02-07-03

To Snickers or not to Snickers,...

Gisteren had ik een discussie met een vriend over het eten van chips, nootjes, snickers en andere zoute of zoete versnaperingen 's avonds voor de TV. Ik eet zoiets 's avonds niet, gewoon omdat we dat niet kopen (zelfs koekjes komen alleen maar in huis als we bezoek verwachten). Dat we dan af en toe zonder zitten als er bezoek komt, tja, daar gaan we ons toch echt niet druk om maken hoor (van onze vrienden kregen we dit jaar op onze bruiloft een grote doos koekjes cadeau, een stille wenk waar ik wel goed om heb kunnen lachen).

Maar terug naar die vriend dus, die 's avonds niet van de snoep kan afblijven omdat de kinderen allerlei lekkernijen smullen en hij zich dan ook niet meer kan bedwingen. "Wacht maar tot je kinderen hebt" zei hij, "dan is dat ook zo makkelijk allemaal niet meer". Toch zie ik het probleem niet echt, waarom zouden we opeens snoep moeten gaan kopen als we kinderen hebben ? Groeien kinderen zonder snoep niet soms ? Komen ze dan iets fundamenteels te kort waar ze jaren later nog trauma's van over houden ? Komt de snoep-politie dan langs ? Is dat tegen de volksgezondheid ? Allemaal vragen die in zo'n moment bij me opwellen. Maar mijn vriend was formeel en bleef bij zijn standpunt "Wacht maar tot je kinderen hebt".

Kinderen hebben en geen snoep en frisdrank in huis halen, neen, dat is gewoon een onmogelijke zaak. In vroeger tijden kwam mijnheer pastoor langs als je na je huwelijk niet vlug genoeg zwanger geraakte. Straks staan mijnheer Aldi en mijnheer Carrefour voor de deur, om te vragen hoe dat zit met onze consumptie 's avonds...

13:48 Gepost door The Insane | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Jaja Mja, dat dacht ik vroeger ook ja, maar nu ben ik er niet meer zo zeker van :-)
Ik heb een dochter van 7 maanden die nu in haar "kast uitladen" periode zit, waar ik dus als "opvoedende ouder" op moet reageren dat ze dat niet (met alles) mag.
En als ze je dan aankijkt met van die ogen waar heel het verdriet van de wereld in ligt omdat je haar kordaat komt vertellen dat ze er af moet blijven ... dan liggen de zaken toch niet meer zo simpel hoor ... !

Greetz

Gepost door: Steffest | 02-07-03

De commentaren zijn gesloten.