17-07-03

De nieuwe regering, laten we er een potje van maken

Vriend en vijand was het erover eens, DE minister van de voorbije regeerperiode was Frank Vandenbroucke op Sociale Zaken. Daadkrachtig en met het nodige inzicht beheerde en organiseerde hij. Die-hard aanhangers van de VLD kunnen zich voorstellen dat ze voor de man stemmen, de Standaard riep hem uit tot de beste minister van Paars-Groen, kortom lof alom.

En wat gebeurt er bij de nieuwe regeringsvorming ? Juist ja, het departement wordt in stukjes gekapt en verdeeld tussen zowat iedereen.

Een overzichtje :

De ministers
Rudy Demotte (PS) : Sociale Zaken en Volkgsgezondheid
Frank Vandenbroucke : Arbeid en Pensioenen
Sabine Laruelle (MR) : Middenstand en Landbouw

En ook nog een staatssecretaris :
Isabelle Simonis (PS) : Staatssecretaris voor het Gezin en Personen met een handicap

Om het compleet te maken, wordt André Flahaut (Landsverdediging, PS) alom geroemd om zijn bekwaamheid (NOT) bevoegd wordt voor de uitkeringen aan oorlogsslachtoffers (terwijl dit bij de vorige regering nog expliciet bij Sociale Zaken gestopt werd).

Nu wil ik het belang van de uitkeringen aan oorlogsslachtoffers niet overdrijven, maar het illustreert toch dat de regering er een zootje van aan het maken is. Welke reden kan er in godsnaam zijn om dat niet te laten waar het thuishoort ? Is Flahaut misschien zelf een oorlogsslachtoffer ? Heeft hij nog gediend in 40-45 en ziet hij er daarom zo slecht uit ? Als ik hem zo bezie, zou ik zeggen dat ze zijn nek hebben weggeschoten en daarna zijn kop rechtstreeks op zijn lijf hebben gemonteerd. Op enkele schoonheidsfoutjes na (de rest van zijn gezicht) is dat aardig gelukt, alleen jammer van de hersenbeschadiging.

11:45 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

idd vooral vandenbroucke moesten ze toch gelaten hebben waar ie zat, ik spreek uit ondervinding als ik zeg dat ie daar heel goed zat

Gepost door: Robbedoeske | 17-07-03

De commentaren zijn gesloten.