31-07-03

Coveliers en de ondraaglijke lichtheid van het bestaan

Eergisteren was Hugo Coveliers te gast in "De wandelgangen" op radio 1. De Heer Coveliers was vreselijk geagiteerd ten gevolge van de tegenstem van Jacinta de Roeck bij de stemming over het regionaliseren van de wapenexport en nam woorden als "onacceptabel" in de mond. Nu werd die arme Jacinta als één van de laatste stunts van Steve gecoöpteerd door de SP.A/Spirit-fractie in de senaat en verwacht de Heer Coveliers dat ze braaf de SP.A partijlijn volgt alsof ze een lid van de meerderheid was.

Coveliers had er ook een probleem mee dat de SP.A/Spirit fractie 6000 stemmen groter is dan de VLD fractie maar intussen wel een zetel aan Agalev geeft. Dus zijn ze toch niet groter, aldus de VLD'er.

Coveliers beweerde voorts ook nog dat het niet democratisch was dat SP.A/Spirit een zetel had verkocht - voor niets waarschijnlijk - aan de groenen, die uiteindelijk door de kiezer het parlement uitgestemd werden

Hij uitte tenslotte op een min of meer badinerende manier de bedreiging dat er voortaan ook telkens één lid van zijn fractie ging tegenstemmen bij voorstellen die gesteund werden door de meerderheid.


Beste Heer Coveliers,

Ik begrijp dat u een beetje opgewonden bent. Eerst laat die premier van u uitschijnen dat er best wel een ministerportefeuille kan inzitten maar als puntje bij paaltje komt, moet er zo nodig vernieuwd en verjongd worden en wordt één of ander jong stuk onbenul naar boven gekatapulteerd. Burgemeester van Antwerpen worden wilde ook al niet lukken want, laten we wel wezen, Patrick Janssens woog gewoon zwaarder dan u. En dat interview met Phara de Aguire waarin u smadelijk het onderspit moest delven met al uw kleinzielige insinuaties was ook al niets om vrolijk van te worden. In discussie gaan met Phara, maar jongen toch, Phara heeft altijd gelijk. Als doekje voor het bloeden kreeg u tenslotte de rol van VLD-fractieleider toegewezen. Toen u indertijd de overstap waagde van VU naar VLD had u zich er allemaal veel meer van voorgesteld waarschijnlijk dan eeuwig op die stoel te blijven zitten.

We begrijpen dus dat u er niet echt "happy" bijloopt beste Heer Coveliers en het is ongetwijfeld tengevolge hiervan dat u de laatste tijd zo kregelig uit de hoek komt, maar u moet wel opletten wat u zegt natuurlijk.

Ik heb niet geteld hoe vaak u beweerde dat de SP.A een zetel had 'verkocht' aan 'de Groenen'. In ieder geval gooide u er één van die keren het woordje gratis nog tussen. Als VLD'er zou u toch beter moeten weten dan de woorden gratis en verkopen in dezelfde zin te gebruiken. Eigenlijk heeft SP.A die zetel gegeven aan Agalev, maar goed we gaan hier niet over woordjes beginnen vitten, nietwaar ?

Laten we ons eens concentreren op u volgende argument. 'De groenen' werden door de kiezer het parlement uitgestemd, dus is het niet democratisch om die vermaledijde regelneven zomaar een zetel te geven. Beste Heer Coveliers, gelieve een beetje zorgvuldiger om te springen met het woordje democratie, u lijkt het Vlaams Blok wel. Zoals u weet zijn zij de kampioenen van de verzuring, daar kun u echt niet tegenop hoor. De vertegenwoordigers van het volk beslissen onafhankelijk wat ze met het aan hun verleende mandaat doen. Ze zullen daarmee beslissingen nemen waarvan zij denken dat deze ten goede komen aan het volk. Soms zijn dat dingen waarmee de mensen het eens zijn en soms ook niet en in dat geval is het een kwestie van de mensen uit te leggen waarom een bepaalde beslissing diende genomen te worden. Het is dus het democratisch recht van SP.A/Spirit om iemand van Agalev te coöpteren als zij de tegenwoordigheid van het groene gedachtegoed in het parlement graag verzilverd zien in de aanwezigheid van senator de Roeck. Daar kan u geen speld tussen krijgen dus dat was echt geen frisse uitspraak van u, mijnheer Coveliers

Trouwens, 'de Groenen' werden helemaal het parlement niet uitgestemd aangezien Ecolo nog steeds aanwezig is. Maar ja, die vergissing is begrijpelijk, want toen op het einde van de vorige regeerperiode Isabelle Durant het onnozel kieken begon uit te hangen, was het ook de VLD die hiervan dankbaar gebruikt maakte om enkel nog te spreken over 'de Groenen' om te refereren naar Agalev als orgelpunt van de "laten we de schuld van alles wat mis loopt maar aan de Groenen geven" campagne. Dat zijn nu eenmaal gewoontes die een mens maar moeilijk afleert.

Op het gezwets tenslotte over wie nu de grootste fractie is en dat er een lid van uw fractie voor de lol gaat tegenstemmen op alle voorstellen, wil ik niet verder in gaan, u lijkt wel een kind.

Eén ding moet ik u wel nageven, beste Heer Coveliers, de CD&V zal nu wel wanhopig worden nu ze nog steeds niet behoorlijk oppositie kunnen voeren. Immers, Paars gaat gewoon verder op het pad van Paars-groen om elkaar binnen de meerderheid voortdurend in de haren te zitten.

14:39 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.