Coveliers,

Ik begrijp dat u een beetje opgewonden bent. Eerst laat die premier van u uitschijnen dat er best wel een ministerportefeuille kan inzitten maar als puntje bij paaltje komt, moet er zo nodig vernieuwd en verjongd worden en wordt één of ander jong stuk onbenul naar boven gekatapulteerd. Burgemeester van Antwerpen worden wilde ook al niet lukken want, laten we wel wezen, Patrick Janssens woog gewoon zwaarder dan u. En dat interview met Phara de Aguire waarin u smadelijk het onderspit moest delven met al uw kleinzielige insinuaties was ook al niets om vrolijk van te worden. In discussie gaan met Phara, maar jongen toch, Phara heeft altijd gelijk. Als doekje voor het bloeden kreeg u tenslotte de rol van VLD-fractieleider toegewezen. Toen u indertijd de overstap waagde van VU naar VLD had u zich er allemaal veel meer van voorgesteld waarschijnlijk dan eeuwig op die stoel te blijven zitten.

We begrijpen dus dat u er niet echt "happy" bijloopt beste Heer Coveliers en het is ongetwijfeld tengevolge hiervan dat u de laatste tijd zo kregelig uit de hoek komt, maar u moet wel opletten wat u zegt natuurlijk.

Ik heb niet geteld hoe vaak u beweerde dat de SP.A een zetel had 'verkocht' aan 'de Groenen'. In ieder geval gooide u er één van die keren het woordje gratis nog tussen. Als VLD'er zou u toch beter moeten weten dan de woorden gratis en verkopen in dezelfde zin te gebruiken. Eigenlijk heeft SP.A die zetel gegeven aan Agalev, maar goed we gaan hier niet over woordjes beginnen vitten, nietwaar ?

Laten we ons eens concentreren op u volgende argument. 'De groenen' werden door de kiezer het parlement uitgestemd, dus is het niet democratisch om die vermaledijde regelneven zomaar een zetel te geven. Beste Heer Coveliers, gelieve een beetje zorgvuldiger om te springen met het woordje democratie, u lijkt het Vlaams Blok wel. Zoals u weet zijn zij de kampioenen van de verzuring, daar kun u echt niet tegenop hoor. De vertegenwoordigers van het volk beslissen onafhankelijk wat ze met het aan hun verleende mandaat doen. Ze zullen daarmee beslissingen nemen waarvan zij denken dat deze ten goede komen aan het volk. Soms zijn dat dingen waarmee de mensen het eens zijn en soms ook niet en in dat geval is het een kwestie van de mensen uit te leggen waarom een bepaalde beslissing diende genomen te worden. Het is dus het democratisch recht van SP.A/Spirit om iemand van Agalev te coöpteren als zij de tegenwoordigheid van het groene gedachtegoed in het parlement graag verzilverd zien in de aanwezigheid van senator de Roeck. Daar kan u geen speld tussen krijgen dus dat was echt geen frisse uitspraak van u, mijnheer Coveliers

Trouwens, 'de Groenen' werden helemaal het parlement niet uitgestemd aangezien Ecolo nog steeds aanwezig is. Maar ja, die vergissing is begrijpelijk, want toen op het einde van de vorige regeerperiode Isabelle Durant het onnozel kieken begon uit te hangen, was het ook de VLD die hiervan dankbaar gebruikt maakte om enkel nog te spreken over 'de Groenen' om te refereren naar Agalev als orgelpunt van de "laten we de schuld van alles wat mis loopt maar aan de Groenen geven" campagne. Dat zijn nu eenmaal gewoontes die een mens maar moeilijk afleert.

Op het gezwets tenslotte over wie nu de grootste fractie is en dat er een lid van uw fractie voor de lol gaat tegenstemmen op alle voorstellen, wil ik niet verder in gaan, u lijkt wel een kind.

Eén ding moet ik u wel nageven, beste Heer Coveliers, de CD&V zal nu wel wanhopig worden nu ze nog steeds niet behoorlijk oppositie kunnen voeren. Immers, Paars gaat gewoon verder op het pad van Paars-groen om elkaar binnen de meerderheid voortdurend in de haren te zitten.

14:39 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-07-03

Bed

Gisterenavond lag ik in mijn bed en ik keek naar de sterren... toen dacht ik "waar is het dak naar toe verdomme ?"

10:41 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-07-03

Moulin Rouge

Moulin Rouge (2001) is een film die lyrische voorstanders heeft en rabiate tegenstanders. Omdat dit pseudo-intellectuele misbaksel het licht op deze aarde niet waard is, heb ik ervoor gekozen enkel de meest spirituele one-liners, die het product helemaal afkraken uiteraard, te publiceren. Ik had natuurlijk ook zelf een recensie kunnen maken, maar waarom iets doen als talloze mensen voor mij het al veel beter gedaan hebben ? Bovendien zou ik de film dan helemaal moeten uitzien en dat heb ik er echt niet voor over. De quotes die hier volgen zijn allemaal van verschillende mensen die Moulin Rouge ook effectief hebben gezien (al moet ik het toegeven, niet allemaal tot het einde, maar dat vergeef ik ze van harte)

- The fact that it was nominated for an academy award made me rethink every thought I've ever had. I'm afraid to leave the house now, because I think that was a sign of the coming apocolypse

- If you have the shortest attention span ever, like half of the rest of mankind, you'll love this

- This movie surely was an unique experience for me, and I don't want to have that experience again... ever.

- First of all; I love music. Music isn't just a hobby for me, its a passion. Moulin Rouge is the single most terrible musical experience I've had.

- Every other shot was in slowmotion for apparantly no reason at all.

- The singing made me want to sharpen a pencil and shove it directly into my ear.

- If you are planning on watching it, might I suggest taking an entire bottle of Vicodin beforehand- 'cause it's gonna hurt.

- After 5 minutes of this amphetamine-edited nonsense, I had a splitting headache.

- This is an overlong, tedious, frantic 2-hour video clip that should have been kept at a reasonable length: 4 minutes at most.

- This movie is remarkable in a way that watching it actually causes physical pain

- Seeing a fat man singing "Like a Virgin" is going to cost me years of therapy and lots of sleepless nights.

- I could feel my IQ dropping

- Practically everyone I know, my mom included, thinks this movie is the greatest thing since Christ. Well, guess what? I think the opposite.

- I`ve always hated musicals . It`s the whole camp concept of men and women talking sensibly one moment and springing about like muppets on acid the next

- This is a waste of celluloid being a musical lover myself this is the worst movie that the genre has ever seen

- This film vomits garish style and dated cinematic techniques to the point where it becomes unbearable.

- While viewing this film in the theater, I was so overwhelmed with desperation, that I unlaced my boot and crafted a make-shift noose. I proceeded to wear this about my neck all through the movie.

- It was really hard for me to sit through two hours of watching people plastered with make-up run around and act like total idiots.

- There isn't a single shot in this movie that lasts longer than 2.5 seconds. All flashy cuts do is confuse the viewer. They aren't "hip" or "cool" or "innovative", they're just plain ridiculous (believe me, I know what I'm talking about. I'm a professional editor.)

- The money I spent watching this movie could as well be spent in pain-killers

- Kurt Cobain is turning over in his grave, and if I ever hear "Your Song" by Elton John again, I may set myself on fire to distract me from the pain.

- After all, if I want to see a bunch of very fast frame changes/silly songs I go and watch MTV

- I didn't actually watch the whole thing. I could only take 30 minutes before the pain became too great to continue.

- This film is a shallow and ultimately boring spectacle for the masses who eat up whatever Hollywood feeds them.

- There is nothing magic in all this mess, except maybe for this hypnotized, shallow generation of MTV fans that know absolutely nothing about cinema and think they have cinematic culture because they saw "Titanic".

- Dont Watch With a Loaded Gun Nearby

- I have seen hundreds of films which have enthralled me, manipulated me, or just plain made me angry, but never have I endured a more torturous film than Moulin Rouge

- I have only walked out of 2 movies in my life - including this one.

- If Kurt Cobain could come back from the dead he would shoot himself in the head again

- Nicole Kidman is about as sexy as a dead fish wrapped in newspaper and Ewan McGregor's singing left dogs howling outside the cinema.

- I firmly believe that in the 6th level of Dante's inferno, they play this film over and over.

08:32 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

25-07-03

Wat is het meeste waard een Irakees of een neger ?

De wereld is een rare plaats. Ondanks een president die alom gehaat werd, was het laatste wat de Iraqi's wilden een invasie door de gehate Amerkikanen om hun van "the evil regime of Saddam Hussein" te bevrijden. Het mocht niet baten, even later stond een enorme troepenmacht voor de deur en zelfs na de bevrijding is de bevoling van Irak de Amerikaanse soldaten liever kwijt dan rijk.

Hoe anders is het in Liberia. De bevolking en de president smeken de Amerikanen om in te grijpen en hun land te redden van burgeroorlog en ondergang nu het nog kan met een beperkte troepenmacht. De Amerikaanse soldaten zouden er met open armen als redders ontvangen worden door de burgerbevolking en wat doet Bush ? Hij houdt de boot af.

Dat Bush en Blair telkens huichelend voor de internationale camera's staan te jeremiëren over hun bekommernis voor het Irakese volk is toch hemeltergend. Dat de hufters gewoon de waarheid spreken en zeggen dat het regime hun niet aanstond, de oliereserves moesten gevrijwaard worden en ze Irak gebruiken als pasmunt in het Midden-Oosten om onwillige staten in de (Amerikaanse) pas te laten lopen.

Of is een Irakees dan toch meer waard dan een neger ?

14:08 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-07-03

Ancieux is een grapjurk

Dat Bert Ancieux een onverbeterlijke huilebalk is, wisten we al (hoewel hij dat tegenwoordig goed weet te verbergen), maar dat hij ook een ongelofelijke grapjurk is, dat is nieuw.

Ik citeer : "Ik ben bevoegd voor het mobiliteitsbeleid; collega Johan Vande Lanotte is bevoegd voor het spoorwegbedrijf, de NMBS, maar de andere spoorwegaangelegenheden zijn mijn bevoegdheidsterrein"

Dus als ik het goed begrijp is Johan Vandelanotte bevoegd voor de NMBS en Bert is verantwoordelijk voor wat er nog overschiet aan spoorwegen die niet van de NMBS zijn. En wat schiet er dan nog over ? Juist ja.

15:22 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

23-07-03

De zonen van Saddam ? Toch dus.

(zie eerder)

Tja, een mens kan ook niet altijd gelijk krijgen nietwaar ?

;-)

Hoewel,... De Verenigde Staten zullen ,,als de tijd daar is'' bewijs openbaar maken dat de zonen van Saddam Hoessein dood zijn. Kunnen we niet een beetje concreet zijn ? Ik bedoel "Als de tijd daar is", kan het nog vager ?

17:01 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Vandaag geen nieuwe belasting

Goed nieuws vandaag vanuit de wetstraat. Na achtereenvolgens belastingen op diesel, huisbrandolie, sigaretten, kapitaal in het buitenland, het bezit van een cavia, het werken tijdens feestdagen als het warmer is dan 25 ° en de nieuwste belasting op voertuigen van personen op weg naar boerderijen die in een straal van twee kilometer niet omringd zijn door zwart-wit gevlekte koeien die meer dan 26 liter melk per dag geven, heeft de regering vandaag beslist om in uitvoering van de programmawet GEEN nieuwe belasting te heffen.

Een collectief "dank u" van de Belgische bevolking kan er nu wel af. Op voorwaarde dat het niet belast wordt natuurlijk.

10:11 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

22-07-03

De zonen van Saddam ? My ass.

Daarnet nog in het nieuws : "Volgens nog onbevestigde berichten zijn de twee zonen van de Iraakse ex-dictator Saddam Hoessein bij een raid op een huis in de Noord-Iraakse stad Mosul gedood."

Laat me eens een gokje wagen. Gezien het aantal keren dat Saddam dood of gewond werd en het aantal keren dat volgens de Amerikanen massavernietigingswapens werden gevonden terwijl het bij nader inzien ging om vliegtuigmotoren, grasmaaiers of kinderfietsen, is het veilig om ervan uit te gaan dat de twee kerels die doogeschoten werden, net zomin de zonen van Saddam zijn als dat mijn goudvis familie van Koning Albert is. Waarschijnlijk waren het onschuldige gijzelaars die door de andere twee kerels in de woning gevangen gehouden werden of iets van die aard. Nu ja, ze zijn allemaal dood, dus ontkennen zullen ze het niet meer, zeker ?

Als de VS zo doorgaat, ga ik straks nog twijfelen aan de landing op de maan.

Oh ja, ik heb geen goudvis.

20:11 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-07-03

Beleefdheid

Het is toch zo moeilijk om kinderen vandaag de dag nog enige beleefdheid bij te brengen !

15:31 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

17-07-03

Situatie in Irak nu echt onder controle

Nu de vijand in Irak gekend is, kunnen de troepen ongetwijfeld binnen afzienbare tijd vertrekken

19:26 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De nieuwe regering, laten we er een potje van maken

Vriend en vijand was het erover eens, DE minister van de voorbije regeerperiode was Frank Vandenbroucke op Sociale Zaken. Daadkrachtig en met het nodige inzicht beheerde en organiseerde hij. Die-hard aanhangers van de VLD kunnen zich voorstellen dat ze voor de man stemmen, de Standaard riep hem uit tot de beste minister van Paars-Groen, kortom lof alom.

En wat gebeurt er bij de nieuwe regeringsvorming ? Juist ja, het departement wordt in stukjes gekapt en verdeeld tussen zowat iedereen.

Een overzichtje :

De ministers
Rudy Demotte (PS) : Sociale Zaken en Volkgsgezondheid
Frank Vandenbroucke : Arbeid en Pensioenen
Sabine Laruelle (MR) : Middenstand en Landbouw

En ook nog een staatssecretaris :
Isabelle Simonis (PS) : Staatssecretaris voor het Gezin en Personen met een handicap

Om het compleet te maken, wordt André Flahaut (Landsverdediging, PS) alom geroemd om zijn bekwaamheid (NOT) bevoegd wordt voor de uitkeringen aan oorlogsslachtoffers (terwijl dit bij de vorige regering nog expliciet bij Sociale Zaken gestopt werd).

Nu wil ik het belang van de uitkeringen aan oorlogsslachtoffers niet overdrijven, maar het illustreert toch dat de regering er een zootje van aan het maken is. Welke reden kan er in godsnaam zijn om dat niet te laten waar het thuishoort ? Is Flahaut misschien zelf een oorlogsslachtoffer ? Heeft hij nog gediend in 40-45 en ziet hij er daarom zo slecht uit ? Als ik hem zo bezie, zou ik zeggen dat ze zijn nek hebben weggeschoten en daarna zijn kop rechtstreeks op zijn lijf hebben gemonteerd. Op enkele schoonheidsfoutjes na (de rest van zijn gezicht) is dat aardig gelukt, alleen jammer van de hersenbeschadiging.

11:45 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

16-07-03

Amerikanen "mogen" langer in Irak blijven

Toen ik hoorde dat de Amerikaanse soldaten van Bush het bevel kregen nog een tijdje langer als schietschijf te fungeren in het post-Hoessein Irak, vond ik dat de jongens een beetje opbeuring verdienden. Vandaar deze cartoon.

14:38 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

09-07-03

De ... van tegenwoordig

Gisteren fietste ik vrolijk huiswaarts na een lange werkdag. De vogeltjes floten, het zonnetje scheen en plots daagde er voor mij een koppel van middelbare leeftijd op. Nu zijn de fietspaden in Hasselt en omgeving behoorlijk breed, maar toch slaagden ze erin het hele fietspad te blokkeren. Omdat ik op een mooie zomerdag af en toe de behoefte voel om op hoge snelheid over het fietspadbeton te scheren, liet ik de bel van mijn fiets vrolijk tingelingen door de vroege avond. Er gebeurde niets. Het is te zeggen, de linksrijdende mevrouw week 1 centimeter en 43 millimeter, maar dat lag eerder aan de leeftijd en de onmacht om recht te rijden dan aan de bereidwilligheid om plaats te maken. Aangezien ik met 1 centimeter en 42 millimeter ruimschoots toekom, suisde ik het intussen weer wat ouder geworden koppel met enkele forse pedaalslagen voorbij onderwijl enkele toesnellende bomen ontwijkend. Op zich allemaal geen erg maar toch, waar gaat het naar toe met de mensen van middelbare leeftijd van tegenwoordig ?

17:12 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

08-07-03

Begeerte

Weet je wat ik eigenlijk nog wel zou willen studeren ? Wijsbegeerte ! Een studierichting waarin je voornaamste taak er au fond uit bestaat na te denken over de zin van het leven. De mensen die het echt gestudeerd hebben stellen nu misschien vast dat ik hier spreek niet in het minst gehinderd door kennis van zaken, maar wat dondert dat ? Wijsbegeerte, het woord alleen, de begeerte naar wijsheid, terwijl eenieder bij het woord begeerte onmiddellijk aan het broertje lust denkt, denk je bij wijsbegeerte aan een saaie piet in een studierichting waar je na het verlaten van de unief en met je hoofd vol kennis rechtstreeks naar het stempellokaal mag. Heb je ineens heelder dagen de tijd om verder na te denken over de zin van het leven. Misschien mag je de stempeltjes zelfs zetten, want de andere simpele zielen die er staan te wachten zijn doorgaans niet van de snuggersten (en ik kan het weten, ik heb er zelf na het verlaten van de schoolbanken gedurende een jaar gestaan. Dat geeft me trouwens onmiddellijk het recht om ermee te lachen want dan lach ik met mezelf, dit om de eventuele politiek correcte critici alvast de mond te snoeren vooraleer ze me komen lastig vallen met hun zompige commentaar).

Maar terug to-the-point. Wijsbegeerte dus ? Het woord alleen al. Het begeren wijs te zijn. Bestaat de richting nog wel ? Als dat niet zo is, meteen terug invoeren die handel, met een leerplan tot je 65ste. Je kan toch moeilijk zeggen dat je wijs bent zonder een aanzienlijke hoeveelheid grijze haren ? Dan kan je meteen met pensioen na je studies, als de regering tegen die tijd de pensioenleeftijd tenminste niet opgetrokken heeft naar 105, want met Verhofstadt weet je maar nooit. Op het ene moment belooft hij je nog een zonnige toekomst in het land van je dromen en nog voor je met je ogen hebt geknipperd zit hij in Europa het mooie weer te maken en duwen ze die aap van Di Rupo op de troon. Die heeft alvast geen wijsbegeerte gestudeerd. Al zijn die pogingen om Nederlands te leren wel lovenswaardig, ik moet het toegeven. Lovenswaardig maar onvoldoende, ik bedoel maar, het lijkt nergens naar. Maar ik dwaal weeral af, dus terug naar de wijsbegeerte, nog steeds niet gehinderd door enige kennis van zaken. Zijn er eigenlijk beroemde mensen die wijsbegeerte gestudeerd hebben ? Eerste ministers, hoofdredacteurs, TV-presentatoren, wielrenners, Einstein ? Ik betwijfel het, al moet ik bekennen dat ik het ook niet weet. And to be frankly my dear, I don't give a damn.

15:03 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

06-07-03

Bruiloft

Ja, ja, het goddelijke commentaar van de meester zelf. Pfft, de meester heeft tegenwoording nauwelijks nog tijd om ergens commentaar op te geven.

Gisteren op een bruiloft geweest. Nu heb ik al enkele min of meer alternatieve bruiloften meegemaakt (de mijne bijvoorbeeld) maar deze was toch wel van het strafste dat ik mocht aanschouwen.

De openingsdans was "The bad touch" van "The Bloodhound gang". Het geeft er een enorme lap op om een feest zo te starten, ik kan het je verzekeren. En grappig is het ook al als de ouders van bruid en bruidegom staan dansen tijdens dit refrein (terwijl het verse koppel een soort dirty lambada uitvoert) :

Do it now
You and me baby ain't nothin' but mammals
So let's do it like they do on the Discovery Channel
Do it again now
You and me baby ain't nothin' but mammals
So let's do it like they do on the Discovery Channel
Gettin' horny now


Bijzonder grappig allemaal. En in ieder geval weer eens wat anders dan het bruidskoppel dat op een supermelige vierkante-centimeter-slow bij voorbaat de wezenloze saaiheid van het doorsnee huwelijk staat te etaleren.

15:32 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-07-03

Zwangerschap

Aangezien mijn teerbeminde zwanger is, hier enkele nuttige tips : In deze blog staat een post met uitspraken die je best niet doet als je vrouw zwanger is :

Te vermijden uitspraken als je vrouw zwanger is

20:11 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-07-03

Ogen waar heel het verdriet van de wereld in ligt...

Een (bij momenten poëtische) reactie van Steffest op mijn vorige post.

Mja, dat dacht ik vroeger ook ja, maar nu ben ik er niet meer zo zeker van :-) Ik heb een dochter van 7 maanden die nu in haar "kast uitladen" periode zit, waar ik dus als "opvoedende ouder" op moet reageren dat ze dat niet (met alles) mag. En als ze je dan aankijkt met van die ogen waar heel het verdriet van de wereld in ligt omdat je haar kordaat komt vertellen dat ze er af moet blijven ... dan liggen de zaken toch niet meer zo simpel hoor ... !

Greetz
Steffest
http://steffest.skynetblogs.be


Beste Steffest,

Ik geloof u, helemaal zelfs. Meer nog, mijn teerbeminde is een beetje zwanger 'as we speak' en als alles goed loopt, mag ik dit binnenkort zelfs aan den lijve ondervinden. In goede "Jan Publiek" traditie blijf ik echter bij mijn standpunt, omdat het ene het andere niet uistluit en omdat ik (generaliserend) durf te beweren : het eten van zoetigheid is aangeleerd en het uitladen van kasten aangeboren.

17:19 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

To Snickers or not to Snickers,...

Gisteren had ik een discussie met een vriend over het eten van chips, nootjes, snickers en andere zoute of zoete versnaperingen 's avonds voor de TV. Ik eet zoiets 's avonds niet, gewoon omdat we dat niet kopen (zelfs koekjes komen alleen maar in huis als we bezoek verwachten). Dat we dan af en toe zonder zitten als er bezoek komt, tja, daar gaan we ons toch echt niet druk om maken hoor (van onze vrienden kregen we dit jaar op onze bruiloft een grote doos koekjes cadeau, een stille wenk waar ik wel goed om heb kunnen lachen).

Maar terug naar die vriend dus, die 's avonds niet van de snoep kan afblijven omdat de kinderen allerlei lekkernijen smullen en hij zich dan ook niet meer kan bedwingen. "Wacht maar tot je kinderen hebt" zei hij, "dan is dat ook zo makkelijk allemaal niet meer". Toch zie ik het probleem niet echt, waarom zouden we opeens snoep moeten gaan kopen als we kinderen hebben ? Groeien kinderen zonder snoep niet soms ? Komen ze dan iets fundamenteels te kort waar ze jaren later nog trauma's van over houden ? Komt de snoep-politie dan langs ? Is dat tegen de volksgezondheid ? Allemaal vragen die in zo'n moment bij me opwellen. Maar mijn vriend was formeel en bleef bij zijn standpunt "Wacht maar tot je kinderen hebt".

Kinderen hebben en geen snoep en frisdrank in huis halen, neen, dat is gewoon een onmogelijke zaak. In vroeger tijden kwam mijnheer pastoor langs als je na je huwelijk niet vlug genoeg zwanger geraakte. Straks staan mijnheer Aldi en mijnheer Carrefour voor de deur, om te vragen hoe dat zit met onze consumptie 's avonds...

13:48 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |