25-07-03

Wat is het meeste waard een Irakees of een neger ?

De wereld is een rare plaats. Ondanks een president die alom gehaat werd, was het laatste wat de Iraqi's wilden een invasie door de gehate Amerkikanen om hun van "the evil regime of Saddam Hussein" te bevrijden. Het mocht niet baten, even later stond een enorme troepenmacht voor de deur en zelfs na de bevrijding is de bevoling van Irak de Amerikaanse soldaten liever kwijt dan rijk.

Hoe anders is het in Liberia. De bevolking en de president smeken de Amerikanen om in te grijpen en hun land te redden van burgeroorlog en ondergang nu het nog kan met een beperkte troepenmacht. De Amerikaanse soldaten zouden er met open armen als redders ontvangen worden door de burgerbevolking en wat doet Bush ? Hij houdt de boot af.

Dat Bush en Blair telkens huichelend voor de internationale camera's staan te jeremiëren over hun bekommernis voor het Irakese volk is toch hemeltergend. Dat de hufters gewoon de waarheid spreken en zeggen dat het regime hun niet aanstond, de oliereserves moesten gevrijwaard worden en ze Irak gebruiken als pasmunt in het Midden-Oosten om onwillige staten in de (Amerikaanse) pas te laten lopen.

Of is een Irakees dan toch meer waard dan een neger ?

14:08 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.